Здраво Сакам да ве прашам вие што сте иселени од државата или што знаете нешто повеќе како оди процедурата, кои услови треба да се исполнуваат, што се е потребно, како се наоѓа работа и слично, секоја информација е добредојдена За држави како Шпанија, Финска, Австралија, Шведска. Кое место е најдобро за живеење?
Pozdrav za site ! Imam nekolku prasanja za onie koi ziveat vo Svedska ili se zapoznaeni so zivotot tamu. Maz mi momentalno e Svedska . Raboti kaj nas covek koj ima firma tamu i sekako e prijaven tamu so penzisko i sekakvo osiguruvanje. I ceka da mu izlezat brojki Me interesira dali posle nekoe izvesno vreme od koga ke gi dobie tie brojki ke moze i nas da ne povlece i dali jas i decata treba da imame Bg pasos za da otideme tamu posto on ima . I kakov e voopsto zivotot tamu. Mnogu citav okolu toa i Svedska e preporacana kako edna od najubavite i najdobrite drzavi za edno semejstvo . Ako moze nekoj poopsirno da mi pise okolu procedurata za povlekuvanje familija . Blagodaram odnapred.