Ме интересира дали извлекувањето е само еден ден во мај или извлекуваат до септември месец? Бидејќи пишува дека извлекувањето почнува на 4ти мај а завршува 30ти септември, што точно значи тоа ?
Рокот е до септември затоа што постои можност некој да се откаже или да е одбиен за виза. Па на негово место ќе извлечат друг.
Кои агенции кај нас посредуваат за иселеничка виза за Америка? Или ако некој го почнал сам процесот ве молам пишете ми, ми требаат некои информации
Iselenicka viza vrz koja osnova brak , lotarija , rabota sega mnogu tesko za vizi Tramp vovede mnogu uslovi za vizi .
Знам дека е многу тешко, веќе бев одбиена за туристичка визс Сакам со работа да пробам, па ме интересира кои агенции наоѓаат работа и помагаат со целата процедура
А кои се условите за туристичка виза и најчестите причини за одбивање? Пример, сакам навистина да одам туристички. Дали унапред е паметно да се купат карти и резервира сместување па тоа да служи како гаранција?
Искрено мислам дека веќе си одбиваат и си одобруваат како што ќе им текне.. Јас кога аплицирав, пошто така ми кажаа луѓе кои имаа виза, носев потврди од работа, од плати, на сметка имав доста пари пошто као и тоа го гледале дека си финансиски спремен да го покриеш патувањето, имав гарантно писмо од пријателите кои требаше да ги посетам во Америка... И покрај се што имав, интервјуто не ми траеше ни две минути и веќе ме одбија одма.. Сигурно има улога и како ќе се покажеш таму, јас бев многу возбудена и исплашена и мислам дека се приметуваше А инаку другарка беше одбиена со купени авионски карти и резервиран хотел... Знам доста случаи кои отишле преку туристички агенции, пример jungle како што има понуди за Њујорк.. Мислам дека полесно одобруваат ако имаш гаранција дека си одиш со агенција на патување.. Со среќа!
Mnogu e tesko sega a samo za studenti preku Work and travel preku agencija za da dobies rabotna viza mislam deka treba da imas mnogu retka profesija sto ne mozat da najdat kadar vo Amerika I da si mnogu uspesna vo profesijata , a i ne znam koj bi te sponzoriral za rabotna viza nekoja firma treba da stavi garancija mnogu pari .