Кој воопште сака да се влече по доктори Ама кога мораш, што да се прави. И мене ми беше нередовна по 2-3 месеци, пред да ми се среди. Инаку јас имам хипертироидизам, од искуство ти зборам. За секој случај провери си се.
Прашање до девојките. Што мислење имате за вашите дечковци и општо за машките со небричен "алат"? Дали ви се допаѓа или не? Ако ме прашувате мене за тоа како би се јас чувствувал партнерката да не си ја има бричено, би ви одговорил дека мене лично не ми се допаѓа тоа, сакам бричена .
Млада сум и јас и затоа докторката ми кажа дека сега нема потреба да пијам хормонски апчиња. Важно било да дум ја добивала менструацијата, ако е оскудна. Јас само ја регулирав исхраната, избегнувам благо сокови тесто и веќе година дена имам нормална менструација. Ми кажа дека ќе примам терапија кога ќе сакам да забременам доколку има потреба но не мора да значи.
Тие што имате нередовна менструација и сте млади, нејќете сега моментално деца, не сте во брак, како ви влијае тоа на интимниот живот? Ете некогаш со месеци ако не ти дојде, а си имал секс редовно. Иако и кондом, свршување само надвор, пак дали постојано правите тестови или мирни сте и знаете дека не би се случило ништо зошто сте пазеле? Многу ми е страв искрено мене, ни знам плодни денови, ни кога овулирам, ни кога ќе ми дојде, некогаш за 40, некогаш за 90 дена, се плашам доста од бременост.
Се додека користите кондом или свршува надвор нема зошто да се плашиш. Не се забременува така лесно, жени по цели години и децении се мачат. Ретко ретко некоја ако забремени од прва, а да не збориме за предсемена течност, невозможно буквално. Шансите да забремениш од предсемена течност е исто како шансите метеор врз глава да ти падне.
Нема зошто да правиш тестови ако сте користеле заштита, не фрлај за џабе пари. Иако имам прилично точна менструација, се случвало да ми доцни па ни на крај памет не ми било да правам тест. А ако веќе си имала незаштитени односи и покрај свршување надвор, направи тест за секој случај иако шансите за бременост би биле минимални.
Не.мене за време на ПМС ми е зголемена анксиозноста,исто и депресијата,посебно два дена пред менструација затоа што тогаш паѓаат хормоните и тогаш чувствувам ненормално голема вознемиреност и плачам,а имам слушнато дека и кај другите жени е вака во овие денови поради падот на хормоните.Досега не сум слушнала за време на плодни денови да имаат некои зголемена анксиозност и депресија,така што можеби ќе ти дојде двапати овој месец поради стрес или,пак зголемената анксиозност и депресија во плодни денови да не ти е поврзана со месечниот циклус туку со стресниот период којшто во моментото го поминуваш.
За време на плодни денови не,обично тогаш имам најголема желба за интимност, ама во пмс мислам дека сум опседната од зли духови и јас не сум јас. Плачење без причина,апетит на ниво,нервоза,депресија, хаос тотален....Во послесно почнав да размислувам и да земам некои апчиња како пмс комплекс оти буквално и јас смата не можев да се поднесам а не па другите.
Zdravo, zabelezav dolu vo malite usni kako beli naslagi, ne znam dali mozebi e ostatoci od sredstvoto za intimna nega, koe ne se izmilo dobro ili da ne e nekoja infekcija (ne sum seksualno aktivna), malku kako da mi e i crveno i suvo. Ve molam za pomos dali e opasno ili e normalno i kako da se oslobodam
женски здраво сакав да прашам нешто вчера за прв пат кога отидов во тоалет мокрев најнормално но од кога завршив осетив болка на внатрешноста на вагината но после неколку минути ми помина немам ниту чешање ниту болка при мокрење само осекам болка на почекот од вагината кај отворот некоја нелагодност минимална болка што се трпи од што може да е? инаку не сум сексуално активна веке 4 месеци секој совет е добродојден инаку имав доста стресен период и синоке си ставив бетадине една вагиналета денеска е се океј но минимална болка осекам на отворот на вагината немам вака некое црвенило или слично од време на време знае да се јави и чешање ама подносливо
sigurno antibiotici ke treba,,ili nekoja bakterija ,vospalenie na mocnite kanali ili kamce,pesok,ama pak treba da proveris,inace probaj na sabajle 1 lazicka ciment vo voda,ili maslo od divo origano 2-3 kapki na vecer,pomaga toa
Mi pomina primetiv deka toa mi se slucuva sekogas koga ke premrznam od ladno ili nozite mi se premrznati
Имав односи со дечко ми, кога се тргна имаше крв и сега кога се бришам после односот имам кафеав исцедок исто како кога ќе ми е последен ден од менструација. Инаку ми заврши пред 3 дена. Дали можи да е не доисфрлена крв и сега со пенетрацијата се исфрла надвор или што можи да е?