Исконтактирај со твојот гинеколог, тој ќе ти ги даде сите одговори. Прашањето е многу сензитивно и сериозно за на форум
Околу 200 евра по приватните клиники е,јави се и прашај,твоја работа зошто прашуваш и нема потреба од напаѓање.
Пиев за време на цела терапија, ама и не би рекла дека антибиотик може да направи дополнителни проблеми со бешика, зашто таа средина е стерилна и нема своја бактериска флора. Проблемот е што веројатно од старт не се работело за бактериска инфекција... и не знам зошто толку долго ми перзистираат симптомите и ѕидот е се уште задебелен.
Мене ми правеше амоксиклав големи проблеми, ме печеше при мочање и чешаше дополнително. А терапијата морав да ја испијам цела,па почнав да се мачкам со креми и да ставам вагиналети. Затоа ти кажувам дека е можно антибиотикот да ти ја прави целата фрка.
Не е од антибиотикот, друга е причината. @Liljana15 да поработиш на имунитетот. Можеби од короната ти е ослабен и тоа има влијание.
Здраво девојки, пред еден месец кога имав сексуални односи (1-2 дена пред добивање на менструација) кога мокрев имав како кафеави траги кога ќе се избришев. Истото и сега пак се случува. Имав односи а за 1-2 дена треба да добијам и пак исто. Иначе цел месец сум на терапија за ешерихија коли. Незнам дали од тоа е, или дека треба да добијам а правев и пап тест и чекам резултати :/ се плашам да не е некој сериозен проблем.
Немој да паничеш пред време се надевам се е во ред, можеби е застарена крв се случува така пред менструација.
Околу 4-5 месеци со дечкоми имсме секс. Проблемот е тоа што јсс неможам да свршам вагинално. Ниту со секс, ниту со прсти. Ми вели прсвам колку можам. Јас во сексот ич не уживам... На почетокот кога му кажав ми рече женските поретко свршувале. Или тој толку умее.. јас ссма да пробам ама како? Никогаш не сум си ставила прсти, само клиторично.
За болдот- боже ме сачувај. Свршуваат жените, нека не те лаже. Ваљда не те привлекува дечкото, а и не го бива очигледно. А, за сама да пробаш види во темата "Самозадоволување".
Мора сама прво да си го знаеш телото за на друг да му објаснеш што сакаш. Најдобро е двајцата да истражете. Основните работи мора и тој да ги знае. Гледајте видеа, читајте статии на нет, има многу извори и пробувајте. Ама најпрво и сама, никој не може да ти го знае телото подобро од самата себе. Па потоа тоа го пренесуваш на партнерот, а тој ги следи твоите инструкции.
И мене матичната кога ми направи ехо ми рече дека имам задебелен ѕид на мочен меур, така да и јас последно време се почесто имам проблем со циститис. Ми рече дека е ради тврдава вода скопска и да пијам Пролом, а антибиотици моментално избегавам бидејќи се обидуваме за бебе, последен пат пиев по ХСГ процедура за проодност на јајници, така да воглавно се лечам со cranberry cyst и utinorm ќесички, д-маноза, уриројал, уруностоп, брусница, што се не, а понатаму планирам на специјалист да отидам, да испитам.
Фала ти многу, ќе пробам со Пролом вода. Пијам и д-маноза таблети, направив и микробиолошки брисеви, па ќе видам што ќе биде и ќе ти кажам. Многу е вознемирувачки кога не знаеш што и зошто е. Ви посакувам среќа и позитивен тест наскоро ❤️
Можеби не е прашањево за темава,но ако има некој слично искуство,би ми помогнало многу.Испив апче за ден потоа,ellaone уште во февруари во март добив најнормално,само 2 дена ми доцнеше.Сега оваа менструација буквално се состои како исцедок некој само кафен,и тоа како точки само,а секогаш сум имала обичнлни мендтруации.Еве веќе 3ти ден така,загрижена сум многу.
Направи тест за бременост, да си сигурна дека не е тоа. А и мормално е секој месец да се различни циклусите, некогаш пообилни, некогаш не.