Изгубена ти е, треба пет години (секоја години минимум 6 месеци) да си во Америка за да добиеш државјанство. Се надевам грешам, сепак информирај се од повеќе извори.
Hello Dali ima nekoj sto e dobitnik za DV 2022 i imat zakazeno interview? jas cekam so ds 260 popolneto 12 juni cn 15k. vi posakuvam uspeh na site
Дечки имам Хрватски пасош од раѓање и сега после 29год.ме мавна нешто во глава да се селам од Мк... Кај да се обратам, преку агенции ли оди тоа?
Каде сакаш да се иселиш Америка? или некаде по Европа веќе кога имаш ЕУ пасош ептен полесно ти е и со работа во некои европски држави изборот е твој јас ти препорачувам Скандинавија на тие години плата култура стандард се е окау
Zdr sakam da prasham soprugot mi e vo germanija i sakame da napravime familjarna viza jas bev vo gt institutot skopje na polaganje ispit za jazik no ne go pominav jas imam detence so ima problemi so govorot i so razbiranjeto pa zatoa celo vreme sum so nego i skola i na defektolog logopet i nesum tolku vo moznost so ucenjeto dali so nekoj dokument moze da se napravi viza bez jazik vi blagodaram
Колку што знам само основно познавање ти треба она бош муабет, пробај потруди се барем малце, или гледајте цртани германски со детето.
Dobar den Sakam da ve prasam nesto a za moeto prasanje ovaa tema mi izgleda najsoodvetna Kako se vadi viza za Slovacka? Ve molam ako nekoj znae nesto da mi kaze Vi blagodaram Imajte ubav den
Можеш да се распрашаш во амбасадата на Словачка во Скопје. Ако си со македонски пасош, потребна е работна виза. Доколку си на пример со ЕУ пасош тогаш не ти треба никаква виза и можеш да престојуваш неограничено, ама ќе треба да се регистрираш во нивните служби при пристигнување. Случајно го најдов линков: https://ec.europa.eu/immigration/slovakia-7_en Се надевам дека ти помогнав
Мора за приклучување кон семејство А1 сертификат кој што важи 1 година од добивање. И подобро е за членката да го има, бидејќи утре нема да може ни еден леб да си купи како што германците не се многу расположени да зборат англиски Не е тешко да се положи А1, основни работи се @INAINA...
Здраво, нов сум тука, па сакам да прашам во врска со темата за виза за САД. Четврта година средно сум, планирам да аплицирам за виза/green card за САД. Би ве замолил да ми кажите како оди целата таа процедура. Потребни документи, каде да се обратам, колку се чека и слично. Фала Ви од напред ❤
На која основа би аплицирал за Грин кард? Еве ги категориите на луѓе кои можат да аплицираат: https://www.uscis.gov/green-card/green-card-eligibility-categories
Ako nemaš završeno gimnazija teško deka kje ti dadat, so struka teško deka kje te primat (mislam na frizersko i ugostitelsko).
Само што видов дека агенцијава имаат нови работни позиции за САД. Доколку ги исполнувате критериумите добивате ЕБ3 виза, можете да го земете вашето семејство со вас, добивате сите Грин кард и апликантот односно носителот на визата нема никакви трошоци до самото почнување со работа. Значи ваши трошоци се само документите кои ќе ви ги побараат од мк институции, а летот до таму ви е платен. Потоа од секоја плата наредните три години ви кратат 60 долари неделно, нормално за ова си потпишувате договор. Овие услови беа ние кога прашувавме. Ако некој е заинтересиран може да си проба. Со среќа.