Feminki pak jas dr mi prepisa kapki Methylergometrin oti imam mnoguu krvarenje, posle kolku vreme od koristenje vi prestana ciklusot?
Пред два дена при бришење на хартијата имав кафеав исцедок пропатен со розева боја на крв. Тоа траеше еден ден,се испаничив затоа што треба да добијам дури на 24ти. Ставив влошка ама празна беше,така што денес пак имав кафеавко без крв и веќе не знам изумив. Бременост исклучена. Хелп?
Бубаче можеби поради овулација ти е. Некогаш знае да се јави многу слабо крварење во плодни денови. Мене ми се случува понекогаш, најчесто во зимскиот период. Но ако е до тоа, може да трае 2-3 дена од прилика и толку. Прати како ќе ти биде деновиве, и дали ќе имаш некаква промена. Но во секој случај не е лошо да направиш преглед кога ќе си во можност.
Прв пат ми се случува Ама ќе следам ако се погорша ќе одам на приватно. Минатиот пат порано ми дојде (-7 дена) имав и стресен период.
Zdr porodena sum pred 7 meseci, na pocetok mesecov mi dojde menstruacija prvpat posle 6 m no imav mn malku samo eden den. Dali moze da se raboti za bremenost?
Може да забремениш после породување и без воопшто да добиеш менструација. А може уште ти се регулира, без тест вака е речиси невозможно да се каже.
Bidejki citam deka ima mnogu devojki i zeni na koi najgolem strav im e neplaniranata bremenost bi ve posovetuvala da si stavite spirala Jas bidejki zavrsiv so raganjeto deca vednas si staviv.Dodusa ovaa mi e veke tretta po red i dosega ne sum ni pomislila deka mozam da ostanam bremena.Opusteniot seks mi e bonus.PS bidejki pravev mesec pauza megu vadenjeto i stavanjrto na spirala koristevme kondomi po moja inicijativa.
Kade ja stavase spiralata? Kolku pari kostase i dali e procedurata bolna pri stavanje? Dali ima posle nekoj protokol sekoja godina li treba da se menuva ili kako odi ti mnogu
Spiralata ja stava maticniot ginekolog.Ovoj pat me kostase 5500,a ja kupiv od apteka.NovaT srebrena.Predhodnite 2 mi bea Mirena bakarni.Stavanjeto e malku neprijatno,isto kako koga ti zimaat bris.5 godini sum slobodna.Edinstveno kontroli za papa test sto pravam.Inaku i za stavanje i vadenje se naplaka po 500 den.
Пред неколку дена за прв пат имав односи. Знам дека е нормално мало крварење на почетокот, но моето веќе трае 3 дена, мислам се забележува при уринарење, а за циклус се уште ми е рано. Е сега прашањето ми е дали и ова исто така е нормално или?
Да нормално е, некој крвари некој не, без гајле ќе помини, само да знајш можи цилусот да ти подрани или да ти касни
Сосема океј, можно е да е и рана менструација или обилно крварење од самиот процес, но да не се извадиш од памет мене првиот пат местр. Ми доцнеше 15дена.
Здравоо девојки многу ми е потребна некоја девојка што е поискусна во врска со сексот сакам да ја прашам нешто ии за здравје се работи затоа пишете ми ве молаам Фалаа
Здраво ! Јас сум Дарија и имам 23години Нова сум на форумот ве имам читано понекогаш но се немав најавено , Денес решив да се најавам за да ве прашам ако сакате да одговорите на моето прашање Сум немала односи повеќе од една ипол година дека немав дечко а не сакав со некој само онака , е сега запознав еден дечко и почнавме да се гледаме работата станува по сериозна ми се свиѓа се океј тоа и сака да имаме односи и јас сакам но цело време одложувам дека не сум имала подолго време и незнам дали се е исто како порано и поради тој факт се плашам па сакам да ми одговорите тие што сте поискусни ама не сакам да ме исмејувате …..