Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    Мене ми се има случено мн пати, и за време на секс и после тоа да имам болки, некогаш и поголеми. Тоа обично било ден пред овулација, сум проверила.
    Само мислам дека е и до предиграта, баш за тоа читав дека користење на лубрикант намалува болка со повеќекратно користење. Пробав и тоа со дечко ми и ми помогна, најискрено.
    Го прашав гинекологот, ми кажа ништо страшно, може било пред или за време на овулација, па се случило да те боли.
    Ама тоа е кај мене, види провери на гинеколог што може да биде, сите не сме исти.

2. irena-10

irena-10 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    882
    Епа и мене ми е баш денеска овулацијата, на календарчето а и денеска имавме. И некои другарки ми викаат дека понекогаш ги боли. Се замислив зошто ми се нема случено. Фала ти, таман ќе видам и следниот пат што ќе се случи. :)

3. kuklica

kuklica Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    pa normalno pap testot kakva vrska ima so seksualnata aktivnost na sekoi 6 meseci treba da se pravi.a inaku istoto i se sluvi na drugarkami i posle eden mesec i dojde ama i kasnelo zatoa sto toj mesec nemala ovulacija i sto znam jas mozelo i takvi raboti da ima posebno ako si pod stres ili se nerviras taka da ne plasise pozz

4. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Можеби и сексот ви бил малку по груб и лош бил аголот на пенетрација.
    Недоволната влажност исто така може да доведе до болки во јајниците и општо чувство на болка за време на сексот.

5. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Јас за време на однос имам болки кај матката :tmi:
    Од што може да е тоа?

6. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Не ви се пропорционални големините со парнерот. Тебе најверојатно ти е пониско поставена матката, а неговиот полов орган е поголем. Пробајте нареден пат да не ти влегува целосно.

Недоволна навлажнетост, неопуштеност, слаба предигра, може да предизвикува болки.

А за да бидеш потполно сигурна дека нема некој проблем од друга природа (некоја болест, инфекција, некој миом и сл.), посети си гинеколог.

7. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    За истиов проблем, мене гинекологот сама ми кажа дека може да имам болки зашто видела на ехото дека матката ми е наклонета кон кичма. На тие што им била наклонета кон бешиката не им се јавувале вакви болки. Заради тоа мака мачам додека не си најдам соодветна позиција. |(

8. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Епа мене обично оваа болка ми се јавува во некои одредени позиции и кога ќе забрзаме малку. А исто и тоа што го кажа Блонд со големината може да има улога.Тешко мене :tmi:

9. SubChica

SubChica Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    па кај да не го буткам прстот ? :$ :$

10. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Јас мислам дека можеш да си го буткаш прстот, само да не си многу агресивна. Јас си правев така кога бев 8 мо одд од љубопитство па фала богу не се скинав дури не ми влезе :D

11. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Не си го буткај во пу*ката длабоко. Инаку како се самозадоволуваш?????

12. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Јас кога бев невина ме болеше само да се чепнам долу на дупчето. :tmi:
    Задоволувајте се со триење на клиторисот. :)

13. kuklickaaa

kuklickaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    DA VE PRASAM NESTO. KOJ ZNAE DA MI KAZE ZEMAV APCE NORLEVO DEN POTOA ZA SIGURNOST I PO PET DENA OTKAKO GO ISPIV POCNAV DA KRVARAM I EVE OVA E VTOR DEN KAKO KRVARAM DALI E TOA NORMALNO OD TABLETATA POSTO PRV PAT JA ZEMAM ILI DA ODAM NA GENEKOLOG. CIKLUS NEMA SANSI DA E BIDEJKI MI ZAVRSI PRED EDNA NEDELA.

[mod-kirilica:wyn6mop9][/mod-kirilica:wyn6mop9]

14. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Си знаеш што да правиш. ИТНО НА ГИНЕКОЛОГ!!!

15. SubChica

SubChica Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Да да ! Иначе јас си почнаф од прва год.! ми стана интересно ! Ама се плашам од секогаш да не се скинам! Фала богу такво нешто не се случило до сега! :lol:

16. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Kaко може со триење на клиторисот да се скинеш ????????? Клиторисот е ван дупката.

А да не го имаш помешано клиторисот со нешто друго ?? :^)

17. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    и јас ја имам истата мака, само што мојата матка била свртена кон левиот јајник,ама сега од кога си знам си пазам за да неморам да трпам болка, туку да си уживам :lol:

18. mario123

mario123 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    da ve prasam nesto :) dur imav seks so devojkaata poslem 15 min pocna da i tece krv od pickata poslem 4 dena povtoorno koga imavme seks duri poslem 2 min pocna krv da i tece sto e moze da znam? :o :o

19. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.030
    а бре марио марио,да не ја скина малку ти женска ти првпат,или пак да не беше малку постраствен играч? :yawn:

20. andzelka

andzelka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    5

Delce od matkata moze da e osteteno od infekcii i da se javuva bolka, toa najcesto se gleda na exo ama mislam deka treba da se odi na gin. toa se lekuva i ne e nesto strasno. A moze da e i do polozbata na matkata pa ke si naucis poza i ke si uzivas :$ :)