Еве јас ке и кажам. Не вреди. Залудно трошено време,кое би можела да го користи со некој со кој стварно се од ова ке и биде песна.
Прво и основно е да го седнеш и да разговарате детално за проблемот. Да му понудиш можни решенија, на пример да мастурбира 30 минути пред да имате секс, да пробате втора партија, да научи оралка и со тек на време да научи да се воздржува да не свршува. Менувајте пози... Ако не бива ништо од тоа, барај си друг. Затоа што човек што не му текнува на секс и треба да го тераш на сила никогаш нема да се оправи, сепак пробај прво со разговор. Нема ништо полошо едниот да обожава секс а другиот не. И кој ќе каже дека сексот не е најважен, се лаже.
Па имаш различни начини на отстранување на влакна. Најбезболен мислам со крема, ама тоа барем за мене е ноу ноу бидејќи е цело вештачко, може инфекција да се деси. И со епилатор не ти препорачувам, се иритира кожа мн. Ако не мислиш на класична депилација, шеќерна ти е малку подобра варијанта, то ест помалку боли со шеќерна паста, но ако се одлучиш на ова ти препорачувам да одиш во салон. Дома не е баш извдоливо. Го правев ова еднаш ама не издржав до крај. Шеќерот прашање е дали ќе ја погодиш смесата, а и на жешково се топи брзо. Моја препорака ти е Афродита, океј е со хигиена, услови, козметичарки и цени. Друга, мислам и најдобра опција е епилација, то ест со ласер. Сега гледав баш имаш попусти на Phillips Lumea, но можеш и во салон. За да ти се проретчат влакна треба 10-тина сесии. Ни ова не е скроз безболно, но помалку боли од депилација дефинитивно. Кога ласерот поминува, чувството е како да те пецка, но не трае долго.
Може да се најде решение со отворен разговор ама и тој да сфати колку работава е сериозна. Можеби едноставно ептен се опуштил со тебе и му се дешава ова. Ама, постои втора рунда што можеби ќе трае подолго. Затоа разговор во кој ќе му објасниш дека сакаш заедно да уживате во секс, да пробувате различни работи (не мора да е с&м) туку орален или со прсти така што ти ќе го водиш. Ама мора да е и тој отворен, а не да го гледа тоа како навреда за неговата машкост. Не е лошо брзото свршување туку неиницирање на нешто плус. Јас пример сум отворена со дечко ми скроз и ако не свршам му кажував на почеток, сега си знае. Подобро уште на почеток да се реши ова затоа што е фрустрирачки и води до други кавги. Ако не сака да се потруди да промени нешто, потоа размислувај на излез, сега седни да зборуваш со него и да си ја зацврстите врската.
Ми треба итен совет, имав однос со сопругот ама лошо го наместил кондомот и испадна во мене, кога сврши се тргна ама гледам кондомот останал во мене, го извадив ама и во него имаше течност. Ме фати паника пред 10м сум породена со трет царски и несмеам да останам бремена. Кое апче да се напијам, ке има ли ефект, уште во дојам бебето, смее ли апче за ден потоа при доење? Минатиот месец прв пат добив циклус, еве сега ми стои дека за три дена треба да добијам. Мн се испаничив.
Ми пиша матичната пред малку да не пијам апче бидејки дојам, иако пишува дека може во упатството она како лекар вели големо НЕ при доење. треба да добијам за 2 дена ако не добијам кога да правам најрано тест?
Најверојатно не си во плодни денови ако треба да добиеш за 2 дена, а ако случајно ти задоцни треба да чекаш барем десет дена од односот.
Еве за него четиво , ако сака сака , ако не сака , фаќај патот https://abcnews.go.com/Entertainment/sting-talks-hour-tantic-sex-trudie-styler/story?id=26398064
Дали е точно дека 99% од болестите на интимата се создаваат доколку сме сексуално активни, од колку кај тие што не се, поминуваат сами од себе односно организмот сам се лечи?
Не. Секоја инфекција, без разлика како е добиена мора соодветно да се третира. Нема различен третман за иста бактерија на пр добиена по сексуален пат и по асексуален. Инаку дел од спб можат да се пренесат од вц школки, користење на ист прибор со други луѓе (крпи, бикчиња), пливање во непрочистени базени..
Не, ако имаш симптоми или нешто. Посети гинеколог, ќе те прегледа, евентуално брисеви и терапија. Поради тоа мислење дека сами од себе поминуваат, настанува хроницитет и после е потешко.
Што е прашањето, дали 99% сами поминуваат, или 99% ги добиваат оние кои се сексуално активни. Кога ќе прашате нешто, двосмисленоста е непотребна. Инаку не...и НЕ.
Не, не мора да си сексуално активен за да накачиш бактерија, и не, не поминуваат сами од себе, ако поминуваја така ќе немаше лекарства и доктори. Не е точно дека 99% се создаваат доколку си сексуално активен
Пишувам тука зошто немам со кој да го споделам ова, а дечко ми не разговара никогаш со мене, не споделува мислење туку само молчи и едвај чека да престанам. Заедно сме 4 години, секс имаме многу ретко 1 или 2 пати во месец, некогаш и повеќе, зависи. Но, главниот проблем е тоа што кога имаме секс тој не ми посветува на мене никакво внимание. Јас се трудам да му е убаво, со бакнежи, орален секс итн. додека он не прави ништо од тоа. НИШТО И НИКОГАШ ДО СЕГА. Никогаш не сум имала оргазам, а и никогаш не се потрудил да имам на ниту еден начин. Единствено што добивам во сексот е пенетрација, ниту предигра нема. Му имам напоменето неколку пати, ама никогаш не сака да разговара.Хелп!
Ne mora da znaci Moze deckoto ima svoi problemi i seksot mu e radi reda.been there, done that. Ako ne razgovaraat za toa, djabe e sve.