Секско дека има влијание кај одредени машки. Додека кај некои делува обратно. Алкохолот машкото го тера на секс и тој е спремен да ја гњави партнерката многу подолго од една нормална секс партија
Зависи колку алкохол испил, за ерекција да не добиеш треба да си баш пијан, а со умерено пиење не би требало да смета, напротив
Вака девојки. Бев на преглед кај гиниколог по препорака од матичната бидејќи имам многу обилна менструација и губам железо. Гиникологот кажа дека се е во ред и ми даде да пијам контрацепција Yasemin. Откако почнав да ги пијам имам големи акни и ми доцнеше 6 дена и добив пред 3 дена и пак ми е обилна. Претходно сум била на дерматолог и си користев креми и чисто ми беше лицето. Не знам што да правам, лом ми стана и кремите не ми делуваат. Искуства ако имате пишете
И јас имам обилни менструации и губам железо. Немој да се клукаш со Yasemin. Кога имаш добиено тие денови пиј по едно апче Хеферол, тоа се апчиња за железото (побарај и рецепта на матичната или ако не ти дава купи си ги на приватно околу 120 денари се). Првиот месец можеш секој ден да си пиеш по едно апче поради ниското железо. Потоа наредните месеци ќе си пиеш само кога имаш добиено.
@Jane.Birkin Не би ти препорачала да ги престанеш Јасемин без претходна консултација со доктор. Може имаш хормонски дисбаланс па затоа ти ги дал и затоа да имаш обилни менструации. Не ми е верно само ради ниско железо да ти даде контрацептиви. П.С. Колку "обилни" од прилика ако не е тајна? 20 влошки дневно, пример?
Не толку. Пример во втор и трет ден по 3-4 големи влошки полни, 4 ден така по 1 влошка и до 7ми ден така само кафеав исцедок. Иначе ми кажа дека матка, јајници ми биле во супер состојба.
Може ехото да е океј, ама хормоните друго да кажуваат. Ваљда и затоа ти ги дал Јасемин за да виде како ќе се одвива обилноста и да не е резултат на хормонски дисбаланс. Наведените несакани ефекти се чести кај контрацептивите за жал, пошто влијаат на хормоните. Едит. Ова не е обилно. Ова е нормална обилност, не гледам искрено проблем
Малку нема врска со проблемов, ама не ти е нехигиенски со една влошка цел ден? Јас немам некоја којзнае каква менструација ама влошка менувам на 2-3 саати обавезно иако не е полна. Прв и втор ден на секое одење во вц ја менувам. Инаку, контрацептиви не се прекинуваат на своја рака како што и не се земаат на своја рака. Кажи му на гинекологот за проблемот со лицето, може да ти ги смени или тој да ти ги исклучи, но ако сакаш да го решиш проблемот со менструацијата јас би ти рекла да тераш по терапијата од доктор.
Мислев на 4ти ден дека по една полна влошка инаку не дека цел ден со една влошка. На секое одење во вц ги менувам исто, некогаш и повеќе
@Jane.Birkin не прекинувај хормонска терапија на своја рака. Појди кај гинекологот што ти ја препишал терапијата и консултирај се со него. Испита хормони? Инаку, и јас сметам дека не ти е обилна менструацијата по ова шо кажуваш.
Хелп хелп Хелп! Прашувам за моја другарка: Додека имала однос со дечко и на него му прокрварел пенисот чувствувал и болка. Што може да е причината на крвта (јас прв пат слушам за крв од пенисот) доколку некој знае нека одговори
Можно е да се има закачено од патент на облека или од доволно ненавлажнета вагина да му се поткинала кожичката малку ако запнал посилно
Направи и други испитувања, можеби железото не ти е ниско поради крварењето, можеби има друга причина. Јас имам хронична анемија поради хормоните и обилни менструални циклуси во минатото (сега не ми се толку обилни), а ги направив сите можни испитувања (и генетски, во МАНУ), за да се утврди причината за анемијата. Мене ми кажаа дека единствено решение да ми се среди анемијата е да немам воопшто циклус, ама не го прифатив. Па така, 6 месеци пијам Хеферол како најефикасни суплементи за недостаток на железо, 4-6 месеци сум на пауза. Ако нема друга причина за губењето на железо, и ако е се во ред со репродуктивните органи и имаш редовен циклус, контрацептиви не ти требаат.