Женски, дали за време на циклус осеќате како градите да ви се зголемени? Не знам, секогаш во пмс ко балончиња ми се, не знам дали само ми се причинува
Се зависи до него. Некои можат некои не, како на пример мојов. Една недела максимум и одма се жали.. Ама ако нема некоја сериозна причина за тоа нека не го прави тоа, не е здраво воопшто.
Zdravo devojki dali e normalno koga imam menstruacija da nemam golemi bolki vo stomak samo minimalno a gradite bas sekogas znaat da me bolat.
Здраво, можеби ова ќе ви биде најглупо нешто што ќе прочитате но ми треба совет. Глупо е и не знам како да почнам. Накратко, имам партнер кој го сакам повеќе од себе си,ама престанавме да бидеме интимни поради моите сонови секој пат после однос. Апсолутно секогаш, секогаш после однос сонувам дека некој ме силува и не можам психички веќе со такви сонови, се будам истрауматизирана и се тешам дека само сон било.
Најнормално е да немаме стомачни болки пред, во и по менструалниот циклус. Не е нормално да боли стомак.
Исто и јас до пред 4 - 5 години. И мене ми беше нормално, незнаејќи како е да не чувствуваш болка пред да добиеш. Сега, преретко имам болки, само кога се погодило да сум под стрес и ептен нервозна. Кога човек е посмирен, поточно кога нема потсвесни стресови, болката исчезнува.
Ај не туку измислувајте топла вода, стресови, потсвести, чуда. Нормално е да боли, доколку мислите дека болката е неиздржлива одете на гинеколог за советување.
Не е воопшто нормално и никој не измислува. Кога ќе го сменеш начинот на живот, храната која ја внесуваш, колку вода пиеш, активностите што ги имаш итн., не треба да чувствуваш болка. Уствари не само стомачна туку никаква.
Jas koga bev na ginekolog I koga I kazav deka ne custvuvam golemi bolki pred dobivanje mislam custvuvam ama po malku a neli ima nekoj zeni koj umiraat od bolki taa mi rece deka e normlano I podobro so ne custvuvam kaj site razlicno se manifestira i ne site imame isti simptomi. Mene primer me bolat mnogu gradite pred da dobijam a drugarkite velat pak ne custvuvale nisto vo gradite. Znaci razlicno e nema pravila I dvete raboti se normalni samo pregolemata bolka ne se bas bar taka mislam..
Девојки, Дали е нормално неколку дена пред добивање да се има бел и леплив исцедок? Денес го забележав, а би требало да добијам деновиве.