Предавнику сега му направи проблем на човекот, ќе треба да се справи со љубомора и да се правда зошто гледал порничи
Само си страшно неинформиран @neongirl07 ако постои проблемот подолго време и се дешава често,тогаш мора да посети уролог. Причини има мн.Почнувајки од покачен шеќер,хормонален дисбаланс,слаб сон,земање ад ,ослабена мускулатура,проблеми со тестити итн. Да си провери хормонски статус,брис,спермограм и преглед кај лекар. Постои и ретроградна ејакулација…доживува оргазам а ејакулат воопшто не исфрла(ова нормално ‘мажите’ од погоре шо те дупчат не го знаат) И да секако дека влијае на плодноста намаленото количество сперма. Така да ако сакате бебче, мора навреме да го средите ова.
Девојки,пред скоро време почнав да осеќам многу голема болка во стомакот само во "Cowgirl" поинаку немам болки...до сега ова не ми се дешавало(пред 8м се породив).Искуство некоја?
Каде поточно во стомакот? Најдобро кај гинеколог да те види на ехо. Може да е и нормална водна циста, а да боли..
Баш дека си немала секс можеби подолг период или немаш воопшто мастурбирано, ти доаѓа нагон, мислам дека е природно на секој што не е сексуално активен му се случува.
Too big? и мене ме боли некогаш. само во таа положба Пошо сме скроз исправени ти текнува Плус може уште ти е нежно местото. Не сум била досега бремена, не знам како е со односи после бременост Мене прво на тоа ми текна
Ме боли и мене некогаш,десна страна кај јајникот,исто во таа положба…дури и при вагинално ехо Не знам зошто
Дм ми се пожали дека веќе подолго време во урината има бело прање, од што може да е и дали е нешто сериозно?
Hello дечки, со дечко ми имаме еден гооолем проблем т.е он има. Идеме година дена, прво сме имале добар секс, не ни бил ни предолг ни прекраток. Али, изминатава пола година од врската, некаде од после Нова Година, кога и да сме имале секс свршува пребрзо, значи за 5 минути буквално, а некад дури и пред да се соблечеме дури се бакнуваме на почетокот ајде некако се трпеше мислевме дека е мал проблем или е период, но истото се случува 6 месеци веќе Пред некој месец беше и на лекар, ништо посебно не му кажа, демек се дешавало, може да е од анксиозност напнатост други проблеми (што со дечко ми милион пати зборевме и ми кажа дека ништо од тоа нема), и му предложи некои вежби да прави за мускулите доле. Правеше, ништо не се смени. Немате поим колку цела ситуација е фрустрирачка. Веќе престанав и да имам желба за секс со него, бидејќи знам како ќе заврши, и после секој пат кога тоа се случило сме уште понервозни понапнати и уште повеќе се караме. Самата ситуација ни створи нервоза во врската и почнавме и за други работи да се расправаме. Верувајте, 6 месеци сум покрај него со максимална поддршка и се борам со ова, некои девојки одма би раскинале, али почна и мене веќе да ми станува многу тешко и самата себеси се мачам. Како што сексот многу зближува така и немањето секс премногу оддалечува, и иако го сакам ми се оладија чувствата према него. Знам дека ни он не сака да биде вака ама проблемот е што тој се прави како ова да не е проблем, а е и тоа голем. Гледам дека се нервира и он али некако многу брзо му поминува, ден ќе му биде мака и толку, после продолжува како ништо да не било а јас го мразам тоа, и ако не инсистирам да збориме за тоа он никад нема. Во години сме кога пред нас идат сериозни работи и не сакам да се доведам во ситуација да стапам во брак па да варам после иако не сакам. Да бидеме реални поради ваков проблем и бракови се растураат. Не само ова до сега туку општо, не е баш супер во секс али некако сум замижувала бидејќи тоа ни е единствен проблем. Секогаш јас сум била прва што иницирала нешто (и првиот дејт, и првиот бакнеж, и првиот секс), дури ја не почнам да се соблакам него никад нема да му текне камо ли он да ме соблече, пози знае максимум 2 али најбоље му е да лежи и ништо да не прави он само јас, месеци и месеци уназад сум зборела со него што сакам сексуално и што ми одговара да прави, никогаш ништо не се потрудил и не направил само викаше со време ќе направам (ахам пола година помина), орал имавме прв пат мееесеци и месеци од кога се фативме и тоа оти јас инсистирав, он никад сам не му текнувало и јас ако не почнам ништо нема да биде, немам свршено ни еден пат, и најтрагично откако ќе имаме секс и свршува за 5 мин СЕКАД одма се облака и као демек се нервира тоа шо се десило и одма легнува да спие, НИ ЕДНАШ не рекол ајде да не останеш ти така да ти помогнам да свршиш или убаво да си поминеш. Катастрофа. Како што кажав никад не сум зборела за ова бидејќи ни е единствен проблем, друго се во врската е и повеќе од супер. Многу ме сака и се прави за мене, многу е културен, воспитан, ме чува и ме пази, се ми угодува. Има и огромна душа, предобар е и на никого не би згрешил, ретко како него луѓе има на денешницава. Поради тоа и не сакав да раскинувам и да го изгубам, иако чувствата не се исти сепак го сакам и убаво ми е со него, имавме една прекрасна година заедно која не можам лесно да ја отфрлам а и не сакам да го повредам, јас па многу сум жалослива и се гледам повеќе за другите отколку за мене (as u can see). Али не знам.. некад можеби со глава ѕид не се турка.. знам дека сексот е big deal во една врска и брак.. затоа плс совет и мислење што да правам :/
Единствено што можеш е да го седниш на разговор и да го соочиш со проблемот, без околишање, желби, замисли. Едноставно да му кажеш се што не чини и сакаш да се поправи. Проблемот што трае 5 минути не е проблем, туку што не прави ништо потоа. Ниту пак има желба за втора партија, трета, итн. итн. Ниту пак сака тебе да ти пружи задоволство. Тоа е проблемот, што е крајно себичен и не му е гајле за тебе, туку само за него. Ако таков разговор не го освести, ништо нема да го освести.
Ова. @Emilija97mk ме зачуди дека нигде не спомна пример втора партија. По логика само, ако еднаш сврши, наредна партија ќе трај подолго. Или то шо те остава тебе незадоволена. Самото то шо би тргнал да те задоволи ќе го стимулира за втора рунда. За ова отворено мораш да му кажиш очекувања и ете предлози.