За тие што не се извлечени не покажува никакви лични податоци кога ти пишува "HAS NOT BEEN SELECTED".
Спојлер Se izvinuvam za latinicava, od tablet pisuvam Znae li nekoj kako mozam da dobijam iselenicka viza za Svajcarija, i koi se uslovite za toa?
Slusnav deka vo tek bila nekoja lotarija za vizi za Amerika. Moze nekoj da mi kaze koja e taa strana kade treba da se prijavis, i da mi dade upatstvo kako (vo lp ako ne ovde) ?. Da ne nastanat zabuni, ne e za mene.
Green Card иначе https://www.dvlottery.state.gov/ еве ја страната, има тука што и како треба да пополниш Ако нешто не ти е јасно, пиши ми лп
Нешто што не ти го пишува на страната за аплицирање е тоа што доколку те извлечат, за целиот процес (тргнувајќи од визата, па авионска карта, па сè до стигањето таму и наоѓањето работа и смештај ќе ти требаат неколку илјади долари. Среќно!
Девојки сликата каква треба да биде формална или било каква? Пишете јас имам од матура мислев таа да ја пратам.
Кај нас многу се пријавуваат на лотаријата мислејќи дека ако добијат, таму ќе ги чека сместување, работа, помош од државата... За да се иселите во Америка преку лотаријава требаат многу пари. Значи само за да стигнете до Америка ви требаат околу 2,000 по особа, ако е семејство се мултиплицира овој износ со бројот на членови. Ова е за визи, лекарски прегледи, авионска карта.. Ама вистинските пари кои ви требаат се кога ќе стигнете во Америка. Доколку немате таму некој да ве прибере и да ве издржува некое време треба да си тргнете со доста пари од тука. Прво зелената карта се чека месец - два за кое време не можете да се вработите. Треба да изнајмите стан, но бидејќи сте странец, без осигурителен број, без препораки од предходни места кои сте живеееле (да, и тоа бараат) ќе изнајмите стан за кој ќе ви бараат пари за неколку месеци однапред + депозит за еден месец. Месечно цената на становите зависи во која држава одите е од 800 - 1200 долари. Сите станови се изнајмуваат празни, само со наместена кујна, се друго треба да си купите и да го опремите. Треба да си купите кола зошто без кола ќе ви оди тешко движењето и барањето работа. Целова оваа селидба е скапа инвестиција, треба секој да си ги прегледа можностите пред да се пријавува..
Мора да биде дигитална, нова, слично како за во пасош, со точно запазени критериуми кои се опишани низ текст и слики на следниов линк: Спојлер незнам зошто прашувате на форум кога има сè објаснето на претходно приложените линкови кои се официјални https://www.dvlottery.state.gov/photo.aspx
Оди во било кое фото студио и кaзи дека ти треба слика за американска виза.Цената е мислам 400 ден но нема потреба да ти развиваат сликите освен ако ти сакаш, бидејки нема да ти бидат потребни, доволно е само да ти ги дадат на usb или cd дека ти ке ги пракаш нели електронски.
Канадската влада најави дека од јануари 2015 година ќе започне со доделување на експресни визи кои ќе им овозможат на работодавачите што побрзо да ги пополнат работните места со квалификувани работници. http://aries.mk/na-kanada-i-trebaat-rabotnici-gi-menuva-pravilata-za-doseluvan-e/ Студентска виза за Австралија
Нене...Австрија Постојат некаков вид на визи за таму , за да немора да се прави влез излез на 3 месеци..но не сум сигурна дали се иселенички или работни или привремени...Затоа барам некој ако може да ми објасни :/
^ о.к. тогаш тоа се деловни визи или студентски визи а кои по одредено време можат да се искористат (доколку се исполнат некои предуслови) за барање на легализирање на пoстојан престој во дадената држава. Иселенички визи даваат САД, Канада, Австралија и само уште некои земји - секако под строго одредени услови.
Еве од најсвежа и прва рака ќе ви кажам за Америка. Не ти пропаѓа никогаш визата, услов е само во одреден рок еднаш да направиш влез и излез и да поседиш еден месец. Потоа можеш кога сакаш да се преселиш. Исто така ако си дефицитарен кадар не ти бараат никакви гаранции, ниту адреси, ниту пари, туку го поминуваш лесно и едноставно интервјуто и са сречом во Америка. Полесно од што се очекуваше. Честитки на сите среќлии вчера.