Eпа за бејбитол де. Земја на произведување пишува Швајцарија, а земја на потекло Полска, на самата кутијата така пишува.
Викаш дека бејбитол во Полска е произведено, а на самата кутија пишува дека е произведено во Швајцарија. Такво нешто дека во полска се пеоизведуваат не пишува на кутијата Еве ги бејбитол. Пишува дека Швајцарија ги произведува. Мене од овие ми кажаа да давам. @Annath истите се само овие погоре што си ги постирала се вит Д без вит К
Па сомнително е вака... вчера ја гледав адресата на кутијата (пошто вчера купив ново), негде во Швајцарија е. Ја најдов на Гугл мап, не изгледа нешто посебно, ама ај. А потекло како може да биде од Полска кога се произведени во Швајцарија... Си викам требаше по стара школа со Пливит... ортопедот кај што ги носам децата никогаш не ми нагласила што препарат да користам конкретно, ми наведува неколку производи, со соодветна доза, јас бирам што ќе давам.
За жал времето не можеме да го вратиме и да промениме. Менувај ги сега и се надевам нема да излезе пострашна работава. И мене ми е криво, ама после ова пет пати ќе проверам за секој препарат што ќе го давам на детево.
Нас ортопедот ни даде после 12недела д3+омега и 1капка вигантол, а кога нема да излеземе 3 дена од дома, плус 2 капки вигантол. Е сеа овие на бебитол со што да ги заменам?
Во групата соба за доење и ад има нов пост во врска со капките како извештај од производителот. Некоја мајка ако можи да го сподели тука за да видат и оние кој не членуваат таму. Јас не можам пробав не знам зошто
Мајки како ги давате вигатол капките? На упатството пишува со млеко или храна. Бидејќи сме на доење, може ли директно во устето да му ги дадам, да не се молзам специјално само за капкиве. До сега давав на бебитол Д3+К1 и нив дирекно во усте му ги ставав на сред доење.
Mislam ne e strasno da izmolzis nekolku kapki na lazicka i da gi dades. Bar ke si sigurna. Taka kapenje direkt vo usta mi e mn cudno, a ponatamu ke raste pa ke se vrti pa kapnalo vamu tamu..
@wannaBeMomma Мислев во лажиче па во усте, ама ако е за 2-3капки млекце не е проблем, јас мислев да не треба повеќе па во шише и сл
Незнам овие вигатолот какви се, ако се како биогајата и течат многу, јас би ги давала со лажиче. Јас од тие причини незнам дали да давам директ во усте, да не му дадам премногу, вака во лажичка имам контрола.
Едвај капат дури треба да протресеш за да капне. Во уста директно да ставаш не знам дали е изводливо.