Здраво мајки. Имаме осум и пол месеци на прстот од ногата ни се појави габичка која според педијатар е бактериска инфекција, ни рече да го стиснеме и пребришеме со алкохол па утре да отидеме да го види. Дали некоја има слично искуство и дали може да се прошири? Фала многу имајте убав ден
А што има за стискање? Габичните инфекции обично не се манифестираат со никакви меури за стискање. Ако е бактериска зависи колку е јака инфекцијата, но верувам локално со некоја маст ќе ви помине. А и ако е габична веројатно Канестен маст ќе заврши работа.
Па прашував дали има нешто друго соодветно за дете од годинка, во еурофарм немаше. Ќе го пробам сега овој, а за наредно ќе видам каде го има и другиот. Благодарам на инфо.
Па имаше како меурче полно со гној незнам зошто неможам да прикачам слика сепак фала ви многу. Поздрав
Има мед во составот, да знаеш. Ако немате пробано, не давај. А КидзОмега не знам дали имаше, не се сеќавам. @Kitten ич нека не признава, битно ти си знаеш од што е. Во вакви ситуации е спас. Мене ми е изговор дека е за повраќање (и за тоалет чистење ), па не ја давам на деца воопшто, само ми е ас во ракавот за не дај Боже ситуации.
Isto e. Bebitolot sodrzi 400 d3 i 100 omega. Inaku moabetot bese deka edna bebitol e isto kolku dve vigantol. Sto ne e tocno vo toj slucaj ko sto pisa clenkata bi trebalo bebitol edna kapsula da sodrzi 1000ie d3. I Antonije i Talevski mi imaat kazano deka edna bebitol e isto kolku edna vigantol vo kolicina
Весела математика направи. Бебитол и вигантол не се исто. Бебитол = 400ие д3 Вигантол = 500 ие д3. Членката згрешила најверојатно, ама бебитол и вигантол не се исто. Мене ортопедот ми кажа 2 вигантол од октомври и ми потенцираше дека не се исто дозирани со бебитол.
Ајдееее сега сум збунка читам читам ама тоталка сум значи. Првите три месеци давав бебитол д3+к Сега продолжив со бебитол д3+омега. Друго додатно не.. Сите давате ли плус вигантол??
Како ви нагласил ортопед , така правите и давајте , не се буните измеѓу себе , не е секое дете исто , имам комшиче 5капки му дават јас давам две , ај и јас да давам ако не Се со консултациа на ортопед ќе си правите ..
@Independiente нас ортопед ни кажа кога бевме на преглед до пролет така да даваме, односно во поладните месеци. Индивидуално е за секое дете
Така де нормално како ќе каже ортопедот .. не реков ќе се залетам да купам вигантол прашав само.. Ти благодарам секси.. Убав и среќен ден да имате