Девојки, моментално имам циклус и еве на вторио, третиот ден почна осетив пецкање доле, и два дена така и баш се проверив како да ми е пресечено расцепено о од клитурисот нагоре, од што може да е ова? Се мијам моментално со камилица
Не знам не верувам инфекција, како да ми е пресечено, расцепена тоа кожичката не знам ни како да објаснам.. има мала црвена линиичка
Може не си забележала тогаш,друго не ми паѓа на памет,ама пробај да се мачкаш со нешто и да се измиваш со камилица,ќе ти го смири местото,ако не помине ич тогаш оди на доктор,ама има шанси од бричот да ти е,нешто да си поткачила…
Ако имаш кандида претежно кожата станува мноооогу нежна и сува и се прави таква цепнатинка , мене конкретно и од улошките ( скоро сите ) па преминав на тампони и немам веќе таква мака ... миј се со камилица и со раствор од сода бикарбона .
Сега почна кожата да ми перута дали е можно да е кандида? Ќе посетам гинеколог во понеделник.. Како да се лупи не знам, до сега не сум имала никакви проблеми.. Помош??
Јас моментално имам кандида, кожата ми е перутава и се лупи. Можиш да одиш да се провериш а во меѓувреме мачкај канестен
Откако знам за мене имам проблеми со бело праење. Нема врска дали сум била сексуално активна или не, си го имав од секогаш. Некогаш прозирно, некогаш бело, жолто. Кога и да сум одела на гинеколог ми велеле дека немам ништо, самиот организам ми е таков. Кај последниот гинеколог што сум била пред 3 месеци направив детален преглед, вагинално ехо и пап тест. Прашав за брисеви, меѓутоа ми рече ако имало нешто сомнително ќе покажело на папот, да не се малтретирам за џабе. Ако на папот не е нешто како шо треба, тогаш ќе ми земи брисови за да се утврди што е. Пап тестот излезе чист, немав ни кандида иако кога ми земаше материјал за тестот и виде бел исцедок ми рече скоро сигурно ќе покажи кандида. Е сега, прашањето ми е дали е морално да правам брисеви? Вака немам никаква мака, се’ си е океј. Ама дали за најдетален преглед треба и брисеви или може и само со пап?
Исто и јас отсекогаш така имав, на поранешниот гинеколог му беше најнормално, сменив гинеколог и ми вика на папот сигурно кандида и ми даде вагиналети додека да стигнат резултатите. Стигнаа и се е ок, испадна џабе ставав вагиналети, едноставно таков ни е организмот.
Доволно е само пап штом немаш промена во поглед на боја, структура, мирис или некаква болка пецкање и слично.
Сосем нормален е исцедокот и се променува текстурата зависно кој дел од циклус си. Ако сѐ е во ред со тестотвите, регуларни циклуси, немаш никакви симптоми, верувам нема причина за грижа. Некој повеќе, некој помалку, сите го имаме.
Дали ако девојката има некоја вагинална инфекција или бактерија може преку орал да се пренесе и кај машкото?
Здраво дали додека се користат вагиналетки може да се има односи? Секако пред да се стават вагиналетките , на пр во текот на денот имам односи па вечерта да ставам вагиналетка?
Не се препорачува затоа шо обично со вагиналети се лечи некоја инфекција шо е можно да се пренесе преку однос и на партнерот. Јас му кажувам на дечко ми оти не можам дека лечам нешто долу и ко ќе добијам брис и е ок тогаш да. Затоа шо на пример со кандида е болен односот а нема зашо да се иритира повеќе отколку шо е. Стрпејте се малце, има време.