јас би рекла повеќе дека ми мириса описот на инфекција. од бурен секс не, но ете како солуција би го ставила сувиот секс и недоволната влажност.
Нешто чудно ми се случува. Треба да добијам на 10-12 значи, а мене ми се лоши, ми се врте во глава, ми се јаде како стока ... и нешто ми врте внатре во стомакот. Чудно чувство е, не знам како да го опишам, мала болка е, значи се издржува, ама кога го чувствувам тоа вртењето и болката ми се повраќа. Што ми е?
A si imala li rizicen odnos ? Ako ne mozebi e nekoj virus ,a ako si imala (koga veke imas nekoi simptomi)napravi test. Off topik Imam problem so kirilica -latinica i zatoa se izvinuvam
здр на ситее ве молам да ми кажете нештоо итноо ми требаа може некоја од вас искусните да ми каже колку длабоку треба да ти влезе к** за да се скинеше т.ц да се скине хименот....ве молам да ми каже некоја искренооо
Kaj секоја девојка е различно, кај некоја на вториот или третиот однос се кине хименот (ако е еластичен), а кај некои е доволно да влезе малце. Спојлер Ај сеа кажи ми колку ти е разликата од влезот на вагината до хименот па да ти кажам соодветна должина за тебе
Девојки вчера бев на гинеколог и на пап тестот ми кажаа дека имам некаква бактерија на г... за која да ме утепате сеа нема да ми текне, зашто кога ми кажа дека сум имала индикации на вирусни инфекции (мене ми се стемни, ќе се онесвестев таму). Виде дека се испаничив и почна да ме смирува дека може да се јавило тоа поради бактеријата, дека не е ништо сериозно, ми даде таблетки Флажил и потоа ми рече дека ќе треба да појдам на типизација за ХПВ. Обично не сум паничар но ова со ХПВ ме стресе, сакам да прашам али некоја од вас имала некое слично искуство па да ме утеши колку толку А и патем да ми кажете како се вика крема за надворешна употреба, зашто не ми запиша (се обидуваше да ме сталожи после она со ХПВ) а беше некоја на Н, нешто Нистасин или така нешто...Па ако некоја знае како е да ми пишете да си ја земам?
Здраво, да ти кажам прво кремата се вика Нистатин а незнам која ти е таа бактерија на г ? Во врска со ХПВ типизацијата не е ништо страшно се зема брис како што се земаат брисеви за микробиолошки испитувања и се носи во МАНУ или во Државна болница и се типизира дали е високоризичен или нискоризичен вирусот кој го имаш но немој да се изненадиш и ако покаже дека немаш присуство на ХПВ. Ме интересира врз основа на што докторот заклучил дека имаш ХПВ -дали имаш раничка на матката или не?????? Како и да е не е толку страшно како што ти изгледа но важни се редовните контроли кај гинеколог и особено редовно правење на ПАП тест.Поздрав
Редовно одам на гинеколог, а тоа со ХПВ го виде на резултатот од Пап тестот, покрај инфекцијата имало и индикации на вирусни заболувања (значи не ми рече дека е ХПВ веднаш, туку дека е можно поради тоа што се појавило на брисот од Пап тестот) , што прв пат ми се случува зашто досега не ми се случило. Но ми кажа и дека можно е од инфекцијата така да се појавило, па одкако ќе ги ја испијам терапијата треба да одам на типизација. Кога ми го земаше брисот ме гледаше на ехо, и ми кажа дека немам ранички на грлото на матката, туку само иритација на слузокожата која се појавила од инфекцијата.
Не знам, ама кога и да направам пап никогаш не ми нашле вирус, а раничката константно си ја има. Да имав ХПВ до сега кој знае што ќе се случеше со мене, без никкво третирање.
Таа бактерија да не е Gardnerella vaginalis? Ако е таа, не е ништо страшно, таа е најчест причинител на бактериски вагинитис. Обично таа доаѓа до израз кога постои некое нарушување во вагиналната микрофлора, а не дава посебна симптоматологија, освен тоа што исцедокот може да ти мириса на риба или тиња, ама не е тој многу јак изразен мирис. Со Флажилот и Нистатинот ќе се среди состојбата за брзо време, а бидејќи лактобацилите помагаат во средувањето на вагиналната флора, се препорачува секојдневно конзумирање на јогурт. Може и да немаш ХПВ, така што не се секирај предвреме Не е секогаш ХПВ предизвикувач на раничката, има и други фактори
Да , таа е баш сега се јавив и прашав. И гинекологот ми го кажа истото дека ќе се среди после терапијата, дека нема простор за страв и паника дека не е ништо сериозно и дека не е бактерија која е тврдокорна и тешко се лечи како кандидата. Јас се испаничив за тоа со вирусните индикации но и на докторката и беше чудно да ми се појавува такво нешто кога немам никакви надворешни симптоми на тоа, ниту раничка, ниту некави болки и сл. И патем додека ги чекав резултатите од пап-от бев болна и примав антибиотици претпостави дека е можно да ми се активирала и Кандида, зашто имав јадежи и пецкање при мокрење па за тоа ми даде и три вагиналети Кансен како превентива кога ќе заршам со Флажилот. Ја прашав дали е во ред од една на друга терапија да преминам без размак помеѓу нив од ниту еден ден, и ми рече дека едната терапија е за бактеријата која ја имам, и е подобро таа прва да се третира и да се одстрани, за потоа да се третира кандидата доколку ја имам, а ако ја немам демек било како превентива за развивањето на истата зашто можно е да ми се активира поради слаб имунитет.
Ако имаш кандида, флажилот и неа ќе ја среди, но баш поради антибиотиците може да имаш потреба од вагиналетите. Како и да е, нема зошто да се плашиш
devojki ako nekoja ima slicen problem na mojot ja molam da mi pise kako se spravuvala ili kako se spravuva so nego,inaci problemot mi e vo toa sto cesto pod malite golemite usni i na malite usni cesto mi se javuva nesto kako vospalenie iritacija na kozata ili nesto slicno i nekogas znae mnogu da me cesa (ne me boli,pece ,ne me boli nis pri mokrenje,tuku samo me cesa),koga bev na ginekolog mi kaza deka toa moze da mi e od depilacija,od prasokot za perenje,od sostavot na gakickite,no ne e infekcija.i sega nz kako da se spravam so toa (sum se miela so caj od camilica za da go smiri mestoto,sum stavala maslo od kantarion i onaka go smiruvale,ama ja sakam nesto so sto ke mi pomine onaka zasekogas ) sum pomislila da si zemam kanesten,no neznam dali toa e ok?
Немаш потреба од канестен. Кога се миеш гледај да се миеш со посебен гел за интима и по можност да е неутрален. Кога ќе купиш нови гаќи прво перење. Смени прашок. И пробај да купиш памучни гаќи. Језда се поскапи ама се најудобни и вреди секој даден денар. Друго пробај смени го начинот на депилирање. И плакни се и со чај од камилица за да ти се смири кожата и да не се воспали. И не се чешај.
Пред едно недела ме чешаа градите, ме чешаа онака како коа расне нешто тоа траеше околу 1-2 дена од што може да е?