Девојки дали апчето за ден потоа може да предизвика болки во стомакот и јајниците? Во саботата имавме незаштитен однос и апчето го испив еден час после тоа. Денеска од сабајле имам болки во стомакот како пред добивање.
Да секако, можно е болки, вртоглавица, мало крварење и промена во циклусот порано или подоцна да ти дојде. Не значи дека сите ќе се случат, но ова се side effects.
Sto vi kazaa tamu so naodot..ili prevedete go strucno pa posle da se dade dijagnoza..ili pa dobro go razbiratw originalot
Може и од стрес да ти е а може и да прснал малку.. Купи си тест па види на што сте. Колку години имате и зошто имате секс без кондом?
Хеј Малце сум во забуна со една ситуација, накратко невина сум и кога излегувам со некој малце сум пребирлива за како и што да правам.. бев со еден ‘другар’ и се случија доволно интимни работи. Ми сврши на гради онака рандом без да имаме односи и без да размислам со сперма на раце се допрев доле а претходно и се триевме. Знам дека од толку површни ситуации не се останува бремена но нешто не ми дава мир во мозокот плус тоа си отворив на google некој рандом статии каде пишува дека е можно и тоа уште толку ме вознемири. Pls don’t judge мислам дека доволно сум информирана за овие работи но сепак сакам и други мислења да слушнам се надевам не сум погрешно информирана.
Прашањево не знам дали е за тука но најсоодветно некако ми дојде тука да го поставам… Се работи за релативно млада личност, околу 30 год. Имаше особено стресен период пред година две, загуба - смрт на блиска личност, во исто време разделба со долгогодишен партнер и низа др проблеми, од кои сите и викавме дека одлично се носи со се што ја снајде во исто време. Најверојатно ќе да е од сето тоа што и се случи но што да преземе, веќе неколку месеци излегува со еден дечко и вика дека вака и е фин, се во ред но кај неа огсуствува желбата за секс и секогаш кога имаат односи тоа е на негова иницијатива. Проблемот е што вика дека воопшто и не размислува дека би сакала со некој друг ниту па со него има некоја посебна желба. Се случувало и по месец да немаат воопшто односи а се гледаат релативно често. Што е вашиот совет? Помош?!
I mene toa mi se sluci pred nekolku godini, imav dosta golemi problemi i zagyba na bliska licnost vo brzo vreme se mi se sobra i bev vo nekoja poblaga depresija. Jas cak ne ni sakav da se gledam so nikogo ni prijateli ni nikogo a ne pak da imam odnosi. Ako veke ne saka da poseti strucna pomos, neka raboti na podiganje na libidoto. Jas dosta istrazuvav toj period okolu alternativnite nacini na podiganje na raspolozenie i libido. Piev caj od kantarion barem 1L sekoj den (velat deka kantarionot bil priroden antidepresiv i iskreno mene mnogu mi pomagase), melatonin, crno cokolado, jatkasti plodovi, med, pred odnos nekoja caska rakija ponekogas me opustase
Да си посети психолог, верувам дека иако кажува дека и е добро и треба стручна помош, сигурно потиснува многу работи
На 22 испив норлево 3,4 дена бев со главоболки, мачнини по 1 недела добив болки исти како пред добивање и еве 2,3 дена имам крв при мокрење ,а на 13ти треба да добијам дали тоа е нормално бидејќи до сега се немам напиено никакво апче за контрацепција? Фала ви
Станува збор за благ вид на депресија. Загуба на партнер или родител многу влијае на емоционалниот живот. Некои потешко го преживуваат тоа а некои со многу помали последици.