Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Колку знам што се заебале од прв пат....ехеее во средно ги имаше такви, демек прв пат простено ти е :D нема така, коа се оплодува јајце клетката гајле и е дали тебе ти е прв, втор или 3423 пат.
    А на една ако и су се десило да остане бремена од први пат тоа не го викаме искуство :) Дури јас мислам поради неискуство на почеток ризикот е поголем....

2. izaaaaa

izaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    46

Види дали ти е се во ред со бубрезите мене ми се има случено исто така пиев цитерали ваму,таму ама после еден месец имав болка од десна страна кај јајникот негде кога отидов на лекар (бубрезите) сум имала песок и мало камче.зошто кога мочаш крв значи нешто не е во ред со бубрезите или бешиката може си се преладила види на лекар и кажи што ке направиш.поззззз

3. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    199
    Цитерал можно е и да се забранат. Многу луѓе се жалат од нив. Доста често предизвикуваат алергија и проблеми со бубрезите :worried:
    Ова дека ќе ги забранат не сум баш сигурна, ама докториве реагираат дека ептен им се жалеле пациентите :?:

4. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Ce распрашав ваму-таму кај другарки,ми рекоја дека зашто сум ги прекинала таблетиве,затоа ми тече крв,како манструација :?: а да ти кажам чуствувам болка,под градите и малку кај јајниците,баш сега дури бев на гости ме заболеа :worried: :tmi:

5. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Незнам дали ова прашање го има негде ама мене многу ме мачи :tmi: :tmi:
    Дали додека сте бремена може да имате секс??? :?: :?: :?: Дали ќе биде се во ред со бебето додека се практикува секс во бременост??

6. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Ана-банана, во текот на бременоста може да имате сексуални односи, зависи од браменоста, мислам дека треба со гинекологот да се консултираш. Јас имав патолошка и не смеевме да имаме односи, ако се во ред сосема е нормално да се води љубов. На бебето нема ништо да му биде освен ако на пр. крвариш.

7. Nine25

Nine25 Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    1.726
    Мислам дека гинеголозите обавезно треба да ви кажат дали може или не да имате сексуални односи во текот на бременоста.
    Мене во текот на првата бременост докторот ми кажа дека без проблем можам да имам сексуални односи дури и пред породување докторката што ме породи пред да се породам кога имав лажни болки ми рече ДА ИМАМ СЕКС ЗАТОА ШТО ПОБРЗО ЌЕ СЕ ОТВОРАМ И ЌЕ СЕ ПОРОДАМ. И ТАКА БИДНА. :D :rofl:
    Ако бременоста е во ред без некои компликации нема проблем со сексот а најмал проблем тоа му прави на бебето.

На Sunnny му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.505
    Допаѓања:
    201.487
  9. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Ви благодарам на одговорите..инаку не е за мене јас сеуште не сум бремена ама мојата најблиска другарка се плашеше од тоа бидејќи нејзиниот маж инсистираше на секс а таа се плашеше за бебето.. уште еднаш благодарам срцки сте и фала Annath ќе ја отвириме темава да ја разгледаме

10. angelawow

angelawow Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво нова сум на форумов па сакам да ве прашам...Последниот месец ми подрани неколку дена но проблемот е во тоа што не ми течеше крв туку некоја кафеава течност и тоа 12 дена,потоа почна да ми тече крв ... Не знам во што е проблемот и ова не е прв пат да ми се случи ова но сепак е прв пат што ми течело толку време.Благодарам однапред.

11. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Мене 2 месеци ми доаѓаше 2 пати месечно и траеше по 2-3 дена од кои некогаш со таква некоја кафеава течност помешано.Бев на гинеколог и ми рече не било страшно овулациското крварење,ама направив и ПАП тест.Мозе да не е ништо ако не се поголеми отстапувањата од вообичаено,во однос на време на доаѓање и времетраење,не знам колку тебе вообичаено ти трае,ама ако сакаш направи си ПАП барем ќе се осигураш,поздрав.

12. swetty

swetty Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    25
    e pa vaakaa baram pomoss...
    imam 16 god i imam decko koj ima 17 god seuste sum nevinaa..dodeka decko mi se razbira vo tie rabbb....pred nekoj mesec pocna da mi zboruva za seks...ocekuvaf takvo nesto od nego ali ne tolku brzoo...po samo 2 meseci vrskaa....neznam dali saka samo seks so mene ili pak od ljubof zboruva za seks...osejkam pregolema ljubof kon nego a misalm deka i toj osejka ljubof kon mene..toj e zatvoren tip ali go poznavam jas....problemot e vo toa sto neznam dali da mu se predadammm...se plasam da ne go izgubamm ako ne mu se predadaamm...a ako se predadam mislam deka nema da se kaam bidejki toa nesto ke go naprava od ljubof....ama ima i uste nestoo....se sramam da izlezam gola pred negoo... :worried::worried: neznam dali e i vozrasta dovolna za da ja izgubam nevinostaa....
    a da i edno me interesiraa... :worried: kako da go namalam stramott i stravottt ?? :worried::worried: pomosss ve molammm

13. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    штом размислуваш за срам и страв ти воопшто не си спремна. а впрочем годините ти се малку на број за да почнеш да си сексуално активна. јас да сум на твое место не би имала односи со него. ќе прашаш сега зошто?? ти погоре пиша дека ти е страв дека ако не имате секс ќе ти раскине. ете јас не би имала секс со тој дечко само за да видам дали ме сака и што му е поважно да ме сака или да се е*е. ако му е поважно да се е*е порачај му ја мтв :) ако те сака и почитува нема да навалува ќе остане со тебе и ќе го чека моментот кога ти ќе бидеш целосно спремна па макар поминале 6 месеци или 1 година. е тоа е права љубов

14. irena-10

irena-10 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    882
    не знаев каде да го поставам прашањево. малку е смешно ама јас сум паничарка, баш сега гледав колку долго може да преживее сперматозоид. дали мислите дека по свршување ако орално го задоволите спермаозоидите ќе изумрат?
    и дали после со триење :$ може да се деси нешто?
    брука сум. т.е. шубе ми е сакам да видам што мислите :$

15. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    ирена-10 ајде уживај и не се секирај воопшто не е возможно тоа што го збориш односно ако те интересира дали можеш да останеш трудна одговорот е не

16. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    510
    Суити и јас се согласувам со карак. Нема врска возраста, многу кратко време сте во врска. И сама знаеш дека не си подготвена за таков чекор. Ако те сака ќе биде подготвен да те чека и ти да го сакаш тоа, а ако не сака да чека, тогаш... ееее уште колку љубови ќе имаш... Имаш само 16 години, допрва ќе запознаваш луѓе, нови карактери... немој да избрзаш и цел живот да се каеш.

17. MelanijaOh

MelanijaOh Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Машко да биде со две женски истовремено мислам дека е можно, но исто така мислам дека машките ги избегнуваат таквите средби. Многу пати сум се нашла во машко друштво па кога кажуваат за девојката па другарите ќе го чепнат за швалерката а тие обишно одговараат Не бе шо ти е тебе вчера на мојана и се качив денес на другата.

18. swetty

swetty Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    25
    da znam deka mojata vozrast mozebi e pricina za stravot sto go cuvstvuvaammm..vo vrska sme 2 meseci ali se znaeme podolgo vremee....dvajcata dovolno se poznavame..i ponekogas na msn zborime za seks...toj se uste mi nema oficialno receno za takvo nesto..ali mislam deka ke mi recee...e pa koga ke se desi toa nesto ne znam ja sto da odgovoramm...mislam normalno deka nema da mu recam DA KE TI DADAMM... ali ja koga zboram so drugarki za seks im kazuvam deka mi e straf i stram a oni vikaat deka nema za sto da se plasam...ja osejkam negovata ljubof i mislam deka ako se odlucam na takof cekor deka ke me ceka on... sepak fala vi na site za pomostaa... :worried: ali nikoj ne kaza kako da go nadminam stravott... :worried: nekoi vikaat deka seksot na pomladi godini e podobar od seksot na postari godinii... i da ne se odlucam sega jas na vakof cekor t.e da ne mu se predadam na deckotoo... ja i ponatamu ke go osejkam ovaj straf i stramm...taka da ve molam za sovet kako da iscezne ova od meneee?? :worried::worried:

19. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Знаеш кои викаат дека е подобар сексот на млади години? Оние кои сакаат да заведат малолетнички!
    Не е точно тоа! На млади години тешко дека ќе можеш да се опуштиш доволно, сеуште добро го немаш истражено своето тело и тоа не е доволно развиено, а плус и оргазам на сето ова-тешко се доживува.
    Мислиш дека врска од 2 месеци е доволна за на некој да му го дадеш она што те прави девојче ? Жена ќе бидеш цел живот !
    Потруди се барем кога ќе го направиш првиот пат да го направиш со сигурност во себе, без двоумења и со личност на која целосно ќе и веруваш!

Некои велат и дека бубаличките на лицето поминуваат со сексање, и дека девојките се извишуваат ако се сексуално активни! И ајде послушај ги и направи го тоа!!! Па да видиме дали ќе има ефекти кај тебе!

20. swetty

swetty Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    25
    blond ja ne veruvam deka se izvisuva od seksanje i red dr rabb....ja baram sovet kako da go nadminam stravott... :worried: i stramott... :worried: ja sum sigurna deka nema za brzo vreme da se odlucam na takof cekorr...ja sakam da sum sigurna deka sum spremna za takvo nesto ali site mi vikaat deka so ovaj straf nikogas nema da uspeam vo takvo nestoo :worried: :worried: ja kao i site sakam toa nesto da se desi so covek koj go sakam i koj me saka i na koj mu veruvam...ne mora da mi bide prf i posleden ali barem ke znam deka nema da se kaam ako se odlucam na takvo nesto :) :D