1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.576
    Допаѓања:
    40.004
    Не мора да значи дека си изгубила секакво сетило.
    Психичкиот фактор во ваква ситуација игра голема улога.
    За болката разговарај со гинеколог.
    А за недостаток на воља, со партнерот и со терапевт.

На Anie93 и slimy им се допаѓа ова.
  2. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    943
    Dali nekoj gi ima koristeno multidzin tabletite za promivanje na intima Kako prevencija od infekcii Kako dosadnata kandida?

3. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Која цена се и каде ги има?

4. GirlVolley

GirlVolley Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    2.340

Во зегин и бети фармаси мислам исто така ги има. Оддамна ги имам на ум да си ги купам и јас. во комплет со пумпица се околу 1000ден.

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Тоа што не се апсорбирало истекува, нареден пат подлабоко. Ама и да е подлабоко пак ќе истече,нормална работа.

6. FroggyLover

FroggyLover Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2021
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    171
    Дали преглед со спекулум боли? Утре одам да се проверам на гинеколог и од самото гледање на тоа чудо ме ваќа страв.....

7. DarkBitch

DarkBitch Активен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2022
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Не сум сексуално активна, а и вака надворешно ништо нема. Осеќам некоја блага болка од десната страна кај усните на вагината. Пред добивање сум, ме боли и десниот јајник. Може да биде поврзано? Имам исцедок како бело прање, но секогаш имам пред да добијам, ништо невообичаено немам.
    Не сум била на гинеколог, страв ми е да одам и да и кажам на мајка ми да не помисли сум имала нешто со некого...
    Што би можело да биде?

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. GirlVolley

GirlVolley Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    2.340

Инефкција или слично. Мора да посетиш гинеколог. А и да си имала со некој нешто и да дознае мајка ти, што ќе се случи?
    Мислам дека 99% самите си стварате лоша слика за вашите мајки.

На Cecko85 и 100nogalka им се допаѓа ова.
  9. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.080
    Допаѓања:
    110.791
    Душо.
    Имам ќерка (малечка 4 години) и кога нешто ја боли прво сакам мене да ми каже.
    Верувај ми дека исто мислење има и мајка ти.

На Cecko85, IRBBB, СуперДевојка и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.700
    Ако не си сексуално активна нема место за паника и да и кажеш на мајка ти само искрена ќе си.

11. Munchmallow20

Munchmallow20 Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.275
    Допаѓања:
    19.781
    Абе има мајки што све живо поврзуваат со имање секс и бременост, можда и нејзинава е таква.

На Cecko85, Elf и Angie1432 им се допаѓа ова.
  12. Elf

Elf Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2019
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    2.133
    И после тинејџерите све скришум прават и неможе да се опуштат зашо од страна на некои мајки тоа е погрешно да се има сексуален однос и страшно нешто е.
    А најнормална работа е.
    Коа се нема отворен однос тоа е затоа се плашат да кажат и да се изразат зашо верувам дека има мајки такви со заостанато размислување.

На warrior, Feminka22 и Munchmallow20 им се допаѓа ова.
  13. Munchmallow20

Munchmallow20 Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.275
    Допаѓања:
    19.781
    Реално...
    Има такви шо:
    - те боли стомак? Трудна си
    -ти касни? Трудна си.
    - повраќаш сабајле? Трудна си.
    - имаш исцедок? Си се ебела со некој рандом

На Feminka22 и Elf им се допаѓа ова.
  14. Elf

Elf Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2019
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    2.133
    Да, им набиваат вина..
    Ужасна е таква тортура реално...и оди после да каже дека ја боли нешто ќе ја полуди место да ја поучи, објасни.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mimosas

Mimosas Нов член

Се зачлени на:
    12 јули 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Знам дека глупи прашања ќе прашам ама немам кој да ми помогне и одговори. 17 години имам, сакам да имаме прв секс со дечко ми ама многу работи ме плашат.
    Како да се ослободам од страв од секс? Ми е срам гола да се соблечам, што ќе мисли за моите стрии, целулит. Ми е страв и од болка, непланирана бременост... По природа сум хипохондрик и тоа ми се одразува.
    Дали може некој да ми примети дека сум изгубила невиност? На пример дома некој може ли да ме приметат? Дали вистина се шири карлицата?
    Многу ли е болно на почеток? Некои викаат со денови имале болка при седење, хорор им било после прв секс. Вистина е?

Истиов страв го имам и за депилација, нема шанса пред козметичарка да се соблечам, затоа не знам за прв секс како да се подготвам. Мора ли за секс да си целосно без влакна? Јас само со ножици си ги кратам влакната, не користам брич зошто се плашам да не се исечам, искрено вака не ми пречат кратки влакна, но не знам за дечко ми дали ќе е проблем. Сум читала дека после депилација може повеќе поткожни влакна да се има, повеќе инфекции да се фатат, не сакам баш депилација ама ако мора за секс, не знам друга алтернатива за дома сама да се средам има ли?

