Многу ниско , врска немам каков проблем имаш со мене и каква врска има тоа што јас имам љубовни проблеми и што учам на американ ако малку размислиш ке сватиш зошто баш Американ .
https://www.dvlottery.state.gov/ESC/(S(b4bhkmq0xorn2j5ml3vgj3th))/CheckConfirmation.aspx Verify Entrant To retrieve a confirmation number, the primary entrant information must be verified. 1. Diversity Visa Lottery Program Year: Select the Diversity Visa Lottery Program Year to check. Како да аплицирам, а не да проверам..:/ Кога, кои документи се потребнии/?
Ама аплицирањето не е уште отворено , пишав погоре дека на 2 октомври почнува . И тогаш ке кликнеш на линкот и ке оставиш твои податоци , а резултатите се во мај
U.S. Department of State: Consular Affairs Mark your calendars! The 2018 Diversity Visa Program will accept entries from October 4, 2016, to November 7, 2016. Note that you must use the Electronic Diversity Visa website to submit your entry:http://dvlottery.state.gov/ Значи од 4ти оваа година..
Оние што аплицирале за DV2017 нека си го проверат уште еднаш статусот, имало уште едно - втото извлекување во Октомври.. U.S. Department of State: Consular Affairs 20 hrs · **Have you checked your Diversity Visa (DV) 2017 status recently? Additional entrants have been added to “selected” status!** Check your status using your unique confirmation number on the Entrant Status Check (ESC) website www.dvlottery.state.gov. Selected entrants are encouraged to complete the online DS-260 application immediately to schedule an interview appointment at the appropriate U.S. Embassy or Consulate.
Па добро е ова што го сподели , повеке пати имаме дискутирано за оваа работа , дека има уште едно извлекување , баш ке ги известам сите во мојата околина. Големо Благидарам
Еден другар мој случајно проверил во Јануари кога имал добиено сите им викам да не ги фрлаат бројчињата не се знае кога го дополнуваат бројот со нови извлекувања
Ако си го имаш бројчето, системот е отворен во секое време. Човек може секој ден да проверува не мора само мај и септември . Другарот проверил во мај - не бил извлечен и се помирил со фактот. При едно зимско средување на документи низ домот, го нашол бројчето и си рекол ај да проверам уште еднаш. И ете го сега. Муабетот ми е, нема правило дека е само мај и септември.....ако се има бројчето можеш и во октомрви да провериш, само да се има среќа
Ne znam od kade ova izleze deka vo Anglija trebaat samo obicni rabotnici ? Ti ako imas fakultet zavrseno i sekako deka mozes da apliciras za nekoja dobra rabota, a toa deka sto vikas deka baraat obicni rabotnici toa sekako go rabotat lugje sto nemaat zavrseno skolo ili sto se so sredno. Cisto se somnevam i da otides vo Melburn sigurno nema odma da te stavat menadzer na nekoja biznis kompanija ili slicno i sigurno ke treba i tamu da pocnes kako obicen rabotnik kako sto napomena ti
Не знаев дека имало и септември повторно извлекување . Инаку едвај чекам да дојде 4 октомври да аплицирам.
Имам една другарка која ги работи овие процедури и таа смета дека има одреден број на луѓе кои намерно ненамерно се откажуваат во мај - и нели останува одреден број повторно празен и тоа го пополнуваат во септември