Вака сеа ме тепа психава, не дека не се изначитав статиии, веќе трет ден ми е, не чувствувам пецкање, ни болка, ни при мочање. Ама црвенило имам околу пенисот, секс со кондом и погруб секс?
Здраво девојки зошто секогаш после мастурбација ми се моча? Не дека ми е толку чудно само сакам да знам од каде иде таа потреба? Дали и кај вас е така?
Devojki edno prasanje ne e povrzano so intimno mesto onaka od dvete strani na stomakot imam kako bruncinja crveni nit cesaat nitu nisto imam na mesta kade sto se trlaat a jas vezbam u posledno vreme i bese toplo mnogu edno vreme pa vikam da ne se od pot, ili nekakva alergija.. imav pred nekolku godini isto mi dade doktorkata hidrociklin mast da mackam edno dve tri nedeli i sega kupiv pak mackam nekolku dena navistina neznam od sto bi mozele da se pojavat taka ?
Bev na doktor mi kaza ne e nesto strasno , kopricnik taka nekako go vikaat ili ultikarija moze od jadenje, vreme polen, detergend vezbanje od se moze da sw javi i tesko mine treba vreme ... Toa me nervira mnogu
Ве молам прашање до машките,која е причината за прерана ејакулација,уште док се спрема да почне.Чаре некое што да се прави,млада и неискусна машка особа?
Прераната ејакулација, особено кога се случува уште пред самиот почеток на односот, е многу честа појава кај млади и неискусни мажи. Во повеќето случаи, не се работи за физички проблем, туку за психолошки фактори како: Причини: Анксиозност – Страв од неуспех, несигурност, или силна возбуда. Недостаток на искуство – Првите сексуални искуства често се брзи поради нервоза. Претерана возбуда – Ако многу долго се чекало на сексуален однос, телото може да реагира прерано. Невоспоставена контрола – Со време, мажите учат како да ја контролираат ејакулацијата. Што може да се направи (совети/“чаре”): 1. Техники за контрола Стоп-старт техника: При мастурбација или однос, прекини кога ќе осетиш дека си блиску до ејакулација. Почекај малку, па продолжи. Стисни техника: Кога ќе почувствуваш дека ќе ејакулираш, стисни го пенисот веднаш под главата неколку секунди, па продолжи. 2. Мастурбација пред секс Ако мастурбираш неколку часа пред односот, ќе бидеш помалку чувствителен и ќе траеш подолго. 3. Длабоко дишење и релаксација Полека диши и фокусирај се на моментот, не размислувај само за „да не свршиш брзо“. Стресот ја забрзува ејакулацијата. 4. Комуникација со партнерката Ако си со разбирачка партнерка, ќе се чувствуваш порелаксирано, што може многу да помогне. 5. Кондоми со благ анестетик Постојат кондоми со супстанции што ја намалуваат чувствителноста (како бензокаин). Прашaj во аптека за „delay“ кондоми. 6. Вежби за карлични мускули (Kegel) Сој на подот, стегни ги мускулите што ги користиш за да го запреш мокрењето. Држи ги стегнати 3-5 секунди, па отпушти. Повтори неколку пати дневно. Овие мускули помагаат во контролата на ејакулацијата.
здраво и април имав секс со кондом ама типот два пати свршил и истиот кондом ама еве два месеци по ред редовно добивам, ама последниве денови све нешто ми се гади да не е можно да сум бремена и да имам менс. дали може спермата да претече ако сврши два пати со еден презерватив?? плус одговор поискусните
Не си бремена.Не секое гадење е знак на бременост,и на машкиот пол некогаш му се гади.Штом си добила менструација не си бремена