Интимни прашања, проблеми и совети

Discussion in 'Секс' started by skorpija1992, Jan 30, 2010.

1. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Девојки од што би можело да ме боли премногу долниот дел на стомакот и да имам грчеви неколку саати после однос?
    Дали на некого му се случува ова почесто?

Cecko85 likes this.
  2. ladydy13

ladydy13 Истакнат член

Гинеколог посети.

GirlVolley likes this.
  3. Peppermintka

Peppermintka Истакнат член

Малку глупаво прашање и не знам дали е за тука ама ме интересира и ваше мислење.
    Цел живот имам нередовна менструација, некогаш на 2, некогаш на 3, па и 6 месеци, сум била на лекар, земав апчиња за регулација на циклус ама не сакав цел живот да ги пијам и ги прекинав периодично. Некогаш и ми е редовна, зависи значи секој пат е различно. И не сакам така вештачки да добивам всушност циклус, не е тоа решение засекогаш. Немам некој проблем, мајка ми цел живот ваква менструација има, според гинеколозите кај што бев веројатно е генетски. Вака се ми беше во ред. И кај мајка ми е се во ред, немала проблем ни со неплодност, само едноставно немаме редовна менструација. На време бев во пубертет, значи никаков проблем немам со ништо. Пред да речете посети гинеколог да си објаснам.

Друго ми е прашањето. Имам страв од секс поради ова. Да не останам трудна, а во рани 20ти сум и во блиска иднина не сакам бебе едноставно. Заради ова и врски прекинував, секој пат кога имав секс се преплашував додека ми дојде иако сум пазела, со кондом, со свршување надвор, значи се. Ама додека ми каснеше умирав, тестови постојано правев. Затоа одлучив да сум сингл и да апстинирам едноставно.
    Но, некако не сакам ова да ми е пречка во животот. Не сакам вака да е секогаш.

Дали има некој друг со ваков проблем? Некој со нередовна менструација, како се справувате?

4. Mantub

Mantub Форумски идол

Тие што имаат редовна менструација не треба да се потпираат на плодни денови за да избегнат бременост.
    Уствари многу се потпираат и се зезнуваат така пошто колку и да ти е редовна, незаштитен однос секогаш е ризичен.
    Што значи дека заштитата од бременост за тебе е иста како за сите со редовна менструација.
    Секс со кондом и со свршување надвор е сосема доволно, нема потреба да се плашиш ниту да правиш тестови на секое.

WildMk, pikabu5, GirlRose and 6 others like this.
  5. MS90

MS90 Истакнат член

Хелоу :)
    Девојки пред месец дена бев на Гинеколог за проверка, имав некој чуден исцедок жолт со чуден мирис докторката одма ми кажа да земам Неопенотран заради непријатната миризба која била предизвикана од Гарднерела вагиналис (дијагноза од око) и правев ПАП тест кој излезе со резултат - присутво на трихомонијаза. Иако инсистирав на брисеви за дијагноза на СПБ, ме убеди докторката дека немале лабараториите реагенси за некои испитувања по што следува ова:
    Недела дена пред да добијам вагиналети Неопенотран ставав, добив - значи пауза па после добиено Флажил вагиналети 10 вагитории при што 5 Флажил таблети испив јас и 5 дечкото паралелно во исто време на прв/втор ден добиено. Откако ќе ги завршам вагиналетиве ми кажаа за Донафил вагиналети кои биле за ресетирање на ПХ вредноста на вагината после целиот третман, слично на пробиотици. Па ме интересира дали некоја од вас имала слично искуство за реагенси, брисеви, испитувања и ако сака некој/а нека даде сугестија за истово.
    :l:

Cecko85 and Јасничкã like this.
  6. Klararara

Klararara Активен член

Уште од првиот пат кога имав секс со дечко ми него му се појави нешто на главичката како црвенило и му се изгуби
    Не ми кажа ништо досега не мислел дека е нешто пресериозно дека не му траело со денови брзо се губело
    Јас првиот пат кога ми кажа бев на гинеколог направив и тест па се беше во ред
    Имам проблем со бело прање имам многу и гинекологот ми рече дека сум немала ништо па само ми даде вагинални апчиња
    Еве помина време и повторно ми кажа дека последниот пат ОДМА му де појави после сексот и ми го покажа и еве неколку дена поминаа и сеуште му стои
    Јас искрено сум исплашена, се чувствувам неубаво башка сето тоа дека од мене е

7. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Користете кондоми.

