@smooch, на апликацијата пишува од 07 мај 2019 до 30 септември 2020, нема нагласено од колку часот. Ние лани прв пат апликациравме, така да не сум многу упатена дали и после кое време може да се проверува. До лани така беше или и ти прв пат аплицираш?
Уште не можеш да провериш, денес после 18:00 може. Моментално тие што аплицирале 2017 можат да проверат. А твојата апликација е пратена 2018. Почекај до после.
Јас мислев дека Трамп скрос ја затвори таа програма... :/ Whatevs... Ќе направам потсетник за следната година.
Здраво,сакав да те прашам што направивте со визата? јас сум во иста ситуација па сакав да се информирам
Здраво женски! Има ли некоја што е извлечена за зелена карта 2021и дали може да ме посоветувате што следно треба да се направи и дали има временско ограничување? Поззз
Здраво, ме интересира дали некој од вас аплицирал во брзо време за канадска виза, кога мислам во брзо време мислам максимум последнава година или во теков на корона? Преку што и како аплициравте? Кој ви беше првиот чекор? Дали постојат посебни агенции каде што треба да се обратам или во која институција во Скопје? Фала ви
Zdravo na site! Bi sakala da prasam dali nekoj znaete nekoj sto bil izvlecen na lotarijata za zelena karta za America za 2021? Jas imav sreka i bev izvecena. E sega, prodolzivme so narednite dokumenti odnosno so DS-260 formularot, i do sega nemame nikakvo izvestuvanje sto ponatamu. Znam deka treba da stigne mail od KCC... Svesna sum deka rabotite mnogu zastanaa so Covid 19, i deka sega i plus izbori imaat. Samo ako moze nekoj da mi kaze dali e izvlecen za 2021, i dali ima povratna informacija? Fala vi
Здраво на сите, сакам да прашам некој што има искуство со иселеничка виза за Америка. Моите родители поднеле уште пред 8,9 години за виза за целото семејство и еве конечно сњга стигна дека визата ни е одобрена. Проблемот е што јас сега имам полни 21 година и се рачунам како посебен човек. Прашањето ми е на кој начин јас би можела да отидам со нив, и дали мојот дечко доколку стапиме во брак може да дојде со нас? Ви благодарам на сите ❤️