Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    199
    Росоњерка нема шанси да се пренесе по друг пат вирусот, баш бидејќи е вирус, а вирусите живеат само во живи клетки. Така да мора некој да ти го пренесе. Затоа не верувам дека имаш ХПВ :?: :)
    Бројче за со цистиве не сум баш многу упатена, ама од тоа што го знам можам да ти кажам:
    Да боли и може да се јави крварење баш кога ќе пукне цистата, ако немаш краварење мислам дека не е пукната сеуште. Има 2 вида на цисти. Полни со водичка и со крв. Тие со крв се поопасни. Ако се откријат на време мислам дека не можат да бидат опасни. Може да пукне сама од себе или ако не пукне така оди на гинеколог ќе ти даде терапија за да пукне. Не би требало да биде страшно, само ќе те боли повеќе стомак од вообичаено кога ќе добиеш. ;)

На rossonerka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.164
    Допаѓања:
    138.877
    Според она што го имам читано, ХПВ се пренесува само преку полов однос.
    Е сега, сум била и јас во иста ситуација како тебе (затоа и читав :). Што се не ми падна на памет, ух, ќе почнев да се расправам по дома, живот ми се скрати, ама решив да почекам малку, да не правам инциденти пред време :).

Се запнав пак да ми земат пак брис, и на типизација да ми го пратат, и излезе дека немам. А ми викаше докторот дека може и да не е во прашање ХПВ, не знам зошто имало некоја промена, и сам ми рече дека можеби е лажна тревога. После неколку месеци пак правев тест, и излезе дека немам.

На rossonerka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    199
    Ако е бактерија може да се пренесе на 1000000 начини (нечисти раце, тоалетна хартија, ВЦ шоља.....), ама ако се работи за вирус никогаш, ама баш никогаш не може да се пренесе на друг начин освен со полов однос (зборувам за вирус на половите органи). Вирусите живеат во живи клетки, паразити се. Има и такви бактерии што живеат само во живи клетки, ама има и такви од кои што можеш да се заразиш при допир со нечист предмет. Вирусите и многу потешко се лечат :worried: Така да росоњерче ако сте си први еден на друг јас мислам дека нема потреба ни да правиш типизација, дека така ти рекле само за да ти ги земат парите, ама тоа си е твое :)

4. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Ако има од девојкиве што се од прилеп што имаат појдено на гиниколог нека кажат некој приватен и колку пари зема кај се наоѓа оти сакам да појдам а че ми биди прв пат имам 16 и сексуално сум активна 6 месеци па секам да проверам дали е се во ред ама и ми е страв а и нз ниш па ве молам ако можите објаснете неш за да знам да не појдам таму ко падната од марс......ПОМОШ
    а и да не е страмота затоа што не сум полнолетна ми е страм повеке поради тоа отколку од др нешто ..... помиш

5. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.133
    Допаѓања:
    64.755
    Не би требало да имаш ХПВ и мое мислење е дека само сакаат да ти ги земаат парите.
    А незнам ни зошто ве праќаат на пап тест на 6 месеци,светски стандард е да се прави на 2години до 30 години а после 30 на секој 3 ако последните 3 пап теста биле во ред.
    Јас живеам во Австралија и тука е бесплатен и прегледот и типизацијата а и вакцината против ХПВ е бесплатна за девојки до 28 годишна возраст.
    Јас си добивам писмо од матичниот гинеколог на околу 6 недели пред истекот на втората година да си закажам за пап тест.

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.492
    Допаѓања:
    201.431

Кога пука циста, болката е ненадејна, остра како убод со нож. Крварење обично нема, меѓутоа ако наеднаш ти се слоши, со мачнина и повраќање, обавезно да одиш на лекар, мора да се интервенира.

7. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Мене ненадејно ми пукна циста (за која не ни знаев дека постои), ми пукна за време на однос и ме заболе моментално и почнав да се свивам. Не можев да си дојдам при себе и морав под истно на дежурен. Цела ноќ ми правеа различни испитувања, снимања, и на крај ми рекоа, девојко ти си за на гинеколог (поради покачените леукоцити мислеа дека се работи за слепо црево, ама исто се покачувале и кога пукала циста).
    Болката беше преголема, кога ме прегледа гинеколог, ми даде некои апчиња. Стомакот ми беше малце подуван, затоа и ме гледаа тројца различни хирурзи (за да утврдат точно за што се работи). Инаку на ехо не се гледаше ништи, нит дали е болката од пуканта циста, нит ништо.
    Крварење немаше (бидејќи цистата беше полна со вода а не со крв), ама затоа пак гаќичките ми беа мокри.

Се надевам со моево објаснување ти одговорив на твоите прашања.

