Интимни прашања, проблеми и совети

Discussion in 'Секс' started by skorpija1992, Jan 30, 2010.

1. Misskirova

Misskirova Популарен член

Еве јас ке и кажам.
    Не вреди.
    Залудно трошено време,кое би можела да го користи со некој со кој стварно се од ова ке и биде песна.

2. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Бегај со време

Bitolchanecot likes this.
  3. skinnylove

skinnylove Истакнат член

За тие што не се депилираат на интима, како на друг начин ги отстранувате влакната освен со бричење?

Снегулк@23 likes this.
  4. Andrijano31

Andrijano31 Истакнат член

Прво и основно е да го седнеш и да разговарате детално за проблемот.
    Да му понудиш можни решенија, на пример да мастурбира 30 минути пред да имате секс, да пробате втора партија, да научи оралка :) и со тек на време да научи да се воздржува да не свршува.
    Менувајте пози...
    Ако не бива ништо од тоа, барај си друг. Затоа што човек што не му текнува на секс и треба да го тераш на сила никогаш нема да се оправи, сепак пробај прво со разговор.
    Нема ништо полошо едниот да обожава секс а другиот не. И кој ќе каже дека сексот не е најважен, се лаже.

5. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Па имаш различни начини на отстранување на влакна. Најбезболен мислам со крема, ама тоа барем за мене е ноу ноу:shake: бидејќи е цело вештачко, може инфекција да се деси. И со епилатор не ти препорачувам, се иритира кожа мн.

Ако не мислиш на класична депилација, шеќерна ти е малку подобра варијанта, то ест помалку боли со шеќерна паста, но ако се одлучиш на ова ти препорачувам да одиш во салон. Дома не е баш извдоливо. Го правев ова еднаш ама не издржав до крај. Шеќерот прашање е дали ќе ја погодиш смесата, а и на жешково се топи брзо. Моја препорака ти е Афродита, океј е со хигиена, услови, козметичарки и цени.

Друга, мислам и најдобра опција е епилација, то ест со ласер. Сега гледав баш имаш попусти на Phillips Lumea, но можеш и во салон. За да ти се проретчат влакна треба 10-тина сесии. Ни ова не е скроз безболно, но помалку боли од депилација дефинитивно. Кога ласерот поминува, чувството е како да те пецка, но не трае долго.

6. JustBeautiful

JustBeautiful Популарен член

Може да се најде решение со отворен разговор ама и тој да сфати колку работава е сериозна. Можеби едноставно ептен се опуштил со тебе и му се дешава ова. Ама, постои втора рунда што можеби ќе трае подолго. Затоа разговор во кој ќе му објасниш дека сакаш заедно да уживате во секс, да пробувате различни работи (не мора да е с&м) туку орален или со прсти така што ти ќе го водиш. Ама мора да е и тој отворен, а не да го гледа тоа како навреда за неговата машкост. Не е лошо брзото свршување туку неиницирање на нешто плус. Јас пример сум отворена со дечко ми скроз и ако не свршам му кажував на почеток, сега си знае. Подобро уште на почеток да се реши ова затоа што е фрустрирачки и води до други кавги. Ако не сака да се потруди да промени нешто, потоа размислувај на излез, сега седни да зборуваш со него и да си ја зацврстите врската.

7. macalavica

macalavica Популарен член

Ми треба итен совет, имав однос со сопругот ама лошо го наместил кондомот и испадна во мене, кога сврши се тргна ама гледам кондомот останал во мене, го извадив ама и во него имаше течност. Ме фати паника пред 10м сум породена со трет царски и несмеам да останам бремена. Кое апче да се напијам, ке има ли ефект, уште во дојам бебето, смее ли апче за ден потоа при доење? Минатиот месец прв пат добив циклус, еве сега ми стои дека за три дена треба да добијам. Мн се испаничив.

8. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Не паничи и не пиј апче бидејќи доиш

macalavica likes this.
  9. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Доењето НЕ спречува бременост.
    Консултирај се со доктор или фармацевт.

macalavica likes this.
  10. macalavica

macalavica Популарен член

Ми пиша матичната пред малку да не пијам апче бидејки дојам, иако пишува дека може во упатството она како лекар вели големо НЕ при доење. треба да добијам за 2 дена ако не добијам кога да правам најрано тест?

cresa-jagoda likes this.
  11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Најверојатно не си во плодни денови ако треба да добиеш за 2 дена, а ако случајно ти задоцни треба да чекаш барем десет дена од односот.

cresa-jagoda and macalavica like this.
  12. mandrace

mandrace Истакнат член

Еве за него четиво , ако сака сака , ако не сака , фаќај патот
    https://abcnews.go.com/Entertainment/sting-talks-hour-tantic-sex-trudie-styler/story?id=26398064

13. franca

franca Популарен член

Дали е точно дека 99% од болестите на интимата се создаваат доколку сме сексуално активни, од колку кај тие што не се, поминуваат сами од себе односно организмот сам се лечи?

14. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Не. Секоја инфекција, без разлика како е добиена мора соодветно да се третира. Нема различен третман за иста бактерија на пр добиена по сексуален пат и по асексуален.
    Инаку дел од спб можат да се пренесат од вц школки, користење на ист прибор со други луѓе (крпи, бикчиња), пливање во непрочистени базени..

15. Selena01

Selena01 Популарен член

Не, ако имаш симптоми или нешто. Посети гинеколог, ќе те прегледа, евентуално брисеви и терапија. Поради тоа мислење дека сами од себе поминуваат, настанува хроницитет и после е потешко.

16. Dentina

Dentina Форумски идол

Што е прашањето, дали 99% сами поминуваат, или 99% ги добиваат оние кои се сексуално активни.
    Кога ќе прашате нешто, двосмисленоста е непотребна.
    Инаку не...и НЕ.

Boyana9 likes this.
  17. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Не, не мора да си сексуално активен за да накачиш бактерија, и не, не поминуваат сами од себе, ако поминуваја така ќе немаше лекарства и доктори. Не е точно дека 99% се создаваат доколку си сексуално активен

18. Anod10

Anod10 Истакнат член

Пишувам тука зошто немам со кој да го споделам ова, а дечко ми не разговара никогаш со мене, не споделува мислење туку само молчи и едвај чека да престанам.
    Заедно сме 4 години, секс имаме многу ретко 1 или 2 пати во месец, некогаш и повеќе, зависи. Но, главниот проблем е тоа што кога имаме секс тој не ми посветува на мене никакво внимание. Јас се трудам да му е убаво, со бакнежи, орален секс итн. додека он не прави ништо од тоа. НИШТО И НИКОГАШ ДО СЕГА. Никогаш не сум имала оргазам, а и никогаш не се потрудил да имам на ниту еден начин. Единствено што добивам во сексот е пенетрација, ниту предигра нема. Му имам напоменето неколку пати, ама никогаш не сака да разговара.Хелп!

19. mandrace

mandrace Истакнат член

Време е за нови нешта , се си кажа ..

20. Dekoo

Dekoo Истакнат член

Ne mora da znaci

Moze deckoto ima svoi problemi i seksot mu e radi reda.been there, done that. Ako ne razgovaraat za toa, djabe e sve.