Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.500
    Допаѓања:
    201.473
    Бројче, понекогаш се случува градите да болат цело време, а не само пред добивање. Хормоните знаат да лудуваат понекогаш, не е секогаш исто нивното дејство. Ама има и други фактори тука... пред се' општата здравствена состојба. Не му се секирај, немаш проблем, ќе ти поминат градите. Кај мене имаше периоди (кога имав 22-23 години) кога градите не престануваа да ме болат со месеци, и менструацијата ми беше нередовна. Сето тоа се среди штом ми се стабилизира циклусот.

Очајна, ако се сомневаш во нешто, појди на гинеколог - најдобро ќе ти каже дали е кандидијаза или некоја друга инфекција, или пак не е ништо.

2. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Бројче, истото се случува и со мене, само овој месец. Имав циклус на 6-ти овој месец, користиме заштита и колку што знаеме не сум бремена. Ама градите ми се набрекнати цел месец, ми се чини дека ќе експлодирам и ме болат на допир.., на можам ниту прслуче да носам. Ме претрка со прашањето :)

3. TennisBabe

TennisBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    364
    Правев анализа на крв вчера и кога ги зедов резултатите ми рекоа дека губам протеини преку мокраќа и дека тоа не е во ред..Може ли некој да ми појасни? :worried:

4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.500
    Допаѓања:
    201.473
    Нормално е да имаш некоја мала, занемарлива количина на протеини во урината (испитај си урина да видиш колкава е количината што ја губиш, за да се знае кон што да се насочиш). Ако ги надмине дозволените граници, не е во ред. Но, ако е точно дека имаш 17 години, не би требало кај тебе да биде ништо страшно, туку само минлива ситуација. Кај млади лица, тинејџери, во пубертет нормална е т.н ортостатска протеинурија (од предолго стоење и изразен физички напор) и обично нема патолошки состојби (болести) во организмот што би ја предизвикале. Ова поминува само од себе до кај 20 години.

Инаку, протеинуријата претежно укажува на бубрежни проблеми. Сепак, не верувам дека ти имаш некој таков сериозен проблем. Но, за да си бидеш мирна, нема штета од проверка на урината за протеини - чисто да се види дали навистина имаш протеинурија, кои се вредностите, и за какви протеини се работи. Тогаш матичниот лекар може да ти посочи специјалист, ако е потребно.

5. TennisBabe

TennisBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    364
    Па да проверив и урина и ми кажа дека губам повеќе од нормалното..
    Фала на одговорот многу .

6. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Фала ви девојки :*
    Значи нема место за паника, сега можам полсно да дишам. :)

7. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    драги мои, би сакала да ве прашам нешто, бев на гинеколог и ми рече дека матката ми биле свртена на лева страна, колку е тоа лошо дали некоја знае. додуша докторката ми рече дека не ништо,ама сепак сум исплашена :( ;(

8. Sally

Sally Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    15
    Па никој тука не е постручен од докторката. Чим ти рекла така, не бери гајле ;)

9. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    :)

10. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    И јас за ова ќе прашував и мене овој месец ми се случува истото.Да не е ова некој нов синдром или па преносливо што вака зачестило?!
    Се зезам :) .Ви благодарам на сите за одговорите.

11. aquafortune

aquafortune Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    24
    И јас сум со болки во градите,минатиот месец после мензис не престанаа да ме болат.Денес ми е последен ден од менструацијата, еве уште чувствувам болка и ми се цврсти како камен. :lol: Ако не ми поминат,деновиве одам на лекар.Се надевам дека е на хормонска база и нередовна менструација. :)

12. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Сум забелезала нешто кога сум во овулација при секс имам една чиста,безбојна течност,милина :D ,а пред циклус понекогаш е и со белузлава нијанса,а и доста погуста.Дали сте забелезале нешто сл. или треба да направам контролен преглед?

13. lady05

lady05 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    48
    Zdravo na site, ve molam kazete mi od kade mozam da kupam lubrikant i kolku pari se?

14. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Од аптека или поголеми маркети, на каса стојат, околу 200-300 денари.

15. lady05

lady05 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    48
    ti blagodaram ;)

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.500
    Допаѓања:
    201.473

Тоа е нормална промена на вагиналниот исцедок во текот на циклусот. Нема потреба од контролен преглед освен ако не забележиш поизразена промена во бојата, густината и мирисот, проследени со други симптоми ;)

На Theodora му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Можно ли е купката за тело да биде толку јака и парфимирана до степен да ви создава невидено печење во интимниот дел? :^)
    Имам закажано на гинеколог дури во четврток и забележувам дека ме пече тој дел после туширање веќе 2-3 пати со купкава.
    Од долната облека не е. Истиот прашок и омекнувач, не ми правеле проблеми.

18. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Решението е едноставно, свари си чај од камилица и кантарион мешано, измиј се само со него, не ставај ништо друго и батали ја купката. Ако не осетиш подобрување,а верувам дека би требало,ќе си видиш што е работата во четврток.Ми се има случено од шампон да ме пече главата, па замисли интимниот дел колку е понежен :!:

19. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Мене ми се случи истото пред неколку год. т.е. печење во интимниот дел од употреба на еден вид сапун,престанав да го користам и се беше ок-се повлече печењето.Не ја употребувај купката некое време,види дали ќе има промени.

20. Mawatamwa

Mawatamwa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Дали можи првиот пат да му биди(него) со кондом?

Ве молам девојки, кажете ми. Досега немал бидено со девојка па кажете ми дали првиот пат можи да му биди со кондом? И дали има некои физички промени на половиот орган после односот, дали има нешто крв или не?