Мамички,овој пат педијатарот ми препорача од д3 капкиве,Babytol со омега 3 и дха,а со првото користев само Пливит. Е сега,сакав да ве прашам имате ли искуство со нив,и како ги давате? Исто и Био Гаја,кога почнавте да ги давате и како?
Јас Babytol давав прв месец со к1, а после до 3м обичните Babytol, само Д3. До 3м се даваат овие и после се почнува со капки, бидејки овие имаат послаба концентрација на д3. Се кине тоа и се капнува директ во уста. БиоГаја од старт давав, до кај 4 месеци и више мислам, дека многу течно ми какаше мојава и терав подолго, нема штета од нив и цело време да се даваат, па дури и на поголемки. По 5 капки колку што се сеќавам идеа... Можеш во одмолзено млекце со шприц да ги дадеш, или ако пие од шише, ставај ги во шише.
Napocetok davav D3 so k1.Posle d3 so omega.Sega samo d3 Vigantol.Golemi sme veke 11 +.Izbegavam lekovi kolku sto mozam.
Прво д3+к, па д3 1 месец, па сега д3+омега. Од октомври треба да продолжиме со 2 капки вигантол. Омега ќе давам посебно.
Од кои омега даваш,нашиот педијатар вика нема потреба ама ако ги даваат на слободно сакам да му давам?
Јас сега давам од оние на бебитол што се. Докторката од систина ми кажа дека има и само омега. Убаво е да се дава омега. Влијае позитивно на развој на мозочето во најмала рака.
Тие се, едни се. Ама за твојот дечко да не му е мала дозата? Една капсула има само 400 ие д3. Давај виганрол и земи само омега. Мислам бебитол имаат само омега.