Ако му речам нешто да сработи нема да ме одбие, јас од што знам дека имал напорен ден си преземам сама обврски,а не треба,свесна сум.. Двајца сме не сум сама.. А и кој не е уморен после ваков ,,маратон,,. Колку и да му дадам задолженија има работи што морам сама да ги завршам.
@firequeenn Во тој случај, падот на либидото ти е симптомот, но не и коренот на проблемот. А симптомот нема да го решиш со тоа што ќе вложиш повеќе труд во интимноста, средувањето и испраќањето жешки пораки. Туку со поправање на таа нерамнотежа во обврските која постои. Наместо да му кажуваш што треба и повремено да изврши некоја задача, да имате заедничка одговoрност - како двајца возрасни. Значи, прво автоматски да престанеш сите обврски да ги земаш на свој грб. Таа навика да ја исфрлиш. Второ, поделете ги обврските. Пр наместо "може да ми помогнеш со легнување на децата", да земе сам да го среди тоа. Поделете кој во кој домен ќе биде. Нормално нема потреба од напаѓање, само седни и јасно искомуницирај дека ова вака не иде и не можеш сама