Ако така се остануваше бремена лесно сите ќе бевме. Може да ти касни од секакви причини, стрес, време итн...
Добро можеше досега и еден тест за бременост да купиш, ќе го направеше до сега 100 пати и ќе знаеше. Поради многу причини може да доцни циклусот, не е само бременоста.
Многу е жално што мнозинство што читам се загрижени повеќе за несакана бременост отколку за СПБ. Толку ли е шала СПБ ете не знам.
Веројатноста да си бремена ако имате однос со кондом и свршува надвор е минимална да речам нема можност да си бремена. Каснењето на циклусот може да биди од повеќе фактори, а за тоа ќе се консултираш со стручно лице
И кога ќе им го поставиш прашањево, веднаш скокаат дека се Х години во врска. Како годините да се некое мерило.
Нема што да паничиш, мора малку да се смириш. За се има решение, со паника ништо нема да направиш само на тебе лошо правиш. Не е мерило тоа дека ако спиеш со секој можеш да добиеш СПБ. Можеш и да имаш долга врска па пак да добиеш нешто, можеш и да спиеш со секој и да си чист/а. Затоа кондомите не се наменети само за не сакана бременост. Недај боже да те стигне некоја таква болест па после да си ја чукаш главата од ѕид. Општо се изјаснувам.
Pa vo posledno vreme pocnavme da imame odnosi.. i jas bev ne iskusna i toj... i jas da bev poiskusna poveke ke znaev i nemase da se plasam so ogled na toa so bevme sekogas zastiteni.
Kazete mi nekoj nacin da dobijam?? Gradite me bolat od vreme na vreme i kako celo vreme nesto da mi tece od dolu.. Kako bi mozela da ja predizvikam so tableti ili na nekoj drug nacin ve molam sakam krv da vidam ke zaplacammmm
Не се паничи ако не свршувал во тебе и ако секогаш сте имале односи со кондом не верувам дека си бремена нередовната менструација може да е знак дека имаш некое хормонално пореметување, провери ја тироидната жлезда, а и од стрес и паника за бременоста може да си ја прекинуваш менструацијата. А и за да си бидеш сигурна направи си и тест за бременост што побрзо толку поубаво
Зашо коа некој е толку многу загрижен и потресен и исплашен и испаничен, од било која причина, зашо не иде на лекар не ми е јасно? Зашо ако некоја се плаши да не е случајно трудна, не си купи тест у аптека?