Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. MadHatter

MadHatter Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    30
    Инфекција = Гинеколог ;)

На Victorya му/ѝ се допаѓа ова.
  2. TennisBabe

TennisBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    364
    Интимните гелови воопшто не се препорачливи :!: .
    Гинеколозите препорачуваат да не се употребуваат затоа што ја нарушуваат PH вредоноста на слузокожата.

На MadHatter му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Само чиста водичка и камилица, доле ни сапун, ни гел за туширање, ни купка, ни интимен гел, се може да има во нивната содржина, што не реагира на секоја кожа и сечија вагинална флора еднакво.

4. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    200
    Чудно ама вистинито. Јас прв пат кога имав канидида ја излечив со нивеа интимен гел :o Ама не е препорачливо ова моево лекување зошто може да ја поремети рН вредноста во вагината.
    Сум пишала 100000000 пати и ќе пишам пак за кандида помага:
    одмивање со чај од камилица, сода бикарбона, растворен калиум перманганат, што помалку внесување шеќер, носење исклучиво памучна долна облека + ГИНЕКОЛОГ обавезно, за да утврди дали се работи за кандида или нешто друго.

5. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    девојки мене од сношти ме боли
    клиротисот
    само што почнавме да имаме секс,ми дојде неубаво чуство,и престанавме,ии кога ке седнам ме боли :$ и почна да ме чеша |(

6. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.484
    Допаѓања:
    23.025
    Девојки, да ве прашам нешто. Во последно време со дечко ми ретко имаме односи. Поради разни причини дојде до тоа. Проблеми од дома, стрес, нервоза и сето тоа придонесе кај мене да се намали желбата за секс. Го посакувам, но не како порано. И тогаш кога се случува да имаме односи, чувствувам болка во вагината. Не знам од што ми е. Одиме годинаипол и до сега ми се нема случено вакво нешто. Не е дека не сум опуштена кога сум со него. Навистина не знам што е работата. И кога посакувам да имаме секс, од самата помисла на болката, желбата ја снемува. Сакам да се промени ова, но не знам како? Почесто да имаме односи? :?:

7. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Да не си го несакајќи повредила клиторисот ?

8. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Hезнам блонд ама наеднаш како суво уф одвратно чуство ми дојде за време на сексот,а траеше 4-5 секунди....и нешто почнав да се чешам и осетив болка кај клиротисот :worried: што можам да направам за болкава?

9. Cokolatce95

Cokolatce95 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    131
    Од што може да ми биде предизвикано пецкањето доле ? Во последно време почесто ми се случува, значи ,не е она да ме боли да не можам да издржам ,ама сепак ме боли :sweat: Да напоменам досега не сум имала секс а и редовно одржувам хигиена. Се прашував да не е од бодито што го носам ... :^)

10. ivaa

ivaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    zdravo :)
    vaka.. znam deka od peting ne se zabremenuva.. no me interesira.. dali ima nekakva moznost.?
    dali ako partnerot svrshil.. dali moze da dojde do toa... iako mislam deka ne.. ama sepak ne sum sigurna.. :/
    fala odnapred.. :)) <3<3 :***

p.s. cokolatce95.. jas mislam deka od bodito nemoze da ti bide.. ne e nisto strasno i mene mi se ima deseno :)))
    uzivajj :)) pominuva za nekoe vreme :) <3 :))

11. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Не, нема никаква можност, значи мора да има пенетрација и ејакулација внатре во тебе за да останеш бремена.

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sexygirl93

sexygirl93 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Помош

Во врска сме со дечко ми,и пред да имаме секс тој ми призна дека има како едно балонче на врвот од пенисот и дека ни тој не знае што е,поврзано му беше со кожичката и он рече дека не го боли.После тоа имавме секс со кондом,но за понатаму незнаиме што да правиме,дали е некој посериозен проблем и од што може да биде тоа балонче ?

13. k.i.t.t.y

k.i.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    74
    Помош

Па нека оди на уролог да си провери прв пат слушам за балонче на пенисот. Кај чичко уролог на помош.

14. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    девојки да ве прашам се загрижив нешто. пред неколку месеци правев пап тест се беше во ред освен што имав ниско ризичен хпв користев се што требаше и по 3 месеци престанав требаше да одам пак на преглед но никако да ми закажат.

пред неколку дена откако имавме односи на партнерот му се појави црвенило, и потоа како д апочна да му се лупи кожичката на пенисот како прашина. мислевме дека е од тоа што неколку пати повторивме тој ден па си рековме изгледа претеравме.

мене не ми беше ништо до синоќа почна да ме чеша а сега кога бев во вц забележав дека белото прање ми е како мали грутки и има зеленикава боја. стварно се загрижив мислам дека имама прочитано дека тоа не е најарно. некој да има вакво искуство да ме посоветува?
    на гинеколог ке одам ама ми закажуваат после 2-3 недели а во мисла сум... да ставам канестен во меѓувреме или да не чепкам ништо?

15. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    стави си канестен вагиналети може ти се покачила кандидат а и да не е тоа туку и да имаш друга инфекција канестенот не штети и така за 2-3 недели ке одиш и може подобро ќе добиеш поточни резултати.

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.
  16. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    јас претходно користев гинекс форте дали да ги сменам сега со канестен вагиналети или истите да ги користам? или нема врска?

17. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    па ако е поминато подолг период од 1-2 недели можеш без проблем да си ставиш канестен. обично јас кога ќе осетам дека не е нешто во ред кај мене и кај партнерот а бидејки гинеколог посетувам 2 пати годишно си земам канестен и лудориите продолжуваат без синтоми ;)

На lolyta777 и joelle им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.642
    Допаѓања:
    202.084
    Joelle, што побрзо закажи си на гинеколог. И не ставај канестен ако си користела гинекс форте сега брзо. Мислам дека нема да има никаков ефект, само џабе немој да ги ставаш, сепак лек е во прашање. Може да е само иритација, па во меѓувреме плакни се или со раствор на калиум перманганат или со чај од камилица/жалфија.

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.
  19. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Може да ти биде од бодито, јас еден период престанав да ги носам, малку да ми се олабави дун*ата од толку стегање.

20. baby1

baby1 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Имам 19 години и сум сексулано активна, менструацијата ми е редовна, но се случува некогаш да ми касни 2-3 дена. Моментално сум со менструација, но малце е чудна. Ми каснеше неколку дена, па вчера кога бев во веце видов крв и си ставив влошка, но многу малко ми тече, скоро еден ден помина а имам само неколку капки. Некој да знае од што може да е?