Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Навистина поќе не знам што да мислам. Значи сум сексуално активна. И ми касни 20 дена. постојано сум под стрес а 2 недели бев под терапија со многу силни антибиотици. Секогаш имам заштитен секс(со презерватив и никогаш не завршува во мене). пред една недела направив тест за бременост беше негативен. Но се уште немам добиено. Навистина се нервирам и не знам повеќе што да правам. А постојано сум подуена во стомакот, имам грчеви и болки, болки во градите и тврди се. Овие сиптоми ги имам 20 дена од време на време се смируваат. Но ни трага од менструација. Кажете што да правам? Нависти на можам веќе? Помислува, дури и дека сум бремена иато тоа не миизгледа мн веројатно. Фала ви од напред.

2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.129
    Допаѓања:
    67.245
    А зошто не одиш на гинеколог? Мене ми каснеше два месеци по десет дена и повеќе, па испадна дека сум имала водни цисти. Да одиш на гинеколог најубаво ќе ти каже.

3. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    минатиот месец беше истата приказна само ми каснеше 2 недели. И бев на генеколог, ме виде на ехо рече дека се било во ред и ми дојде уште истиот ден.(Проблемот е,што мајка ми не знај дека сум сексуално активна и не знам како да и кажам). А не генеколог ако одам од истата причина како минатиот месец ќе станам сомнителна. Освен да направам уште еден тест и да пробам да се смирам. Мн сум под стес периодов. Што ми советувате?

4. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Се изнасмеав, па дали се 3 дали е 1 битно е колку ќе бутнеш.
    Доволно е едно, ама вредно. :D
    Нема вајда малото прсте да го употребува.
    А она нашето средно големко и тоа како може да скине. 100% се кине со прст, има многу случаи на девојки кои сами се скинале со прст или дечкото ги има скинато при петинг.
    Полека невини при самозадоволување, да не пролеете крв :wasntme:

5. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.129
    Допаѓања:
    67.245
    Па искрено не можеме да ти кажеме од што ти касни. Сигурно има некоја причина, треба подетален преглед да направиш. А пап правеше?

6. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Не не сум правела пап тест, никогаш и не сум била ,на, ако можам да речам на стандарден генеколошки преглед. Срав имам од тоа и срам. Само сакам да ми дојди и целиов кошмар да заврши. Иако имам скоро 18 години. Многу се плашам од тоа да одам нагенеколошки преглед, анајмногу од бременост. А колку треба да му верувам на тестот за бременост? треба да правам пап тест или сл кога имам заштитен секс?

7. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Абе работава е - кој пробал, знае. |(

Еве, ке ти копирам од Росонерка, да не се повторувам.
    Другарка моја си го пребра гајлето со прст, т.е. дечко и ја скина со прст.

8. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.129
    Допаѓања:
    67.245
    Па добро би било барем вагинално ехо да направиш, да види дали е се во ред со јајниците :)
    Не е ништо страшно, како секој нормалне преглед. Првиот пат е малку стресен, ама мора да се помине. Сепак, за здравје се работи. Ако ти е толку за тестот направи уште еден, да си бидеш сигурна, ако е негативен значи друг е проблемот.

9. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Ќе направам уште еден тест, и се надевам дека се ќе биди во ред.Да наполнам 18 па ќе одам на преглед.СЕга навистина ми е срам и страв да одам на таков преглед. Можеби е до антибиотиците или до стресот. Фала многу за советите и поддршката Виножито :)

10. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.129
    Допаѓања:
    67.245
    Нема проблем :) И мене така ми каснеше, се вадев од памет и јас за истото, тестови секој месец и на крај така испадна. Ми пукна цистата, па излезе дека од тоа ми каснело. Се надевам се во ред ќе помине.

11. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    А зошто да чекаш 18 за да идеш на преглед ???? Не тепат таму, не бараат присутност на родител/старател.

12. ivushh

ivushh Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    8
    а колку парии е од прилика ии дали можиш пример сама да си го запишеш тој да побараш да ти е матиченн како оди се тоа ако можиш повеќе да ми кажиш?

13. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Пред да отидеш некаде на преглед, прво отиди ден-два порано да си го запишеш како матичен лекар. Ќе отидеш таму и ќе и кажеш на мед. сестра дека сакаш да го запишеш тој доктор како матичен лекар. Ќе ти даде таа инструкции како понатаму. И веднаш ќе си закажеш преглед за наредниот ден (или кога ти ќе сакаш). Кога ќе отидеш на преглед ќе си се средиш долу (сепак нема да нагаѓа гинекологот каде ти е дупката), ќе му кажеш на гинекологот што мака имаш и понатаму тој си ја знае работата. И во зависност од тоа каква е дијагнозата за проблемот (ако има проблем), ќе ти даде соодветна терапија.

14. ivushh

ivushh Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    8
    а доколку ти е матичен само сино картонче зема и ништо повеќе?

15. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Ах, не. Сите си наплаќаат плус.Се во зависност што испитувања ќе ти прави. Ако е само обичен преглед околу 200-300 ден. ќе си наплати обавезно. Ако ти земе брисеви, се плаќа по 100 ден од брис (барем во мојот град е така), ако ти прави + вагинално ехо тоа се + 250 ден. Затоа спремна со парички да си (за секој случај да не се засрамиш).

16. ivushh

ivushh Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    8
    окии фалаа :* :* :*

17. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Па може да скине, како што кажа Мерлин зависно од тоа колкав напон е вложен и со колкав интензитет се движењата. Јас невина сум носела тампони и не сум се скинала па верувам дека со прст ако е внимателна и нежна не може да скине :)

18. anonimna5

anonimna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    околу вагината кај препоните имам една малку поголемка акна..што би можело да значи тоа?:worried:

19. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Јас типувам на поткожно влакно. Ама зашто не е за типување работава, истражи ја околината и види дали може да излезе нешто од неа.

20. irena-10

irena-10 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    882
    Дали ви се случило за време на секс да имате болки во јајниците, не големи ама непријатни, и отпосле. Мене ми се случи па ме интересира дали може да е нешто пострашно или нормално. Да не случајно има врска со предиграта, овулацијата, не ми се има случено затоа и прашувам. :)