Шакира ми е на врвот на листата на најодбивни гласови евер! Имам слушнато и настап во живо и уште толку ја отсакав. Ја вади тоа што има добро тело и се крши по спотовите, па лудуваат мажите.. После Мајли Сајрус, Селена Гомез и Бибер не ги поднесувам, од српските турбо-фолкераши скоро сите, ама ќе ја истакнам како најкрештива Јелена Карлеуша.
Мене Стоја од од турбофолкерките. Ми личи на танвестит, па и како се движии.. И на крај коа ќе го пушти тоа гласиштето грубо, повеќе ми личи на машко.. Катастрофи бе!
Калиопи. Не дека имам нешто против жената, баш напротив, многу ми е симпатична и позитивна, ама едноста бојата на гласот.. уф!
Биба Додева.... лелееееееее не можам да ја смислам, среќа што мн поретко се појавува и на радио и на тв
незнам како се вика пеачката, со Ламбе што ја пеат кога сонце грее плачам...... ауууууууууу гласот смрт
Гвен Стефани. Ух како мачка да се пораѓа, многу одбивен глас има. Поготово оваа новава песна со групата бивша И песната е за нигде, и спотот, и нејзиниот глас
Лана Дел Реј посебно ми е одбивна,па Селена Гомез и остали Дизни 'ѕвезди'.Сите турбофолкери и Џастин Бибер,тоа се подразбира.....
Ме иритира гласот на една пејачака,не зnам како се викаше,во песната Well,Well. Исто така одбивна ми е Ники Минаж,Џастин и Селенаааа o:
Оваа со мушкиов глас па и српскиот како и иде ужас невиден кизне во кој филм е http://www.youtube.com/watch?v=r8-pnZGyHkQ
Kaролина Гочева , Лејди Гага , ДНК , Мадона ,Ријана со тој нејзин акцент ,и на врвот - Џејмс Блант! Ко п**ка ми пее ,само се тажи! И сите турбо фолкери - ми лизгаат по ганглии со нивното лошо истренирано вибрато
Кристина Агилера!!! Знам како ке изреагираат повекето на ова „штооо нее глас ипол има девојката“, ама јас кога ја слушам, слушам само дерење , звучи како јас кога ке се раздерам на цел глас по мајка ми од мојата соба за да ме слушне до кујна