Веќе 5 месеци давам од тие капки. Директно во уста 5 капки, и одма после ад млеко. Така му кажа педијатар. Вие кочкави сте? Во упатството ли пишува дека не се мешаат со вода и млеко?
Јас капнувам на лажичка 5 капки и и давам со лажичка. На почеток ги плукаше, сега е 5 месеци и штом види лажичка отвара уста.
Исто и син ми. Дека и друга терапија му давам так, се навикна. Кога ќе ја види лажичката се радува ко којзнае што да му давам
Дунде отвараше уста кога и ставав био гаја, ама последно, а види дека го земам, уста затвора Па и научила дека ако ги истегне и стегне ножињата дур менуваме пелена невозможно е да се намести пелената и везден така прави кога ја пресоблекувам. Мангуп.
А тек кога ќе почне како црвче да мрда, оди па намести. Не можам да го смирам да лежи за да наместам. Борби водиме
Мајки ај совет ваш, правевме крвна слика за синко дека утре вакцина треба да прими, др не ми се прејави да ми каже што и какп туку само птеку маил ми ги испрати резз од к.слика, моноцитите му се 23.3 а границата е 14, гранулоцитите се 24.9 а требада бидат од 50 до 70 и тоа PCT е 0.389 а треба да биде до 0.320, секое ваше мислење ми е добредојдено а да и CRP е 6
Се слушнав со докторката ми објасни се детално и рече дека се добри резз, а за CRP пишав дека е 2.5 а не 6
Jas dur se ne e vo granica, da nema ni edna otstapka od referentnite vrednosti, mokraca cista i brisevi cisti ni pod razno ne bockam. Mislam toa e moja praktika pa sega ti si znaes za sebe kako sakas.
И јас не би вакцинирала со таа крвна слика. Пред 2 месеца со крвна слика што укажува на вирус ми вели вакцинирај ... по 2 дена бебе се разболе а набрзо и во козле заврши... што ќе беше да послушав
2-3 pati so salbutamol, samo so fizioloski - kolku pati sakas. Sigurno vi e dadeno upatstvo, na svoja raka ne bi trebalo da se zema salbutamol.
Во брзање не го слушнав баш докторот колку пати ми рече сабајле дека испаничена не наспана со малиот сама бев и затоа инаку да знам дека на своја рака никако! Ти благодарам .