Можно е, ми се има случено. Не секогаш имаме пмс симптоми. Исхраната влијае на хормоните. Е сега ако си сигурна дека не е бременост. Посети и гинеколог за да ти е полесно.
За бремена, не сум. Јас обично не пратев циклус и мислев ми трае 35 дена. Сакав да видам со празникот како ќе ми се погоди. Арно ама сега вртам филм назад и сфаќам дека мене ми иде циклусот да трае, т.е. да добивам менструација на 40-45 дена. Мене ова не ми е нормално. Дали некоја феминка имала слично искуство да сподели? Одлучив сега повторно да си запишувам се и за некое време да појдам на генеколог. Бев за тоа пред неколку години, тогаш бев помала и ми кажаа ќе си се среди тоа само. Сега гледам дека имам проблем кој трае веќе долго време. И уште нешто, да ми препорачате добар генеколог овде во Скопјево што работи со фонд, па да се обидеме да најдеме зошто тоа така ми се случува и што може да се направи. Сеуште не се секирам, ама ако продолжи вака ќе почнам
Не знам што може да пие ама знам дека треба да оди на лекар а не да пие апчиња што ќе му препорачаат на форум
Нередовна хигиена пред се . Може да се работи и за инфекција. Најдобро на лекар да се направи преглед, што побрзо тоа подобро!
Веќе неколку години немам еден одговор прочитато од тебе а да не е ироничен или саркастичен. Стварно ти препорачувам стручно лице да посетиш. Што те боли уво тебе воопшто? Ако можеш помогни ако не бркај своја работа.
Зависи како мириса.. Ако смрдка на рибешко може некоја кандида да има. Нека смени исхрана ко за кандида а у меѓувреме на доктор да се јави. Исто миење после секое мокрење и после секс обавезно и убаво да се исуши избрише со хартија пред да си го прибере. Долен веш исто нека се препере се на 90c со некој нежен детергент за бебиња додека не се дознае што е. И редовно да се менува во текот на денот сега стоплува да не седи со запотени гаќи. Уролог на државно со среќа термин ама приватни има по достапни истражете.
Здраво девојки, ова што ќе ве прашам можеби не е баш за тука, ама во друга тема не ми дава да пишувам. Вака, имам 17 години и вчера имав прв однос со дечко ми, кој исто така беше невин. Ние не толку искусни секако користевме кондоми. Е сега мене цел ден ме фаќа нервоза немој да останам трудна. Инаку се беше под контрола, имавме кондом, а и плус тоа не сврши во кондомот, се договоривме да го извади од мене пред да сврши за секој случај. Е сега проблемот е тоа што бидејќи му беше прв пат малку повеќе го ,,пипкаше" кондомот местејќи го и мене ми е страв немој да имал на рацете сперма и да останало на надворешниот дел од кондомот, го прашав преска, а и сама видов вчера дека воопшто не сврши, ни пред да имаме однос, ни па после тоа. Ама страв ми е немој да имало сперма на пенисот и тој да пипне таму, па да остане после на кондомот и, оп, во мене на крај. Плус бев во овулација. Ве молам кажете можно ли е вакво нешто, без да сврши да има сперма кај него долу и да отиде преку рацете на кондомот? Многу ми е страв, цела се тресам.
знам дека не е за оваа тема, ама не ми дозволува да пишувам во другите теми, затоа пишав тука, морав да прашам, извинете сите инаку фала ти на одговорот
хахахахха ме изнасмеа знам дека ми е глупо прашањето ама морам да прашам за да ми олесни, цел ден ми се превртувас стомакот кога ќе помислам