Снегулк@23 and Cecko85 like this.
  8. GirlVolley

GirlVolley Популарен член

Нека си се провери и он, нека си оди на уролог. Џабе кондоми, ако не си го реши проблемот.
    По напишаново,сигурно постои проблем.

9. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

А како си сигурна дека е од тебе?
    Тој беше на доктор?

WildMk likes this.
  10. MS90

MS90 Истакнат член

Искрен и најдобро намерен совет од мене ти е посета на гинеколог, а он уролог. Се што има се третира паралелно. :)

11. Klararara

Klararara Активен член

Не
    Се плашев да не има некаква поврзаност со тоа што имам бело прање подолго време
    Го третирав и повторно имам
    И дека он кажа пред мене немал проблем таков

Снегулк@23 likes this.
  12. Kalince1996

Kalince1996 Истакнат член

Нека си оди и тој на уролог, не мора да значи дека е од тебе.

WildMk and MS90 like this.
  13. Kalince1996

Kalince1996 Истакнат член

Последниве две недели, кога имам секс, кога сум јас во јавачка поза таман пред да свршам добивам страшна главоболка на едната страна од главата. Ова до сега ми се нема случено. Можно ли е да е од тоа што многу се стегам? Искрено, страв ме фаќа.

14. Arjanit2021

Arjanit2021 Истакнат член

Se stegas mnogu verojatno gi stegas zabite mnogu treba da se opustis

Снегулк@23 and Cecko85 like this.
  15. Maryland1087

Maryland1087 Истакнат член

Како да почнам да се депилирам на интимниот дел а не да се бричам:sweat: сакам да пробам со ленти, ама со какви? Нека ми пише лп итно некоја што дома си се средува...

Cecko85 likes this.
  16. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Шеќерна паста ти е најдобра опција или топол восок, но припремата е покомплицирана, треба да се пази на топлината. Од лентите и од ладниот висок боли многу секако, па ако си осетлива на болка тешко дека ќе успееш сама повеќе од едно тегнење.

Во секој случај, во салон побрзо и побезболно ќе те средат отколку ти сама дома. Ова од искуство ти го кажувам :sweat:

Mommyysk likes this.
  17. Maryland1087

Ама не можам да одам во салон моментално, затоа барам решение :sweat: да ги затоплам лентите па да пробам на малку место ако не боли да продолжам:worried: мислам на мали лентички да ги исечам да не искорнам наеднаш

18. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Ако ти се многу долги влакната, немој.

19. Maryland1087

3-4 милиметри

20. pdb123

pdb123 Популарен член

Не можам да зборувам за депилирање сама долу, затоа што никогаш не сум се осмелила да го направам тоа сама, ама од мое искуство со различни „техники“ на депилирање ќе го кажам ова:
    Иако во теорија звучи примамливо мали ленти, и на почетокот дури и побезболно е, со тоа ти се пролонгира самиот процес на депилирање, и последователно ти се намалува и толеранцијата на болка. Со други зборови, малите ленти нема да ти помогнат многу потаму, затоа што ќе те боли самото тоа што депилирањето трае долго. Е големи ленти да, и тие болат премногу, ама барем пократко трае. Според мене, има некоја златна средина што е најокеј.

Исто така, без разлика дали правиш сама или не, врз осетливоста/болката влијае и тоа во кој период од менструалниот циклус се наоѓаш. Имаше некои периоди кога кожата ти е поосетлива, само не ми текнува кои беа, можеш да истражиш на интернет. Ти споменувам чисто информативно, да знаеш дека и тоа има влијание.

Maryland1087 likes this.