Интимни прашања, проблеми и совети

Discussion in 'Секс' started by skorpija1992, Jan 30, 2010.

1. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Кој воопште сака да се влече по доктори :lol: Ама кога мораш, што да се прави. И мене ми беше нередовна по 2-3 месеци, пред да ми се среди. Инаку јас имам хипертироидизам, од искуство ти зборам. За секој случај провери си се.

2. ognennn

ognennn Активен член

Прашање до девојките.
    Што мислење имате за вашите дечковци и општо за машките со небричен "алат"?
    Дали ви се допаѓа или не?
    Ако ме прашувате мене за тоа како би се јас чувствувал партнерката да не си ја има бричено, би ви одговорил дека мене лично не ми се допаѓа тоа, сакам бричена :D.

3. Kalince1996

Kalince1996 Истакнат член

Млада сум и јас и затоа докторката ми кажа дека сега нема потреба да пијам хормонски апчиња. Важно било да дум ја добивала менструацијата, ако е оскудна. Јас само ја регулирав исхраната, избегнувам благо сокови тесто и веќе година дена имам нормална менструација. Ми кажа дека ќе примам терапија кога ќе сакам да забременам доколку има потреба но не мора да значи.

en5 likes this.
  4. en5

en5 Истакнат член

Тие што имате нередовна менструација и сте млади, нејќете сега моментално деца, не сте во брак, како ви влијае тоа на интимниот живот? Ете некогаш со месеци ако не ти дојде, а си имал секс редовно. Иако и кондом, свршување само надвор, пак дали постојано правите тестови или мирни сте и знаете дека не би се случило ништо зошто сте пазеле? Многу ми е страв искрено мене, ни знам плодни денови, ни кога овулирам, ни кога ќе ми дојде, некогаш за 40, некогаш за 90 дена, се плашам доста од бременост.

Aleksbonito likes this.
  5. SugarHoney

SugarHoney Популарен член

Се додека користите кондом или свршува надвор нема зошто да се плашиш. Не се забременува така лесно, жени по цели години и децении се мачат. Ретко ретко некоја ако забремени од прва, а да не збориме за предсемена течност, невозможно буквално. Шансите да забремениш од предсемена течност е исто како шансите метеор врз глава да ти падне.

Kalince1996 likes this.
  6. christinnn

christinnn Форумски идол

Нема зошто да правиш тестови ако сте користеле заштита, не фрлај за џабе пари. Иако имам прилично точна менструација, се случвало да ми доцни па ни на крај памет не ми било да правам тест.

А ако веќе си имала незаштитени односи и покрај свршување надвор, направи тест за секој случај иако шансите за бременост би биле минимални.

Kalince1996 likes this.
  7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Дали во плодни денови анксиозноста ви е зголемена, исто и депресијата?

Gringo99 likes this.
  8. atala

atala Популарен член

Не.мене за време на ПМС ми е зголемена анксиозноста,исто и депресијата,посебно два дена пред менструација затоа што тогаш паѓаат хормоните и тогаш чувствувам ненормално голема вознемиреност и плачам,а имам слушнато дека и кај другите жени е вака во овие денови поради падот на хормоните.Досега не сум слушнала за време на плодни денови да имаат некои зголемена анксиозност и депресија,така што можеби ќе ти дојде двапати овој месец поради стрес или,пак зголемената анксиозност и депресија во плодни денови да не ти е поврзана со месечниот циклус туку со стресниот период којшто во моментото го поминуваш.

Осе, GirlVolley and GirlLove like this.
  9. Liu

Liu Популарен член

За време на плодни денови не,обично тогаш имам најголема желба за интимност, ама во пмс мислам дека сум опседната од зли духови и јас не сум јас. Плачење без причина,апетит на ниво,нервоза,депресија, хаос тотален....Во послесно почнав да размислувам и да земам некои апчиња како пмс комплекс оти буквално и јас смата не можев да се поднесам а не па другите.

diskreten32, GirlVolley and GirlLove like this.
  10. К.М*

К.М* Истакнат член

Zdravo, zabelezav dolu vo malite usni kako beli naslagi, ne znam dali mozebi e ostatoci od sredstvoto za intimna nega, koe ne se izmilo dobro ili da ne e nekoja infekcija (ne sum seksualno aktivna), malku kako da mi e i crveno i suvo. Ve molam za pomos dali e opasno ili e normalno i kako da se oslobodam

11. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Купи канестен крема и најбрзо што можеш отиди на гинеколог за секој случај.

12. slatkickamala

slatkickamala Активен член

женски здраво сакав да прашам нешто вчера за прв пат кога отидов во тоалет мокрев најнормално но од кога завршив осетив болка на внатрешноста на вагината но после неколку минути ми помина немам ниту чешање ниту болка при мокрење само осекам болка на почекот од вагината кај отворот некоја нелагодност минимална болка што се трпи од што може да е? инаку не сум сексуално активна веке 4 месеци секој совет е добродојден инаку имав доста стресен период и синоке си ставив бетадине една вагиналета денеска е се океј но минимална болка осекам на отворот на вагината немам вака некое црвенило или слично од време на време знае да се јави и чешање ама подносливо

13. GirlVolley

GirlVolley Популарен член

Ваква е болката и кога се исфрла камче или песок од бубрег.
    Посети гинеколог и уролог.

14. Dayandnight

Dayandnight Истакнат член

ne sum depresivna,ni anksiozna,ama zatoa sakam sex nenormalno:whew::worried:edinstveno toa,vo plodnite denovi

Aleksbonito and GirlLove like this.
  15. Dayandnight

Dayandnight Истакнат член

sigurno antibiotici ke treba,,ili nekoja bakterija ,vospalenie na mocnite kanali ili kamce,pesok,ama pak treba da proveris,inace probaj na sabajle 1 lazicka ciment vo voda,ili maslo od divo origano 2-3 kapki na vecer,pomaga toa

slatkickamala likes this.
  16. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Може да е некаква инфекција, најдобро е да си направиш контрола на гинеколог

slatkickamala likes this.
  17. slatkickamala

Mi pomina primetiv deka toa mi se slucuva sekogas koga ke premrznam od ladno ili nozite mi se premrznati

18. slatkickamala

Pa ne posle eden den mi pomina taka da nema potreba od antibiotik okej mi e sega

Dayandnight likes this.
  19. slatkickamala

Ali sekako ke pojdam na eden pregled fala sepak

Cosmic Girl likes this.
  20. Anastasia9228

Anastasia9228 Истакнат член

Имав односи со дечко ми, кога се тргна имаше крв и сега кога се бришам после односот имам кафеав исцедок исто како кога ќе ми е последен ден од менструација. Инаку ми заврши пред 3 дена. Дали можи да е не доисфрлена крв и сега со пенетрацијата се исфрла надвор или што можи да е?

Boni22 likes this.