8. beautiful87

beautiful87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2010
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    116
    Росонерка да ти кажам од мое искуство. Значи јас правев пап тест и не ми покажа ништо освен хпв. Отидов на хпв типизација во Ману и ме кошташе 150денари( така да не е само да ти земат пари). Е сега на таа типизација ми покажа дека немам хпв. Гинекологот ми кажа дека не секогаш тие резултати се точни и бидејќи јас имав раничка и нешто белко(што тој ми кажа дека е знак за хпв) тој ми предложи да направам биопсија, бидејќи од сите тестови биопсијата е најточна и нема утка тука бидејќи ти зема парченце од внатре. И да на биопсијата ми покажа дека имам хпв но без цин што не е воопшто страшно. Така да ако ти кажале да направиш хпв типизација направи мене ми земаа само 150 денари, пред нова година бев.
    Позз

9. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Meне 550 ми рекоа бе за типизација |(
    Каде е тоа 150 толку ефтино?

Абе како да имам ХПВ кога еден сексуален партнер сум имала и нему сум му прва.
    Не е можно.
    Јас не бев запознаена со ХПВ дека е вирус и дека сексуално само се пренесува, ама кога ќе одам за 6 месеци ќе ја известам за ова, ако треба ќе направам и ХПВ за сигурност ајт.
    Кај нас е на 1 година пап тестот бесплатен. А ако има проблеми си закажуваш на 6 месеци тој си го плаќаш. Примерот што го кажав е за Словенија.
    Иначе Австралија е далеку не ни може да се споредува со нас.
    Ние одвај наоѓаме асален гинеколог, а камо ли да ме чека тој и на 3 години да ми прати писмо. :lol: Ах невозможно. Плус со тие ласери има ординации каде на секоја втора и наоѓаат цин за пари. Се играат со здравјето бе. Тоа е имаме "супер" здравство :fubar:

На bittersweet му/ѝ се допаѓа ова.
  10. beautiful87

beautiful87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2010
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    116
    Јас бев недела дена пред нова година. Другарка што однела брис за хпв во Ману пред неколку месеци ми кажа дека и наплатиле 1500 денари. Јас отидов во Ману со 1500 и таа ми вика 150 денари :) иначе оставив и плаво картонче.

11. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    Росоњерка, тоа што двајцата сте си први нема балага веза со ХПВ вирусот, штом си имала односи можиш да го добиеш и од валкан тоалет, неисчистено вц , а и твојот партнер можи да го добие од истата ствар,( машките обично одат каде што ќе стигнат), затоа ти направиси тоа што ти викаат, да не му ја мислиш многу.
    позз

12. Tannaa13

Tannaa13 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    36
    дали можи да се остани трудна ако имаш заштитен секс во плодни денови а кондомот да не е пукнат

13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.492
    Допаѓања:
    201.431
    ^^Не може.

14. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    НЕ!

15. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Таннааа13, НЕ , нема никакви шанси.

16. Tannaa13

Tannaa13 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    36
    Да се надевам дека е така зошто сум премн млада и премн ми е страв да не останам бремена се само некои црни мисли ми се вртат во главата :(:(:(:(:( во понеделникот о имав првиот сексуален однос и од тогаш ми течи како розево кафеавкаста течност и тоа незнам дали е нормално :sweat:

17. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.408
    ^ не се плаши, мене после првиот однос 4 дена ми течеше крв, па после си добив најнормално на денот кога требаше.
    немаш потреба од никакви црни мисли, кондом сте користеле, уживај си.

18. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Нормално е да ти истекува нешто, барем така беше со мене, штом сте се заштитиле не се секирај за џабе.

19. BBojana

BBojana Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    5
    Луѓее имам еден ГООЛЕМ ПРОБЛЕМ.. Постојано се караме со дечко ми затоа што НЕМАМ ЖЕЛБА ЗА СЕКС СО НЕГО. Значи немам воопшто желба ич не ми се сака. Незнам дали е знак дека не го сакам повеке или ... Не сме мн долго заедно ама... на почетокот ми беше интересно ама веке немам ни желба да го гледам ми фали ама може и навика ми е. Највеке ме буни тоа што кога сме заедно и кога се обидува да правиме нешто ЈАС НЕМАМ ЖЕЛБА :( Што да правам???/

20. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.749
    Допаѓања:
    23.267
    Јас мислам дека периоди се (не е се во сексот) и незначи дека не го сакаш. Или можеби си пред менструација :lol: тогаш и баш немаш некоја желба за секс (бар кај мене е така). Но ако имате сериозна врска почекај некое време немој да се караш, можеби ќе ти помини ;) поз