Ин витро за второ дете

Дискусија во 'Бременост' започната од Дани.СС, 13 април 2021.

1. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.473
    Допаѓања:
    22.798
    Јас немам проблеми со резервите, имаме лош спермограм само.
    И уште едно прашање, на брисеви искочи само кандида во вагина без изолирани бактерии.. дали со тој рез да поднесам за ваучер или да правам нови после терапија?

На NIKA@ и emiliana им се допаѓа ова.
  2. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    43.989
    Мислам нема да ти прават проблем само за кандида. Јас имав гарднерела, поднесов и ми одобрија.

На Цвет88 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.473
    Допаѓања:
    22.798
    Уфф ми олесна...не са друго, чекањето резултати ме убива.

4. NIKA@

NIKA@ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2020
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    808
    Нема никаков поблем да има со такви брисеви , мене ми одобија ваучер со истиов резултат како тебе
    со лесно

5. Danny M

Danny M Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    239

6. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.473
    Допаѓања:
    22.798
    Ти благодарам...
    Ние ја знаеме дијагнозата, малце не изнашетаа, те ова е те она.
    Лош спермограм што само се влошува покрај терапија.
    Мене ми кажаа полицистични јајници, ама освен ехо друго не укажува на тоа(немав месецов овулација демек).
    Матичната па вика нема врска, еве го фоликулот а и хормоните се супер, башка редовно добиваш.
    Со среќа и со лесно нека ти е.. баш ми е драго кога ќе слушнам успешна приказна.
    Јас се надевам на успех, но нели не сме доктори ниту богови...
    Малце време одзема чекањево на резултати па сигурно и следен виклус ќе го утнеме.
    Но, секако во меѓу време ќе поднесеме за ваучер, и уште нови хормони да направам.
    Кога ќе имам се тоа резултати ќе имам уште една консултација и ќе се спремаме за ивф, а ако случајно не одбијат, зошто имаме само две инсеминации ќе правиме уште една.

7. Danny M

Danny M Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    239
    Мене не ми бараа за првото инвитро инсеменации
    Јас сакав инсеменњција но кога појдов докторот ми рече јас со ваков спермограм не правам инсеменњција и со тој извештај поднесов за ваучер, второ инвитро си го платив имав замрзнати не поднесував за ваучер... Исто се и кај нас беше е хистероскопијата мислам беше меѓу присутните фактори не се гледаше на ехо преграда , никој не ми ја виде во моментот кога правев дијагностичка ми ја видоа и ми ја отстранијаа.

8. Orangeflowers17

Orangeflowers17 Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2022
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    85
    Zdravo, sakam samo da spodelam iskustvo. Imam edno detence rodeno po priroden pat pred 10 godini. Vekje 6 god se macime so soprugot za vtoro. Imav dva spontani, edna neuspesna inseminacija i dva nesuspecni transferi, od koj vtoriot se sluci pred nekolku denovi. Dijagnoza osobena nemame, soprugot ima los spermogram, drugo se' sto sme ispitale e vo red. Vekje nemam blastocisti, i iskreno nemam ni sili za nanovo a i godinive si vrvat, jas 39, toj 45. Vo ovie 6 god promenivme nacin na zivot, so sport, ishrana, premnogu vitamini, kratki patuvanja, hobi, caevi, molitvi, pomalce stresovi, no ete zaludno. Odgovorot od doktorot, ete se slucuva. I ostavam sega na Bog. Sakavme, i se' uste sakame decinja, no nekogas i ne e do nas, mozda nekoja visa sila. Vi posakuvam na site da vi se ispolnat zelbite ne samo za edno, tuku za dve, tri pa i povekje decinja.

На VirgoStar, lia22, Joanna28 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. p.ilievska

p.ilievska Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    64
    Devojki vie so ste so ivf.. 9ta nedela i 4 dena sum.
    Detevo bese bolno od gradinka donese bakteriska infekcija sig nekoja 150crp i leukociti visoki pija Pancef seuste, mazotmi se razbole isto so temperatura i toj pocna od denes da pija Pancef. Od denes pocnav i jas da cuvstvuvam bolka vo celo telo kako koskite da me bolat i kako zestina vnatresno, se napiv paracetamol pijam i tecnosti. 37 so 6 izmeriv temp ama cuvstvuvam kako da mi studi i kako topol vozduh da izdisuvam. Sto ste pravele vo ovaa situacija dali prepisuvaat antibiotik nekakov za bremeni utre ke odam sekako kaj maticnata.. no dali vecerva da bidam rajat ke poludam sovet nekakov ve molam