Pisav i vo drugata tema za ivf ne mi odgovori nikoj moze tuka ke me iscita nekoja Sakame da se obideme za vtoro dete so vaucer, no ke mora da pominam povtorno niz celiot proces na stimulacii, bidejki prvoto ivf koga go pravev i bese uspesno, imav 15 zdravi emvrioni no nemavme finansii da gi zamrzneme ( sega se kaam no toa e) Bi odela i niz cel proces, no me faka strav, prethodno sum so laparo/histero, stimulaciii za edna inseminacija koja zavrsi so biohemiska, pa stimulacii dolg protokol za ivf (uspesno ams so blaga hipetstmulacija so pcos sum) i se plasam od muabeti za hormonskata terapija za kanceri itn Ke si konsultiram i doktor, no sakav i vase mislenje dali e rizik da odam za vtoro ivf pak so stimulaciii?
Пред 5 г , и јас имав прво и успешно ИВФ . За второ дете имав замрзнато 2 ембриона , 2 неуспешни ИВф. Потоа пак стимулации долг протокол , и ништо. Сега добив ваучер и здравје 4то ИВФ за второ дете . Имам автоимуна тиреоидеа , само за тоа ми е грижата. Се е ризик . Се молев за едно детенце Сега се молам и за второ, желбата е голема. Само со Господ напред , Да помогни
Devojki sobiram dokumenti pa da mi kazete Dali koga podnesuvste dokumenti vo fond, nosite 2 spermogrami so raZlika megu niv 3 meseci, ili moze da napraime eden nov i eden postar na primer imam u arhiva od 2022 I dokaz za prvo rodeno dete, dovolno li e izvod od raganje i otpusno pismo. Ili mora i dokument od transfer i resenieto od prviot vauer so go odibrile Da ne ispustam nesto, ne sum od sk da ne matkam dopolnitelno
Здраво , сакам да поднесам донументи за ваучер за второ дете , е сега имам една дилема околу документите што ги пишува на страната дали некоја може да ми помогне , каква е оваа потврда што ја бараат ? Ова ќе ми биде прв ваучер за второ дете , дали воопшто има потреба од него?
Јас сега поднесував исто за второ дете такво нешто немам доставувано само медицинските испитувања тоа за прво дете што треба извод отпусно писмо и извештај од претходно инв исто од матичен што ми пополни и од фондот тие 2-3 обрасци што беа вакво нешто не сум доставувала
Да извештајот од последниот трансвер јас поднесов еден нов спермограм и еден стар од 2021 год а спермокултура не треба
На 17 пктомври поднесов на 7 ноември ми е одобрено а дома уште не ми е стасан незнам каде е заглавена работата веке се плашам да не ми изгубен некаде од фондот ми кажаа дека ми е одобрено дека мо е пратено а дома никако да стаса
Проверив а се слушнав и со поштарот рече дека за мене нема ништо стасано му оставив и мој број па ке чекам да ми се јаве за првиот ваучер ми го утнаа кај комсиите го беа доставиле дека сме со исто име и презиме а јас нова таму не ме ни знаеше мене сега рече знам дека е сега за тебе ама нема ништо стасано кога ке стаса ке те барам… само да не ми се загуби некаде од тоа ми е страв
A onie dokumenti, od tipot hsg, i pravenj intrrvencii pred prvoto ivf pak gi pofnese vo fond sega, ili stojat vo arhiva i nema potreba?? Te prasyvam bidejki maticnata mi kaza ds sum dostavela pak kopii od inseminacii hsg i intervenciii
Inseminacii nemam praveno taka bodiv vaucer za prvotot a posle dobivanjetonna vaucer inv doktorot rece deka mora da mi se otstranat kanalige za da bide uspesno bidejki prethodno imav 4 sponatani pritodno i sega dostaviv samo od laparakopija dokument
Ако поднесеш само за трансвер књ ти важи само за трансвер ако не поднесуваш дека имаш замрзнати ке ти одобрат за вела постапка јас поднесов само за трансвер добив за цела постапка го вратив и сега чекам нов само за трансвер да ми одобрат
Zdravo, utre sakame da podneseme za vtor vaucer za vtoro dete. Koj dokument go podnesovte deka prviot obid e neuspesen??
Zdravo zdravo. Sakam da prasam kolku vreme treba da pomine za da imam pravo da podnesam vaucer za vtoro dete? Ne bi cekala mnogu za vtoro se porodiv prec 1 mesec so vtoro uspesno invitro. Dali imaat nekoj pravila vo smisla na rok da izmine ili ne? Imam dva zamrznati embrioni i ne razbiram sto e razlika so baranje za cela invitro procedura ili samo baranje za embriotransfer? Pozz
Право на ваучер имаш после 18 м од раѓање на првото дете. Нема специјален ваучер само за трансфер. Ваучерот е тој , а ти си одлучуваш дали ќе го користиш за цела постапка или само за трансфер