Јас сум користела и ништо не се познава. Треба да се менува почесто. На свадбата имав втор ден циклус и ставив тампон, па не се направив лом на бела венчаница, и кога сум планирала да носам бели панталони, а сум имала циклус, сум ставала тампон. Може ти веќе си се вратила од одмор.
Здраво, сакам да прашам за некој нешто да ми помогне па затоа морам прво да објаснам, имавме однос со сопругот, но малку бев и јас посува и он и како да не здоболе и двајцата утрото јас малку имав како крв но ништо страшно бледо, нему како да му се повреди пенисот како да кажам како изгребан, како драснат и така му остана местото како да зарасна како сува кожата тука и пример кога ќе е во ерекција како да го затега зедов канестен се мачкаше но не помина, со што би можеле да пробаме или кај треба да се појди? На уролог?
Немам проблем со сувост, така испадна моментот бевме прекинати и после неможев баш да се опуштам, др ми е прашањето
4m posle poragaj pred 1m probavme bolese epten, aman ke pomine li ova da se uziva pak... Vozduh e normalno inace, nekogas poveke nekogas pomalku
Дали е нормално машко да има мирис од пенис, иако одржува хигиена. Некој што имал таков проблем како го решил? ( не сака да оди на уролог )
За тие што немаат добиено после пораѓај. Ни се уарни со маж ми последниов месец, два пати направи беља внатре . Јас немам добиено сѐ уште, 5 месеци пост партум. Да не биде после смеј се ќе вечераме . Докторката ми рече да шибам и да не се замарам, не можело ништо без овулација ЕДИНО ако сум била препрепрередок случај за така да фати. Јас и од прва останав трудна има ли опасност
Па нема тоа никаква врска, фоликули растат, другарка исто немаше менструација ама и растеа фоликули, па гинекологот и рече ако не сакаш да останеш бремена, бидете внимателни, имаш зрели фоликули. Така дааа, бидете внимателни да не биде уште една бебка за брзо
Чекај чекај. Да не не си ја разбрала докторкава нешто. Пред да добиеш циклус после пораѓај има ПРВО овулација. Јас не би се опуштала, освен ако не сакам уште едно бебе истата година.
Па овулација не можеш да знаеш кога имаш ако немаш добиено до сега, и кога ќе добиеш не ми е јасна докторкава, ама јас би се пазела, да не вечерате после
Женски здраво, Само што ми заврши менструацијата овој месец, следниот ден имав заштитен однос. Не осеќав никаква болка, само малку сувост. После саат време од односот, при мокрење, на бришење имав крв. Веќе втор ден имам по некоја капка крв, не е нешто обилно, но сепак ја има. До сега на гинеколог се било во ред. Немам можност да одам сега, во странство сум, се враќам за месец дена. Дали некоја имала слична ситуација? Фала ви однапред
Сем ако не си ја сеќаваш овулацијата (знам жени кои имаат болна овулација, исцедокот е исто различен и можиш да се водиш по тоа), не можиш да знајш кога имаш зрела јајце клетка спремна за оплодување. Чим добиеш менструација значи дека веќе си поминала овулација.
Veruvam deka se ima zboruvano na temava ama ne mozev da najdam...kako da se zacini seksot, t.e. kako da ne bidat istite 2,3 pozi sekojpat? Probuvam da zabremenam, ama ne mozam da imam sex sekoj den, ednostavno nemam tolku zelba, duri nekogas mi se cini deka se isto e sekoj pat...nekoj sovet, sto da se smeni sto da se dodadi? P.s. na maz mi e mu e ok i istite pozi da gi tera ama mene mi e nekako veke rutinski..