Ве молам не ми се смејте, навистина ми треба помош.

16. marija305

marija305 Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    7.981
    Крема за депилација:wasntme:

На Mimosas, Arjanit2021 и Cecko85 им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.395
    Допаѓања:
    200.876
    Не си спремна уште, не брзај. Мораш да бидеш опуштена и да не се замараш со ситници, во спротивно нема да биде убаво. Мислам, првиот пат колку и да сакаме да е посебен, не секогаш е wow, оти повеќето сме стегнати и се плашиме од болка.
    Иначе дечкото нема да примети ништо од стрии и целулит, а се сомневам дека и влакната би му пречеле. Има болка, ама не е толку страшно да не можеш да седиш со денови, исто и никој нема да примети дали си имала секс или не, нема на чело да ти пишува.
    Ако тебе ти пречат влакната, земи крем за депилација, среди се. Ама поткожни излегуваат секако, без разлика дали се депилираш со восок, крем или се бричиш. За инфекции, не се фаќаат баш така од депилација, освен ако е нечисто во салонот кај што се депилираш.

Не треба да се срамиш од своето тело, треба да си се прифаќаш себеси со сите предности и недостатоци. Научи да се сакаш себеси, тогаш вистински ќе уживаш во сексот. Затоа ти велам да не брзаш, не си спремна, како и повеќето што брзаат да имаат односи во тинејџерски години.

На Michaelalala, Billy Idol, Elf и 8 други им се допаѓа ова.
  18. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.313
    Допаѓања:
    11.718
    Прво треба самата да си заклучиш дали си спремна. Не ги слушај другите и нивните искуства. Ако си стегната повеќе ќе те боли, али не е тоа некоја неподнослива болка, можи и крв да ти течи неколку дена, сепак тоа не е е ништо страшно. За да си влееш самодоверба немојте одма да се соблекувате и ајде одма однос, правете то тоа постепено (мислам дека се разбираме, ако не пиши ми лп). За да немаш страв од бременост ќе си користите заштита. Никој нема да примети дека си изгубила невиност без гајле:D Поткожни влакна се прават од секакво отстранување на влакна. А за дали треба скрос да си средена или не, тоа си е твоја одлука ти како се чувствуваш така прави, не мора да се депилираш, пробај со брич, пажливо нема да се исечиш. Млада си нема потреба толку да си правиш стрес за нешто што е нормално

На Billy Idol, Mimosas, Cecko85 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    5.407
    1. Не се брзај, не си спремна психички за секс.
    2. Најпрво треба да си го засакаш телото какво што ти е, да не мислиш на тоа дали ќе му се допаднеш или не (п.с. за време на секс,повеќето мушки не примеќаа дал имаш стрии, целулит или слично :D )
    3. Болката кај сите е различна и се зависи од тоа колку си опуштена. Не мора да се договарате као ај вечер ќе имаме туку оставите спонтано да дојде тој момент.
    4. Користете заштита!
    5. И да изгубиш невиност нема да дознае никој ако ти не кажеш.
    6. Нема правило дека за секс треба да бидеш мазна. Тоа е твое право. Но ако мислиш дека ќе му смета, прашај го.
    7.Можеш да пробаш со крема дома ако сакаш.

На Michaelalala, Billy Idol, Mimosas и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Mimosas

Mimosas Нов член

Се зачлени на:
    12 јули 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Каква е таа крема за депилација? Како се нанесува и користи? Да не е сама што паѓаат влакната или мора со брич и крема за депилација плус?

Инаку ние сме од 15 заедно, но ништо сме немале. Имаме договор до 18 да почекаме, не сакавме малолетни ништо да имаме, секогаш го почитувал тоа. Немаме ни услови каде за секс, живееме со нашите, ние низ парк само излегуваме и кафичи, не сме имале прилика. Тој веќе направи 18, па полека разговаравме на темата, наскоро и јас правам 18, па можеби да пробаме со нешто по малку доколку некогаш имаме прилика да сме сами дома. Први ќе си бидеме еден на друг. Нашите се строги, одмори или преспивање еден кај друг не доаѓа во предвид. Ова само онака си правам јас некои претпоставки зошто немам со кого да зборам, мајка ми има други сфаќања, кај мене не ни може да го донесам дома.
    Јас од другарки што имам слушано многу имало болка, морало да си депилирана, не знам што. Јас не сакам за некого да правам нешто што не сакам и искрено депилација за мене не доаѓа во предвид. Јас имам многу нежна кожа и со депилатор ми е многу болно нозе кога депилирам, црвена сум со денови и дури некогаш и крварења имам на некои места и модрици од депилаторот. Затоа не се ни осмелувам на тоа место да вадам влакна. Ќе го прашам што мисли баш околу ова. Повеќе ми беше да не е некое правило дека мора да си депилирана за секс или си е личен избор.