Здраво, прочитав дека ваш другар заминал со зелена карта, па да те прашам дали знаеш носеше ли i -134 form на интервјуто ?
Ova e malku staro 2014 no sepak najverojatno ushte vazi , da te prasham dali na denot na intervjuto nosese form i-134 i dali bese zadolzitelen???
Здраво, би сакала да прашам дали ако сум во брак со човек кој има бугарски пасош и работи во Австрија, јас имам право на престој во Австрија повеќе од 3 месеци? Дали треба да се поднесе барање за некоја виза, и дали јас би можела да работам таму?
Zdravo, sakam da prasam za green kartata za amerika, dali podocna moze da se zeme drzavjanstvo vrz osnova na tamosniot legalen prestoj? I ako moze da se zeme, primer dali mozam jas od sestra brat da izvadam drzavjanstvo od koga ke dobie iako sme vo brak ( so razlicni preziminja)?
Green card ne znaci i avtomatsko drzavjanstvo. Ima uste mnogu uslovi koj treba da se isponat otkako ke se dobie ovaa karta. Vsusnost toa e karta za privremen prestoj so tocno naznaceni god. na vaznost. Moze da se prodolzi no ne e dokument za iselenistvo. Sekoj den se menuvaat zakonite i treba da sledis na internet i deluvas. Ako podneses dokumenti denes koga zakonot rabotel vo tvoja korist togas i utre da se promeni tebe ne te efektira. Sekogas koga i da go rabotat tvojot slucaj ke imaat vpredvid deka na toj i toj den bilo toa na pravna sila. Prasanjeto so sestra/brat ne go razbrav.
Dali ako sestra mi dobie drzavjanstvo vo amerika, dali mozam jas da izvadam bilo kakvi dokumenti za legalen prestoj i rabota iako sme mazeni odnosno neli razlicni preziminja
Tvojata sestra moze da ti bide sponzor. Toa znaci deka ti ke si appliciras po redoven pat i na prasanjeto "dali imas nekoj od prvo koleno koj ke garantira za tebe" ke odgovoris pozitivno. So toa dobivas extra poeni, no nazalost toa ne se mnogu. Bas taka zatoa sto ti e sestra da mozes da vlezes vo Amerika, Da, kako turista so pokana od nejze i garantno pismo deka ke ve smesti, plati zdrastveno osiguruvanje..... i nekoj drugi raboti. Iselenicka nemozes da dobies po osnov deka sestra ti e taMu. Ako sestra ti e tamu i tvojte roditeli se pocinati, a ti si pod 18 god togas avtomatski dobivas visa.
Не знам зошто искомплициравте толку.. @toogood кажа ама недокажа баш како што треба... Условите кои треба да ги исполни сестра и за да добие државјанство после 5 год (или 3 ако стапи во брак со УС државјанин меѓувремено) не се научна фантастика, за да ја потресуваш толку.. После 5 год поднесува N-400 формулар, полага тест за натурализација (со крајно едноставни прашања) и треба да нема направено тешки кривични дела.. Сестра и може да ја спонзорира само откако ќе стане државјанин.. поднесува I-130, ИМКР за двете на интетнационален образец и копија од сертификатот од натурализацијата И може добро е да се каже дека годишно се доделуваат само 65000 визи и моментално се обработуваат апликациите поднесени во јули 2004год.. и чекањето е секогаш над 10год.. А со студентска виза, потребни и се да покаже голема количина на пари, плус и да ја примат на некој универзитет.. За јазичните курсеви што ја покриваат F1 студентската виза (помали трошоци), скоро сите апликации во последнава година се одбиени Сепак, ако добие студентска виза, ќе мора или да бара компанија да ја спонзорира после тоа или да се омажи за американски државјанин.. И во првата година нема право да работи надвор од кампусот, освен на црно.. Ама и за на црно ќе и треба SSN, а не може да извади SSN ако нема оправдана причина за вадење...
Здраво дечки. Мислам дека нема ваква тема. Како што знаете, секоја година има лотарија на Зелена карта за USA. Аплициравме со сопругот повеќе од 5год ама годинава ни се посреќи, не' извлекоа. Ве молам за искуства, ds260 формуларот го пополнивме, сега што е следно? Што треба детално да барам од спонзорот? Кои документи треба да ги имам? Релативно низок број сме, 2018еу000005ХХ што значи, за брзо ќе не викнат на интервју.
Jas sakam dokolku ima nekoj sto e zaminat od Mk vo Avstralija da zivee da me iskontaktira vo lp imam mnogu nedoumnici prasanja......
Дечки едно прашање во врска со иселеничка виза за австралија женската моја (идна сопруга) има баба во австралија дали постој шанса да се добие виза?
Jas koga aplicirav za viza za Kanada koristev i usluga od agencija. Da pojasnam, vo isto vreme aplicirav vo ambasada i preku nekoja agencija koja vo toa vreme bese smestena na prva partizanska. Dobiv viza preku ambasada i odma gi izvestiv i prekinav vrska so agencijata. Bi ti preporacala se da si pravis preku ambasada. Kanaga e edna od najfer zemjite, mnogu posteno, mnogu iskrajno, daleku od rabotata na evropskite zemji. Zatoa vrsi rabota so ambasada, ako gi ispolnuvas uslovite 102% dobivas viza. Mozes da gi kontaktiras vo sekoe vreme, da si prasas sto te interesira, gi pocituvas rokovite i tie ke te postuvaat. Se na se odgovorni se i lugeto se pocituvaat na najvisoko nivo. Nema redici, nema neodgovornosti, nema dojjdi utre,.... se e na nivo. Ic ne ti treba agencija.
Deneska bev za Verenicka viza Amerikanskata Ambasada vo Sk.Moite dokumenti bes vo red no mi rekoa deka nemam I-134 od verenikot .Kakov e toj dokument moze li nekoj da mi objasni ili da mi prati.Na verenikot advokatot nesto od tamu prati no ne bilo toa.Pomos od nekoj ako znae.
Тоа е Affidavit of support, документ на 8 страни ми се чини, составен од 7 дела и е задолжителен. Не знам каков е тој адвокат што не знае за документов, се користи и во други цели не само за вереничка виза. Со тој документ се потврдува дека има доволно средства да те издржува и нема да паднеш на товар на државата. Се симнува од страната на Uscis и е бесплатен. Со среќа.
Fala Dust za infirmacijata jas go najdov isto samo ne sum sigurna ama mislam deka e ovoj sto ke go prikacam samo prvata strana. Fala uste ednas☺