Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Искуства и совети околу терапии, медикаменти, прегледи и сл.

Дискусија во 'Бебе' започната од danichap, 22 август 2017.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.561
    Допаѓања:
    201.719
    Тешко е директно во уста, ајде додека се мали, ок, ама после е тешко, не седат мирни. На лажиче ако ги капнеш само капките, пола ќе остане на лажичето. Така што, нколку капки млеко на лажиче, на млекото накапени капките и право во уста. Јас така правев.

На Kitten и Annah87 им се допаѓа ова.
  2. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Majki imate li iskustvo so kapkive? IMG-185ee7367a6138433c1079dc0f048084-V.jpg

3. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.749
    Допаѓања:
    8.814
    Jas vigantol davam so lazice , neli se mrsni pa se poteski od vodata. Epa vo lazice stavam epten malku voda pa kapnuvam od vigantolot kolku kapki mi treba i tie si plivaat na povrsinata na vodata i direkt vo usta taka sum sigurna deka gi ispil

На redmama и forumce им се допаѓа ова.
  4. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Јас дирекно во уста. Не капат брзо. Кога е смирен и сталожен, плус навикнат е веке така.

5. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Сега се враќам од Зегин, еурофарм и виола, барајќи ги Babytol+omega во сите аптеки ми кажаа дека се повлечени од употреба поради квалитет на лекот. Ние до сега ги користевме ваљда нема да направат штета на здравје на бебе. Се исплшив, во нашава земја на човек да му е страв било што да купи.

На emkaemka, victoria и TheSecret им се допаѓа ова.
  6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.034
    Допаѓања:
    40.371
    Имаше дискусија за ова во една од групите на фб(соба за доење и ад). Јас не видов никаде муабет дека лекот е повлечен. И барем за сега нема инфо дека нешто не е во ред со производот. Објаснувањето на официјалните лица беше дека имало нагла побарубачка за која не биле спремни и дека оваа недела треба да ги има повторно во аптеките.
    Меѓутоа се подигна дискусијанза сомнителност на фирмата производител. Од она што се разбуричка се утврди дека фирмата нема официјална веб страна, дека не се произведува во швајцарија туку во полска. Производот се продава само на балканов. И покрај тоа што извадија еден куп сертификати за квалитет и дозволи за производство, јас лично за себе ќе кажам дека ми створи сомнеж и јас престанав да ги користам и се надевам дека ќе остане на ова, односно дека нема да се покаже дека и производите не се квалитетни.

На stevemila, alisijad и emkaemka им се допаѓа ова.
  7. eli.karameli

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Ова од аптекиве ми го кажаа. Дека цела залиха им е повлечена. Не сум прочитала по фб, се изненадив од апотекарките. Сепак на бебенца го дававме. Ќе терам само со вигантолот, веќе на ништо немам верба што стига кај нас па од кај сака нека биде.

На Ano и emkaemka им се допаѓа ова.
  8. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.835
    Допаѓања:
    109.253
    Сега кој е во право??!!
    @eli.karameli или @Ano
    Повлечени се од продажба или касни пратката??

9. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    Не се повлечени, од среда треба да ги има во сите аптеки, но зборам за д3+омега, само д3 цело време ги има.
    @stevemila јас ги имам давано на синко за апетит но ништо не помогнаа. За имунитет ако ти се ок се.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.034
    Допаѓања:
    40.371
    Јас не тврдам, само пренесувам она што го прочитав. Ниту па сакам да убедувам, особено што јас се откажав од нивните производи. Како што кажав, се надевам дека се што се напиша таму е вистина, во спротивно којзнае што сме давале на нашите деца.;( :worried:

На stevemila, alisijad и emkaemka им се допаѓа ова.
  11. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    Јас мислам дека е вистина, жената која ја сподели првично информацијата за наводниот доктор од Германија наеднаш ја снема, бебитол дефинитивно се најупотребувани тука во земјава така да не ме чуди сето тоа да беше измислено . Јас сепак ке се консултирам со педијатарот пред да продолжам да ги давам повторно.

На eli25 и emkaemka им се допаѓа ова.
  12. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.034
    Допаѓања:
    40.371
    Како и да е жената ни ги отвори очите. Мене не ми се допаѓа фактот дека се продаваат како швајцарски производ, а во Швајцариа и ниту една земја од ЕУ не се продаваат. :?:

На eli25 и emkaemka им се допаѓа ова.
  13. eli.karameli

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Ни јас ништо не тврдам, пренесувам што ми кажуваа од апотеките. Убаво ми рече апотекарката дали вистина или не за да не ти е шубе не ги давај, има време и за омега да прима, битно д3 да си прима. Ајде бре каде живееме ем плакаш ем Ш класа производи.

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  14. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    мислам дека тука имаше објаснување околу тоа https://lookaside.fbsbx.com/file/Оф...yVmSZIpmLKpnX0o4-3SH7G2_A1LLjmBDLYpe9ky6N8G_X
    како и да е мене ми беа најпогодени , во однос на дозирањето , цената, и баш ми е криво што искочи ова и ни створи шубе на сите.
    @eli.karameli до 3тата година е битно да се прима омегата, тогаш е битно, потоа не баш, затоа не би се согласила со тоа има време кда прима.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. eli.karameli

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Ова е нов производ, другите производи со омега се од над 1.5год,поправете ме ако грешам, така да верувам дека и подоцна да почнеш со давање на рибино масло и слично не е голем пропуст, по страшни ми се вакви квази медикаменти.

16. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.129
    Над година се, јас имам дома сирупче со омега на health aid пишува годинка.

17. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    Моето е веке година ипол така да нам ни е потребен, инаку се даваат многу порано, надвор од мк обично внесуваат омега преку масло од репка уште од почетокот на дохраната.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  18. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.749
    Допаѓања:
    8.814
    Koga sme kaj masloto, nie utre ke pocneme se nadevam ke go prifati. Tuku znaes li dali sekoj den se dava ili kako?

19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.938
    Допаѓања:
    123.515
    Неможе да се повлечени зошто по некои аптеки до скоро се наоѓаа. Немаат нова пратка.

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.835
    Допаѓања:
    109.253
    Истово ми го кажаа од аптеката од Систина - Дона фарм, дека не им е стигната нова пратка со Бебитол+омега, им стигнала само со Д3+К1. Пратката ја очекуваат во текот на неделата, но не можат да тврдат со сигурност кога ќе стигне.
    Прашав за повлекување од продажба, ми одговорија дека не се запознаени со такво нешто..

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.