Ќе земам, ти благодарам многу.. Подуеност и тегови чувствувам.. Се испаничив да не е бактерија што праи други проблеми..
Здраво девојки, можеби ова ќе биде малку чудно прашање ама ми треба одговор од некој затоа што до сега не сум разговарала на оваа тема со никој. Имам 22 години и сеуште сум невина, до сега не ми се пружила нормална шанса односно не сакам да имам односи со секој што излегувам. До сега ми се случило неколку пати да слушнам одговор како не сакам да имам односи со девица не се замарам да и покажувам и слични работи. Од моја страна јас на друг начин ги сфаќам овие работи, дали сум јас единствена со вакво мислење и дали е проблемот во мене.
Ме предупредија дека е јак антибиотик, па удрив на ударна доза витамини и билдање повеќе имунитет. ) се надевам дека нема друг проблем да настане и бактеријава ќе биде тепана ))
Јас не гледам никаков "проблем", ниту "проблемот" е во тебе. Секој може да има различен живот, потреба, однесување и нема ништо погрешно со твоите сфаќања. Не се секирај, право време е кога навистина ти ќе сакаш, а не поради наметнување на некои стандарди од рандом луѓе на кои исто така нема потреба кажување детали за твојот интимен живот.
Нема никаков проблем. Уживај си во животот, кога тогаш и тоа ќе бидне, само немој да си создаваш притисок дека мораш да направиш нешто иако не си спремна.
Зависи од дружбата. Дали било обично излегување, дејт или нешто повеќе. Ако било обична дружба меѓу девојки, зошто би било неверство? Е сега, ако е дејт и имало нешто повеќе после тоа, а партнерот не знаел, тогаш да, неверство е. Ако стрејт машко во врска со девојка излезе со бисексуалец или геј другар, неверство е?
Зависи кој како си го сфаќа неверството е работава. За мене лично, неверство е. Сѐ што е зад грб, без да знае партнерот, ако не сте во отворена врска/брак, неверство е.
Здраво девојки, пред некој ден ми се појави некоја брадавица во близина на анусот. Досега сум немала односи, дали мислите дека би требало да посетам сепак гениколок?
Ајде совети за како да влезе за прв пат, и дечково многу насилно почнува и не сака некако, плус ми е срам за некои пози...Странично таа ја обожавам, ама изледа стегната сум за таа не знамВаљда кондом за да лизга, убаво..
Црвено знаменце, не е овој за тебе. Да си бараш некој друг кој ќе биде нежен и внимателен со тебе, некој на кој ќе му биде грижа за тебе. Кондом обавезно и при прв однос и понатаму обавезно да користиш. За да се заштитиш и од несакана бременост, но и од сексуално преносливи болести. Добра предигра, да бидеш доволно возбудена и навлажнета. Лубрикант ќе ја олесни работата, особено ако не си доволно навлажнета. И важно е редовно да посетуваш гинеколог.
Здраво девојки, Не знам дали темава е океј али ги има премногу па решив тука. Со дечко ми после сексот откако запаливме светло забележавме крв, и тоа обилно течело- од кај него. Најверојатно му се има скинато делче од кожичката горе не знам како се вика, кондомот остана у мене ама долга и широка... како и да е, прашањето ми е: што би можело да допринесе за вака обилно да крвари? Некако нема логика од скината кожичка толку многу крв. Капилар? Или што...? Не се разбирам :/ инаку нема осетено болка или пецкање и ова прв пат му се десило рече Тенкс
Zdravo devojki imam eden problem… Na 9ti juli imavme zastisen seks so decko mi i togas nemav plodni denovi i problemot e vo toa sto toj svrsi vo kondomot sekako nadvor a potoa kondomot ( bidejki nemavme drug a sakavme uste) go iskoristivme povtorno.. Od toj den do pred 2-3 dena postojano mi tecese zolto, belo i vodena tecnost i imav cesanje.. Imase mnogu malku sperma vo kondomot.. Utre treba da dobijam ama sekogas mi doaga porano.. Dali ima nekoi sansi ( ne daj boze ) da sum bremena?
Не сфаќам, каде сврши? Чешањето највњројатно е предизвикано затоа што еден кондом е користен 2 пати..ако ти доцни макар еден ден, одма тест за да не му ја мислиш