Ќе се опуштиш ако престанеш да мислиш за своите потези додека си разменувате нежности,едноставно предади се на моментот и се само по себе ќе си дојде.Во сексот нема правила,па да ти е страв да не погрешиш некоја дефиниција.
И да знае да направи шематски приказ со нагласување на Г точката,откако претходно ќе и подготви тазе лазањи
Срцки сте барем ме насмеавте . Инаку за бившиот него не го сакам веќе во тоа сум сигурна , да почеток да сеуште мислев на него одвреме на време но сега воопшто не го избиршав од мислите и сеќавањата , го сакам премногу сегашниот дечко само што се срамам пред него како 15 годишна .Ќе пробам бројче нареден пат со малку алкохол па може ќе биде .Фала ви
Soledad, мислам дека срамот што сега го чувствуваш е нормален, не ти е прв, не си доволно „уходана“ како да кажам Опушти се, кога ќе се бакнувате, кога ќе води кон тоа работава, избистри го умот, не мисли на ништо друго освен уживањето. Ќе си дојде слободата сама од себе Ако си сигурна во твоите и неговите чувтсва, дозволи љубовта да те води Среќно, пофали се набрзо дека си имала неверојатен секс
Пак јас со проклетава менструација Кој прочитал,прочитал претходно,јас пак ќе си кажам...Неколку по ред не ми дојде менструација туку ми течеше само кафено и немав болки,очекував да ми дојде ама не...После ми каснеше многу,па на 5ти Јануари пак дојде,ама повторно како кафенкасто помешано со црвено и без никакви стомачни болки.Јас сум навикната на ужасна болка со онесвестување и многу чудно ми дојде.Вистинска менструација ми немаше дојдено од одамна,неколку месеци имаше само кафено помешано со црвено и тоа 2-3 дена. Сега,на 26ти Јануари,т.е денес ми дојде онака вистинска менструација со вообичаените болки во стомакот,со губење на свеста... Што ми се случи мене?
Ништо Багувче не ти се случило, мислам дека нема ништо страшно, мала си уште не ти е изедначена и плус и мене вака ми идеше-неидеше кога бев на твои години, се оддека не ми се зареди како што треба. Тоа може да се случи и од паѓање на имунитетот. Оптимистички и ведро делувам, а? Ама не, шала на страна, мислам дека не е нешто страшно А си била на преглед, чисто онака? И плус да не пиеше некои антибиотици, од нив се може да се изремети
Па не сум пиела антибиотици,ама бев настината едно време и имав нервози многу...Можеби и од тоа да ми е.Не сум била на преглед,ама планирам откако ќе ми заврши да отидам. Фала Кате
Може да биде од се, и од нервоза, која патем кај мене и те како делува на болките. Не се плаши, не е страшно, допрва ќе те чекаат промени
Имам многу бело прање..од прво беше во мала количина и проследено со јадеж, но имав однос и после односот јадежот престана. Но сега тоа бело прање е во голема количина, има изразита бела боја и особено е почесто наутро, кога ќе се разбудам, односно тогаш е во најголема количина..што би можело да биде ова? кога имаше и јадеж се сомневав за кандида зато шо една другарка имаше ист проблем, но откако тоа престана се збунив..а не отидов на гинеколог..некој со сличен проблем??
Значи истиов проблем го имав и јас,не редовни циклуси, па дури некогаш циклусите ги предизвикував со хормонални лекови,а кога ќе ми дојде-паѓање во несвест од болки.Кај мене констатираа микроцистични јајници.Но,откако се породив,циклусите станаа поредовни и сега личат на менструација.Не сум лекар за да ти констатирам дијагноза и не значи дека и твоите јајници се во вид на „малинка“ како моите,па најдобро оди на лекар и направи детален преглед
Може да биде било каква инфекција.Ќе си направиш ПАП(папаниколау брис) и ќе видиш за што се работи,па после лекарот ќе ти даде соодветна терапија
Багуфче,јас изедов огромни нервози на тема менструација минатата год. Неколку месеци имав така речи немав менструација, по малку црвено-кафена лигава течност во траење од 2 дена,после па почнав 2 пати месечно да добивам,па паники си уцртав крварам за време не овулација,си ја исфрлам јајце клетката крај е со мене неплодна ќе станам,му плачев ко луда на дечко ми после секој секс,као непродуктивен сексов јас без потенцијал за репродукција. Бев на гинеколог,правев и ПАП се беше ок,дури и тоа овулациското крварење не било страшно,ама добив совет да раѓам поскоро за да се нормализирало.
Истото и мене ми се случува само шо мене ми дојде на 26 ама без болкиз атоа што никогаш не сум имала болки ... инаку ја прашав докторката и таа ми рече дека тоа кафенкастото со црвеното помешано било од апчиња
Да не треба да добиеш?[/quote] Не треба да добијам.. овој месец добив на 10-ти..но не ми е редовна,добивам на 38 или 39 па некогаш и 40 денови..шо значи не треба сега да добијам..барем така мислам
Жени, имам еден проблем, уствари не знам дали е проблем, ама за мене изгледа е Многу ме болат градите. Последниот пат добив (на 12 овој месец), И еве ми се собра цел месец да чувствувам болка. Спојлер Дечко ми не може да ме фати убаво од што ме болат Причина?
Бројче а да не ја утнавте работата вие?! Се шалам.. имам слушнато дека градите болат ако ти се плодни денови, не знам колку е тоа точно но ете можеби затоа те болат...