Бројче, понекогаш се случува градите да болат цело време, а не само пред добивање. Хормоните знаат да лудуваат понекогаш, не е секогаш исто нивното дејство. Ама има и други фактори тука... пред се' општата здравствена состојба. Не му се секирај, немаш проблем, ќе ти поминат градите. Кај мене имаше периоди (кога имав 22-23 години) кога градите не престануваа да ме болат со месеци, и менструацијата ми беше нередовна. Сето тоа се среди штом ми се стабилизира циклусот. Очајна, ако се сомневаш во нешто, појди на гинеколог - најдобро ќе ти каже дали е кандидијаза или некоја друга инфекција, или пак не е ништо.
Бројче, истото се случува и со мене, само овој месец. Имав циклус на 6-ти овој месец, користиме заштита и колку што знаеме не сум бремена. Ама градите ми се набрекнати цел месец, ми се чини дека ќе експлодирам и ме болат на допир.., на можам ниту прслуче да носам. Ме претрка со прашањето
Правев анализа на крв вчера и кога ги зедов резултатите ми рекоа дека губам протеини преку мокраќа и дека тоа не е во ред..Може ли некој да ми појасни?
Нормално е да имаш некоја мала, занемарлива количина на протеини во урината (испитај си урина да видиш колкава е количината што ја губиш, за да се знае кон што да се насочиш). Ако ги надмине дозволените граници, не е во ред. Но, ако е точно дека имаш 17 години, не би требало кај тебе да биде ништо страшно, туку само минлива ситуација. Кај млади лица, тинејџери, во пубертет нормална е т.н ортостатска протеинурија (од предолго стоење и изразен физички напор) и обично нема патолошки состојби (болести) во организмот што би ја предизвикале. Ова поминува само од себе до кај 20 години. Инаку, протеинуријата претежно укажува на бубрежни проблеми. Сепак, не верувам дека ти имаш некој таков сериозен проблем. Но, за да си бидеш мирна, нема штета од проверка на урината за протеини - чисто да се види дали навистина имаш протеинурија, кои се вредностите, и за какви протеини се работи. Тогаш матичниот лекар може да ти посочи специјалист, ако е потребно.
драги мои, би сакала да ве прашам нешто, бев на гинеколог и ми рече дека матката ми биле свртена на лева страна, колку е тоа лошо дали некоја знае. додуша докторката ми рече дека не ништо,ама сепак сум исплашена
И јас за ова ќе прашував и мене овој месец ми се случува истото.Да не е ова некој нов синдром или па преносливо што вака зачестило?! Се зезам .Ви благодарам на сите за одговорите.
И јас сум со болки во градите,минатиот месец после мензис не престанаа да ме болат.Денес ми е последен ден од менструацијата, еве уште чувствувам болка и ми се цврсти како камен. Ако не ми поминат,деновиве одам на лекар.Се надевам дека е на хормонска база и нередовна менструација.
Сум забелезала нешто кога сум во овулација при секс имам една чиста,безбојна течност,милина ,а пред циклус понекогаш е и со белузлава нијанса,а и доста погуста.Дали сте забелезале нешто сл. или треба да направам контролен преглед?
Тоа е нормална промена на вагиналниот исцедок во текот на циклусот. Нема потреба од контролен преглед освен ако не забележиш поизразена промена во бојата, густината и мирисот, проследени со други симптоми
Можно ли е купката за тело да биде толку јака и парфимирана до степен да ви создава невидено печење во интимниот дел? Имам закажано на гинеколог дури во четврток и забележувам дека ме пече тој дел после туширање веќе 2-3 пати со купкава. Од долната облека не е. Истиот прашок и омекнувач, не ми правеле проблеми.
Решението е едноставно, свари си чај од камилица и кантарион мешано, измиј се само со него, не ставај ништо друго и батали ја купката. Ако не осетиш подобрување,а верувам дека би требало,ќе си видиш што е работата во четврток.Ми се има случено од шампон да ме пече главата, па замисли интимниот дел колку е понежен
Мене ми се случи истото пред неколку год. т.е. печење во интимниот дел од употреба на еден вид сапун,престанав да го користам и се беше ок-се повлече печењето.Не ја употребувај купката некое време,види дали ќе има промени.
Дали можи првиот пат да му биди(него) со кондом? Ве молам девојки, кажете ми. Досега немал бидено со девојка па кажете ми дали првиот пат можи да му биди со кондом? И дали има некои физички промени на половиот орган после односот, дали има нешто крв или не?