9 oктомври а ја се убив со деновии проверување, и сега зашто неважечка па од тогаш беше пуштена нивна кривица е ова
Zdravo sakam da ve prasam za familijarna viza nekoj da ne apliciral I koi se procedurite? Soprugot raboti so viza vo germanija pa saka I mene da me povlece.
@mariatim, @Elinora има лотарија, започна денес. https://netpress.com.mk/pocna-prijavuvanjeto-za-lotarijata-za-zelena-karta-vo-sad/
Ќе аплицира некој оваа година? Јас сакам сега за прв пат, за сликата не ми е баш јасно кои димензии се бараат и колку треба да е лицето од цела слика, сакав да пробам со таа од матура ама не е чиста бела позадината ако ја ставам таа дали прво ја одобрува самиот сервер или секако ќе си ја прикачиш па да испадне после неважечка... И евентуално ако те извлечат ме интересира која е постапката понатаму за виза вадење и одење, ако има некој искуство нека сподели.
@Monna.Monna сликата е малечка, 5 х 5 цм, и треба да е нова. Лицето е целата слика (еве вака). Не смееш со таа од матура. Оди во било кое фото студио и кажи дека ти треба слика за виза, скоро секаде знаат каква. За другиов дел, нека одговори некој поинформиран.
Мене не ми е јасно првото поле, 1. Confirmation Number: In the space below, type the confirmation number that was given when you applied. Кај се наоѓа тој број? како да го добијам?
женски аплицираше ли некоја за зелена карта имам прашање за сликата специјално во фото студио одите или сами се сликате?
Кај ти го бара ова? Според болдираново, би рекла дека гледаш на страната кај што се проверува напролет дали си добил или не. ОВДЕ се аплицира, и твоево прашање го нема.
Дали доколку аплицирам за green card ќе имам проблем околу добивањето на j-1 визата (work and travel) ?
Jas lani aplicirav i me izvlekoa ama problemot e sto treba mnogu pari da imas pa da otides bidejki see na tvoj trosok.Sistematski vo Re medika,plus za visa,avionska karta e tvoja i plus najtesko e stonodd prv den koga stignuvas vo Amerika treba sam da se snajdes za se a za toa treba mnogu pari.Moite prijateli otidoa pred nekolku god.ama moraa prvo tuka stanot da go prodadat bidejki im trebaa pari ,a ako ne se snajdes za rabota i stan vednas stoke pravis.Nee lesna rabota toa,nie ja odbivme visata.
Девојки не го разбирам ова прашање..што значи ке може некоја подетално да ми објасни? Инаку е за лотаријава за зелена карта во Америка.
Дечки дали знаете да ми кажете дали ако имам прадедо со австралиско државјанство, можам преку него и јас да добијам???
Здраво на сите.. сакав да прашам дали има некој запознаен со пишување на CDR report for skill assessment за Австралиска виза?
Аплицираше некој од Вас лани за Green Card за Америка? Јас и дечко ми аплициравме на 07 октомври 2018. Од денес, 07 мај 2019 до 30 септември 2020 треба да се провери дали сте извлечени. На https://www.dvlottery.state.gov/ESC/(S(rgzuegsoinhrdcc2otcl1qxd))/default.aspx, пишува дека записите поднесени пред 18 октомври се неважечки, а кога ќе кликнам Continue, ми дава дека внесувам грешен код, иако 5 пати проверив и тој е кодот. Нашите кодови се со 2020, а кога ќе го внесам ми го пишува следното: Invalid Confirmation Number: Please enter the correct confirmation number that is 16 characters long (example: 20191O0DZWY3DOV9) или во превод Навалиден број за потврда: Ве молиме внесете го точниот број за потврда долг 16 карактери (пример: 20191O0DZWY3DOV9). Сега како што ве читам Вас и претходната година било исто, апликациите пред 18 октомври биле неважечки. Дали да проверам покасно или воопшто да не си давам лажна надеж дека можеби i'm one of the winners?