Здраво мајки,незнам дали прашањево е тука или за во `дете` . АД капки по колку на ден им давате на малечките немирковци? Ние сме 15+ месеци.
Сакам да прашам дали има некоја мамичка што ги има користено синомарин ампулите за инхалација, по колку мл. користевте ??
Mene pedijatarot mi rece inhalacija so fizioloski rastvor.Sinomarin po edna kapka vo noseto a ne za inhalacija
Epa togas vo red,stavaj(javi se kaj doktorot ili vo apteka da ti kazat po kolku ml. da stavas).Fizioloski stavam po 2ml.(vo konsultacija so pedijatarot )
Јас сум го инхалирала синко, пола ампула на инхалација. Многу се поефикасни од обичен физиолошки, морска вода е, мислам 2,3% беше Натриум Хлорид, нема штета од неа. За почеток почни со третина од ампула, па ако е се во ред ставај по пола.
Jac. По 1 мл (25 капки се 1мл) два пати дневно. Докторката ми препорача 4 пати ама Ева нема многу грчеви па сама и ја намалив дозата и сега превентивно ги давам. Иначе сум задоволна од капките.
Мајки кои капки д3 ги користите? Требаше да почнеме со д3+омега на бејбитол но ги нема. На ортопед ни рекоа вигантол со омега, педијатар бејбитол и сега не знам што да правам. Д3+К1 на бејбитол користевме досега, лесни за употреба. Со вигантол немам искуство. Препорака?
Веројатно посебно омега. Не знам која Затоа прашував. Јас сакав со бејбитол да продолжам, ама ги нема некое време и не знам со што да продолжиме