Имам проблем со бело прање веќе недела дена, во грутки е и не престанува. Сум била претходно на гинеколог, сега скоро ми препишаа вагинални таблетки, немав никаква инфекција, се е во ред. Ништо такво не ми помага. Дали сте имале вие ваков проблем и што би ми препорачале ако ништо друго по природен пат, чај или било што ви помогнало на вас доколку сте се соочиле со ваков или сличен проблем со бело прање во грутки?
Одмивање со камилица, и вода со сода бикарбона. Пробај неколку дена, јас да сум би одела да ми земат брис за сигурност, ништо страшно.
Пред околу 2 недели се скина кондомот на партнерот. Зедов норлево. Минатата недела од петокот до понеделникот имав крварење и болки како шо имам за време на менструација, а откако го зедов апчето па се до денес имам многу интензивни промени во расположението, најчесто негативни (многу сум нервозна, тажна и сл.). Дали некоја од вас се соочила со овие несакани ефекти и како ги третирала?
Zdravo zenski, na brisevite mi ispadna deka imam Enterococcus feacalis i staphylococcus epidermidis. Dobiv terapija 3x1 Amoksiklav od 125mg, no maz mi ne dobi nikakva terapija. So ogled na toa sto imavme nezastiten seks po nekoja logika i on treba da dobie, a doktorkata vika nema potreba samo jas treba da pijam. Kakvi se ovie bakterii dali nekoj gi imal i kakva terapija piel? Pozdrav
Jas sum imala takvo, otidov na ginekolog kandida bese, me iscisti so gaza i betadin i mi dade nekoi vaginaleti za tri dena ama ne se sekavam koi bea , odamna bese. Mozes da si kupis vaginaleti betadine se nadevam deka ke ti pomognat
Сите што се на база на вода само, дурекс користиме ние. После постепено можите да си експериментирате со од алое вера и со вкусови.... има многу видови ама на база на вода што се најбезбедни се за почеток.
Lubrikant Smoothglide Anal od Libido i nemash greshka. Iskreno za Anal ne sum go probal ama za se drugo da . Mozam da kazam deka za razlika od Durex podolgo trae i podobro lizga. Za Anal e napraven mora da e dobar neli poshto suva sredina
Да прашам некој што имал искуство со уринарна инфекција кај машките. Дали истата може да предизвика слаба еракција и да е пренослива?
Зависи за каква инфекција станува збор, но доколку е уринарна не би требало да прави проблем со ерекција.
Дали е пренослива тоа на уролог да се прегледа. За слаба ерекција може физички не ама доколку има некоја болка или пецкање верувај влијае врз либидото ако господинот не ти е во ред. Може со опуштање и добра спора предигра да помогне. Никако не го прашувај на таа тема пред и за време на секс може да му отиде паметот таму и целата работа да отиде чао пријатно. Сепак се зависи и од човекот. Мене ми се случило со кандида која ме пецкаше да одам до вц да се намачкам канестен ставам кондом стискам заби и идам даље "мушки". Не мислиш на последици по себе кога ќе те удри у глава..
Кога треба да се видите некаде кога ќе го видиш како доаѓа или ти се доближува што прво ти доаѓа на памет што осеќаш? Пробај да си дадеш одговор на тоа прашање.
Девојки, дали ви се случило да треба да имате односи со некој и се е во ред, предиграта се супер ама кога ќе дојде тој момент него му се губи ерекцијата? Напоменувам дека него му било прв пат и се случувало 2 пати. Дали се случува тоа од страв, срам, не знам.. имате некое искуство?
Стрес е... Sexual performance anxiety. Опуштете се, ќе си дојде... Често се случува на почетокот, или со нов партнер.