Девојки ме копка едно прашање. Имав односи со заштита на 6-ти август кој впрочем ми беше седмиот ден од циклусот. Во меѓувреме раскинав со дечко ми, така да седмиот ден после односот направив тест кој испадна негативен, па после 5 дена направив уште еден кој исто така беше негативен. Дали има простор за паника??
Ако е било со заштита како би била бремена? Не си бремена. Чисто информативно, кога ќе правиш тест за бременост следен пат да знаеш дека 12 дена после однос е малку време. Почекај да ти задоцни па тогаш прави.
Мислиш обратно. Не може прво да се случи зачнувањето а потоа да имаш односи. Инаку теоретски велат дека може да даде резултати за толку кратко, практично не баш. Самиот процес на зачнување е прилично сложен и зависи од организам до организам. Моја препорака е да се почека за да се добијат вистинските резултати.
Јас сметам дека нема потреба, само си правиш беспотребна паника. Ако е бил само тој однос со заштита, не бил скинат кондомот и сл. нема никакви шанси да си бремена.
Според количинава немаш потреба да ги пиеш Yasemin, пиј си апчиња за железо и нема да имаш проблем. Не е некоја не дај Боже преголема количина па да паничиш.
Не си прави стрес. Можи од паниката да ти закасни и менструација. Па да паничиш тогаш уште повеќе. Опушти се
Ако бил комплетно заштитен секс, нема потреба од паника. Ако било малку со, малку без кодном почекај уште некое време и направи пак тест или провери преку крв за најсигурно.
Не си бремена. Не паничи. Следни пати со кондом и нека свршува партнерот надвор, за да не мора вака да се мислиш. Сепак, се било во ред, заштитен бил односот, така да не се мисли, ќе ти дојде.