Ако партнерот е груб, кажи му да внимава. Лубриканти користете секогаш и имајте долга предигра за да се опуштиш максимално и да не се стегаш. Крвта најверојатно е од односот. Најверојатно не е ништо, ама не кажа дали партнерот свршил внатре, па затоа си пиела Норлево. Чекај до датумот за добивање, па ако ти доцни направи си тест.
Јас искрено прв пат слушам дека Норлево штитело и ако наредниот ден имаш незаштитен однос како што ти кажала докторката. Иначе, мачнините може да ти се и од апчето, а и зависи кога треба да добиеш. Тест ти е најсигурна варијанта.
Не ти преостанува ништо друго, освен да чекаш да ти дојде менструација. Ако ти касни, направи тест, па ќе знаеш на што си.
Дечки дали навистина Дурекс лубрикантите се штетни редовно ако се употребуваат? И ако може да ми кажете некој лубрикант на природна база ве молам. Фала
Здраво Пред недела две ме заболе левиот јајник,кога бев во кебетот на жешко не ме болеше,но кога излавав пак болеше и малку мешето.Потоа ми помина и од вчера почна и двата да ме болат и имам зголемо прање и имам чувство дека ми има дојдено.Дали некој може знае во што е проблемот?
Девојки испив EllaOne пред 2ипол месеци негде,менструацијата тој месец не ми доцнеше,минатата менструација ми дојде порано,а оваа еве ми касни 2 дена иако имам многу редовни менструации.Месецов сум практикувала заштитени односи,можно ли е да ми касни од апчето иако поминале 2ипол месеци?
Dali vi se ima sluceno ma da kaj mene si trae dodeka imate odnosi da ne osekate ama bas nikakvi zadovolstvo? Neznam sto mi se slucuva se nekako so sila i nemozam nikako da se opustam ednostavno ama bas nemam nikakva zelba za seks...
Да се консултираш со гинеколог. И немој да имаш секс, додека не добиеш желба. Со сила, нема да ја подобриш состојбата, само додатна аверзија ќе развиеш кон сексот.
Здраво женски на 22март пишав дека со дечко ми го имавме првиот однос уствари тоа не беше однос само го стави и веднаш го извади бидејки премногу ме болеше тоа беше без кондом но ни сврши ни ништо потоа имавме со кондом само 1 исто така не свшри на 12ти април си добив менструација се ми се врти во главата дане можеби сум трудна денес ги стиснав пупките на градите истече 1 капка светло бела боја исплашена сум премногу дали е можно да сум трудна или од што може да е таа течност што искочи многу ми е страв не сум спремна воопшто за бебе ни јас ни он ве молам за помош. Иначе од 22 март до сега сме имале само 1 секс тоа беше ма 9ти април со кондом и на 12 добив менструација сега треба пак да ми дојде кај и да е ама немам никакви симптоми за добивање. Ве молам за помош совет многу би ви била благодарна.
Јас не сум ич компетентен ама бидејќи никој не ти одговори... Нели се продава во аптека оноа surecheck....не можеш со него да провериш?Или треба рецепта од матичен?Машко сум па не знам...
Има така се купува не треба рецепта но многу ми е страв од резултатот на се ми отидоа мислите незнам што би направила ако сум трудна, не верувам дека можно е од предсемената да сум останала трудна од само што го стави и извади тоа не беше ни минута но и ова со градите течноста ме испаничи уште толку
Искрено да знам дека може и да знак на болест рак пореметување на хормони но прво на тоа ми отиде паметот дека е можно да е млеко
Ти благодарам најпрво што одвои време да посветиш коментар на мене. Едуцирана сум доволно но само сум голема паничарка и се мислам дека може да сум останала трудна ги знам доволно сите работи само ми требаше мал совет и помош