Стравот нема да го имаш ако си сигурна во себе дека е тој вистинскиот со кого треба да ја направиш таа работа. Или разговарај со твојот партнер и опуштете се со разговор.
hmmm.... pa mislam deka e toj vistinskiot ... zatoa sto ima vejke 5 godini kako go sakaammm jass. na pocetokot mislef deka e samo detsko simpatiziranje sto bi se rekoloo..se razbira toj ne znaese za toaa...ali otkako pocna toj da iskazuva nekoi znaci na ljubof pocnaf i jas... neznam bi go poslusala tvojot sovet koga bi dosle na tema na takof razgovorr...ednas padnafme na takva tema..i ja samo mu pisaf deka nema sansa i on me prasa zosto a ja mu odgovorif deka ima vreme za takvi rabb....ja i pred toj nas razgovor imaf straf ali od koga se desi i razgovorot imam uste povejke straf i stramm.. neznam dali ke pomine toaa...ali da se sluci da padneme na taa tema poftorno bi go poslusala tvojot sovett ke razgovaram iskreno so negoo.. blagodarammm
оффф девојче очигледно тебе ти се сака многуу а се плашиш само од една причина...реакцијата негова за твоето тело...тоа дека имаш 16 год. и врска од 2 месеци не е воопшто мотив за паника,ако се чувствуваш спремна ондак во ред е на тие години да го направиш тоа,меѓутоа ти треба прво да се ослободиш од комплексите во врска со твоето тело,никој денес не е совршен,никој нема три раце,три нозе...не се напнувај до толку,гледај да се опуштиш и отворено да разговараш на оваа тема со партнерот(за се буквално) така ке стекнеш повеќе доверба во него и срамот ќе се изгуби.А тоа што идете 2 месеци нека не биде комплекс плус... Ти протумачи си прво дали типот вреди да биде баш тој ,,величествениот,, ... сепак јас мислам дека треба тоа да го направиш ако мислиш дека си заљубена(макар и тоа да е периодично битно да е со емоции )...со некој мора да е без разлика дали ќе останеш и понатака со него,ма да ретки се таквите случаеви...
Ти најдобро знаеш дали си спремна,ама по се‘ што си напишала не ми изгледа баш така цело време потенцираш како ти е страв и срам и да не го изгубиш и од сопственото тело. Таа фраза како сексот е подобар на помлади год. апсолутно не е точна,со искуство станува подобар! Размисли добро,зошто многу работи ќе ти се променат,дали вреди да го направиш тоа сега.А најбитно е да го направиш тоа кога ќе си ти спремна,а не поради притисок од страна на дечко ти. П.с.ова е оф топик,ама имаш многу „ф„ на место „в„ во постовиве- љубоф-љубов,такоф-таков,страф-страв итн.
Swetty, пред 5 години ти си имала 11, значи абер си немала што значи љубов бре, аман! Тој не дека е искусен, нели викаш се разбира, туку машко ко машко, си сака секс,посебно на негови 17 години, ухууу, хормони у вис. Рано ви е, не сте во озбилна врска, не се познавате доволно, срамот и стравот ќе те напуштат самите кога ќе си подготвена за интимни односи, не се секирај Леле бе деца, после ќе се прашувате дали сте трудни, па ко ќе се скарате ќе сакате да се самоубиете, па ќе мислите дали следниот дечко ќе мисли дека си лесна...ај бидете она што сте, не растете пред време На два месеци врска и 16 години одма секс, хм, напредно ниво
Јас сум таа што е за тоа побрзо да се има секс во една врска. Али не кога станува збор за тинејџери. Затоа што поминав и знам дека на таа возраст на машките им е само до секс, и не им е гајле за женските чувства. Пошто на таа возраст машките би почекале и подолго време ако се со некоја што ја сакаат. Затоа што се помали и мислат дека така треба, и бла бла да не одолговлечувам. 2 месеци е рано, според мене би требало да почекаш уште некој месец, да се увериш дали стварно те сака или му е само до секс. А ќе го приметиш тоа. Не брзај, зошто може да бидеш повредена, прв пат ќе ти биде.
hmmm.....pa mozam samo da vi kazam deka dolga e nasata prikaznaaa.... a za ova so "Ф" neznam i ja sto e rab...navika mi e da pisuvam so Ф namesto so B...xD.....sepak me interesirase dali stravot ke iscezne ili e toa nekoj seriozen problemmm...xD vi blagodaram na site za sovetiteee...
Стравот кој ти го споменуваш ќе ти помине во оној момент кога ќе бидеш вистински подготвена. Дај си уште малку време да пораснеш,да осозрееш. И пред било што седни и истражи што значи интимен однос,кои се последиците(бременост,болести),како да се заштитиш. Тоа ќе ти помогне да се поштедиш од понатамошни стресови и на крај на денот да уживаш во првиот и сите наредни пати.
mozam da ti kazam deka dovolno imam istrazenooo imam posetuvano mn sajtovi ... a i od druga strana ucam medicinaa... i imame klasna koja postojano ni zboruva za ovaa temaa
Тогаш дај си уште време во кое подобро ќе го запознаеш партнерот и ќе се опуштиш,со што ќе помине и стравот ,а и срамот. Супер штом знаеш се , и применувај го тоа за да не си ја трескаш главата како твоите врснички.
На тие години swetty доволно ви е петигод за да уживате немора да се впушташ во нешто од што после ке те боли глава а ако и тој е неискусен можеш да се истрауматизираш и да стекнеш, погрешен впечаток за сексот. Кажи ми колку далеку сте отишле дали сте имале орален секс т.е дали ти ја лижел итн и пред се прво мораш сама да го истражуваш сопственото тело и сопствените ерогени зони преку мастурбација итн па так потоа да се препуштиш во туги раце.
Така и треба да биде, околу овулација секретот е поводенест и течен, за да овозможи подобро подмачкување при однос и полесно движење на сперматозоидот кон јајце кл., како би дошло до оплодување.
загрижена сум zdr mi treba pomoss!!! vcera imav prv pat odnosi so decko mi i mislam deka se skinav a denes me boli stomak da ne znaete zasto me boli tolku mn stomak ????a inace vaginata isto taka malce me boli dali e toa normalno????POMOSS
праска ако си прокрварила нормално е да почувствуваш болка,но не и толку големна,немој да се се повредила.местото каде до сега не се случувале никакви промени правилно е да реагира со болка,не се секирај ќе ти помине,а ако не се случе тоа за брзо време не е лошо да посетиш и гинеколог....
vcera imav a sea mn me boli stomakot a znam deka e normalno da te boli vaginata ama ne mi e jasno stomakot zaso me boli i loso mi e a bese so zastita
Нормално е да те боли,ама и повеќе психолошки да не ти е? И не мое да ти се мешам ,ама не ли мислиш дека си премногу млада за секс?
Стомак може да боли и после долг, див и секс со крај-оргазам Плус ти е прв пат, телото се справува со промената, репродуктивниот систем ти свирка Што си се уплашила, не е болка за умирање, ден, два, ќе ти помине Aма, кога веќе си почнала со односи, информирај се, штити се, биди разумна. Добронамерен совет, за да не почнеш после секој секс да бараш овде одговор на прашањето „Хелп, дали сум трудна?????“