Aбе мајки што е оваа работа,еден месец со мали паузи сме болни со малово.А еден качи температура другиот ден одма и другиот. Мнооогу долго трае веќе.Испивме две дози антибиотици,не реагираат.Грлото не боли,затнати сме,поткашлуваме а мене и ушите ме болат. Докторите креваат раменици ако е вирус,со антибиотици завршивме не смееме веќе. Јас пиев Хиконцил и Вибрамицин,а малиот Цефаклор и Алицеф. Се пробавме што можеше да помогне,и инхалации. Дали е истиот цело време или нови болести се,појма немаме.
Ние со препорака ги земавме овие PROBalans Baby комбинација на Д3 и пробиотик, 6 капки на ден се даваат секој ден во зимскиот период.
Мајка ако сте почнале градинка вируси од градинката. На нас истото ни се случи од септ па и до пред една недела грло , нос тече. Секоја недела на др бевме не добивме ниту еднаш антибиотик. Кашламе ден денес и за кашлицата 2 пати бевме на брза помош ништо не добивме.Одговор еден на друг вирус закачувате. Така било во првата година втората било поретко, а третата уште поретко
Мајки давала некоја Риностоп сируп?Искуство... Детево од сабајле се раскива и носот ептен по малку му тече,а вака друго е ок. Дадов втор пат денеска,вика во упатството 3×на ден.
Neznam za sirupot ne sum davala do sega, ama sum gi piela apcinjata rinostop jas. Za nastinka se zakon za dva tri dena pominuva i nos tecenje i se
Да,да и мене ептен ми помага,за еден ден како нова сум. Му дадов,па ќе видиме. И септаназал зедов капки за нос. Марфи...утре треда да патуваме
Мајки имам едно прашање.Малечката ми е 2 i 12 дена моментално и давам D + K1 и матичната ми рече сега да почнам со D +omega и по една капка вигантол.Видоевски пак ми рече од 3 месеци да продолжиме само со D.E сега стварно незнам со што да продолжам.Ваши искуства ,вие што давате?
Капките Д3+К1 се даваат точно до три месеци или може и некој ден плус? Бебето мое наполни три месеци ама имам уште десетина капсули останато, дали можам да ги давам уште десетина дена па после да продолжам само со Д3? Друго прашање, до колку месеци се даваат Д3 капките?
Слободно дотроши ги, нема штета. За до кога да ги давате ќе ви каже ортопед. Обично до година се дава редовно секој ден, а потоа само во зимскиот период.
Пупи јас сега го гледам ова...Риностоп лекар ви го даде? Јас до сега не сум се осмелила зашто е за деца над 5 години, а знам дека многу помага за настинка.
На своја рака,од искуство на други мајки. Мојов матичен ама баш ништо не дава/препорачува,ни сирупи природни,ни ништо.Дури и за балзамот на Др.Тајс или Павле вика жива глупост Му давав Риностоп 3 дена,му помогна.На опаковката вика 6+ мислам,а внатре во дозирање има и за 3+...грешка ли е што ли е,му дадов.
Mahki sinoka bevme na pedijatar.Msticnata kaza osven so davam d3 so omega da davam dopolnitelno d3.E sega ne se sekavam dali vigantol ili plivit.So mislite koi se podobri?Kaza za vakcina da odime denes i se zbuniv.Inace ja bocnaa.Srce majkino uste se trese
@stevemila можеш и пливит и вигантол. разликата е тоа што едните се воден раствор а другите како уље. Лично јас давам на Пливит зошто попитки се и без проблем ми ги голта..