Навистина поќе не знам што да мислам. Значи сум сексуално активна. И ми касни 20 дена. постојано сум под стрес а 2 недели бев под терапија со многу силни антибиотици. Секогаш имам заштитен секс(со презерватив и никогаш не завршува во мене). пред една недела направив тест за бременост беше негативен. Но се уште немам добиено. Навистина се нервирам и не знам повеќе што да правам. А постојано сум подуена во стомакот, имам грчеви и болки, болки во градите и тврди се. Овие сиптоми ги имам 20 дена од време на време се смируваат. Но ни трага од менструација. Кажете што да правам? Нависти на можам веќе? Помислува, дури и дека сум бремена иато тоа не миизгледа мн веројатно. Фала ви од напред.
А зошто не одиш на гинеколог? Мене ми каснеше два месеци по десет дена и повеќе, па испадна дека сум имала водни цисти. Да одиш на гинеколог најубаво ќе ти каже.
минатиот месец беше истата приказна само ми каснеше 2 недели. И бев на генеколог, ме виде на ехо рече дека се било во ред и ми дојде уште истиот ден.(Проблемот е,што мајка ми не знај дека сум сексуално активна и не знам како да и кажам). А не генеколог ако одам од истата причина како минатиот месец ќе станам сомнителна. Освен да направам уште еден тест и да пробам да се смирам. Мн сум под стес периодов. Што ми советувате?
Се изнасмеав, па дали се 3 дали е 1 битно е колку ќе бутнеш. Доволно е едно, ама вредно. Нема вајда малото прсте да го употребува. А она нашето средно големко и тоа како може да скине. 100% се кине со прст, има многу случаи на девојки кои сами се скинале со прст или дечкото ги има скинато при петинг. Полека невини при самозадоволување, да не пролеете крв
Па искрено не можеме да ти кажеме од што ти касни. Сигурно има некоја причина, треба подетален преглед да направиш. А пап правеше?
Не не сум правела пап тест, никогаш и не сум била ,на, ако можам да речам на стандарден генеколошки преглед. Срав имам од тоа и срам. Само сакам да ми дојди и целиов кошмар да заврши. Иако имам скоро 18 години. Многу се плашам од тоа да одам нагенеколошки преглед, анајмногу од бременост. А колку треба да му верувам на тестот за бременост? треба да правам пап тест или сл кога имам заштитен секс?
Абе работава е - кој пробал, знае. Еве, ке ти копирам од Росонерка, да не се повторувам. Другарка моја си го пребра гајлето со прст, т.е. дечко и ја скина со прст.
Па добро би било барем вагинално ехо да направиш, да види дали е се во ред со јајниците Не е ништо страшно, како секој нормалне преглед. Првиот пат е малку стресен, ама мора да се помине. Сепак, за здравје се работи. Ако ти е толку за тестот направи уште еден, да си бидеш сигурна, ако е негативен значи друг е проблемот.
Ќе направам уште еден тест, и се надевам дека се ќе биди во ред.Да наполнам 18 па ќе одам на преглед.СЕга навистина ми е срам и страв да одам на таков преглед. Можеби е до антибиотиците или до стресот. Фала многу за советите и поддршката Виножито
Нема проблем И мене така ми каснеше, се вадев од памет и јас за истото, тестови секој месец и на крај така испадна. Ми пукна цистата, па излезе дека од тоа ми каснело. Се надевам се во ред ќе помине.
А зошто да чекаш 18 за да идеш на преглед ???? Не тепат таму, не бараат присутност на родител/старател.
а колку парии е од прилика ии дали можиш пример сама да си го запишеш тој да побараш да ти е матиченн како оди се тоа ако можиш повеќе да ми кажиш?
Пред да отидеш некаде на преглед, прво отиди ден-два порано да си го запишеш како матичен лекар. Ќе отидеш таму и ќе и кажеш на мед. сестра дека сакаш да го запишеш тој доктор како матичен лекар. Ќе ти даде таа инструкции како понатаму. И веднаш ќе си закажеш преглед за наредниот ден (или кога ти ќе сакаш). Кога ќе отидеш на преглед ќе си се средиш долу (сепак нема да нагаѓа гинекологот каде ти е дупката), ќе му кажеш на гинекологот што мака имаш и понатаму тој си ја знае работата. И во зависност од тоа каква е дијагнозата за проблемот (ако има проблем), ќе ти даде соодветна терапија.
Ах, не. Сите си наплаќаат плус.Се во зависност што испитувања ќе ти прави. Ако е само обичен преглед околу 200-300 ден. ќе си наплати обавезно. Ако ти земе брисеви, се плаќа по 100 ден од брис (барем во мојот град е така), ако ти прави + вагинално ехо тоа се + 250 ден. Затоа спремна со парички да си (за секој случај да не се засрамиш).
Па може да скине, како што кажа Мерлин зависно од тоа колкав напон е вложен и со колкав интензитет се движењата. Јас невина сум носела тампони и не сум се скинала па верувам дека со прст ако е внимателна и нежна не може да скине
Јас типувам на поткожно влакно. Ама зашто не е за типување работава, истражи ја околината и види дали може да излезе нешто од неа.
Дали ви се случило за време на секс да имате болки во јајниците, не големи ама непријатни, и отпосле. Мене ми се случи па ме интересира дали може да е нешто пострашно или нормално. Да не случајно има врска со предиграта, овулацијата, не ми се има случено затоа и прашувам.