Веќе 11 дена немам добиено, ми доцни, без односи сум од мај. Можно ли е од промена на исхрана толку големо закаснување?
Јас колку што знам од промена на време и сл може да дојде до задоцнување на циклусот. Немањето односи, во овој случај воошто не го земај во предвид, бидејќи од мај до сега е поминат долг временски период. Просто е невозможно. Може и да зависи старосната граница, ако си тинејџерка од 17 па нагоре се случува да доцни, хормони се во прашање. Сепак консултирај се со медицинско лице (матичен лекар или гинеколог).
Ми каснеше овој пат менструацијата. Ми дојде минатиот викенд прво како слаб кафен темен исцедок со мали ситни кафени парчиња, мислев ќе премине во крв и ништо страшно. Уште полнам улошки и се е како нешто кафено и темно, бришев како крваво потемно понекогаш, но немав вообичаено светла крв и јака менструација. Баш е онака slow flow menstruation, а 5 дена веќе со улошки сум. Дали да го сметам ова како добиено, не е нешто загрижувачки или што би можело да е? Зошто не е само исцедок, само е чудно што цело време е баш темно. Имав крв темна како што кажав на периоди... За бременост не се грижам иначе ова повеќе прашувам за здравјето.
Vtor pat mi se slucuva imam krvarenje pomegju ciklusi bledi linii krv ,belo pranje so neprijaten miris epten I ponekogas ostra bolka vo dolen del na stomak ?na sto.moze da ukazuva
Koga stanuvam od sabajle mi se slucuva da imam kako belo na vulvata ne vaginata nekako kako zkrutkast iscedok se izmivam I posle cel den den nema nisto ne me cesa nisto ne pravi tuku ete samo na sabajle go ima. Vnatre vo vaginata nema nisto ili samo bel iscedok normalen ne gust ili proziren ako sum vo ovulacija. Nemam cesanje I crvenilo. No sto e toa sto taka se pojavuva od sabajle odnadvor na usnite. Taka zapocna edns od koga bev bolna I me bockaa. Bev na ginekolog mi vika sum nemala nisto poradi sto moze taka da se pojavuva ako ne ide toa od vnatre nema nisto samo od nadvor go ima..
Devojki zdravo od sto moze da mi docni ciklusot dva dena da napomenam deka seksualno ne sum aktivna veke od juli sekako bea zastiteni odnosite so partnerot a vo avgust i septemvri si dobiv redovno so eden den porano mi doagase no periodov bev nastinata ispiv dosta tableti anaglin i brufen za treska i temp dali e mozno od toa da docni i od stres plus dopolnitelno sto go imav inaku imam simpatomi na pms zgolemen apetit oteceni gradi nervoza i glavobolki sto bi mozelo da bide dr pricina za docnenje
Претпоставувам дека тоа е и кај мене е само не сакам вештачки хормони да внесувам. Иако цел живот имам нередовна менструација, само сега почна ептен по 3-4 месеци да не ми доаѓа. Почнав нешто со поздрава исхрана и вежбање, имав доста стресни ситуации зад мене, не пазев што јадам, најверојатно тоа ми направи дисбаланс. Што терапија ти дадоа, како се регулираше, сега како си, се среди се? Ако не сакаш тука да ми пишеш, може и во порака секако.
Не. Немам други проблеми освен со циклусот, а наследно ми е плус, во фамилија никој нема редовна. Така ми е од прва менструација, скоро 10 години. Генетски најверојатно.
Подобро да не знам што ми е, да дознаам дека ми е нешто, ќе мислам дека сум на смртна постела. Мразам лекари.