Sto mislite za novive proizvodi na Becutan? Iskustvo? Kvalitet? Posleden pat koga barav b compleks vo apteka mi gi ponudija ovie na Becutan, ne zemav , sube mi bese poznavajki ja kozmetikata, a veruvam deka pedijatrite veke imaat sorabotka pa gi nudat
Krem e. Se macka okolu noseto i stiti od bakterii, a i mnogu pomaga za bakterija vo nos, taka mi prenesoa iskustva sto znam.
Помага, ако е детето носител. А ако даде симптоматологија, мора системски да се третира, освен ако единствен симптом е течење нос. Превентивно не би ставала, оти ќе ги уништува и корисните бактерии. Секако ќе прими детето вакцина против стрептокока пред да тргне во градинка, нели? Ако сакаш земи ја, ама користи ја ако имаш потреба. Превентивно не.
Se mislam za vakcinata, ne se zadolzitelni novive ko sto znam. Sledna vakcina (revakcinata posle mmr poslednata pred skolo sto e) ni zakazaa za okromvri a on od septemvri ke odi vo gradinka. Ke vidam kako ke bide so razboluvanje vo gradinka pa ako epten e bolezliv ke ja stavime. Eve drugarka ja stavija i za mesec streptokoka fati neznam kolku stiti i taa.
Вакцината не штити 100% може да има блага симптоматологија, ама потешките форми на инфекција да се спречат. Бар така треба да функционира.
Tокму така ми објаснија кога ја вакцинирав малата. Вакцината не штити од фаќање на бактеријата, туку од сериозните инфекции предизвикани од неа. Симптомите ќе бидат ублажени и полесни кај вакцинирано дете. Стрептококата често удира на грло, бели дробови, уво, и прави сериозни компликации, а со вакцинава се обезбедува заштита од истите. @TheSecret
Eдна доза засега примивме, втората со дитепер рвакцината ќе ја примиме. Од реакции имавме блага тт до 38, само еден ден траеше.
Уште не сум го вакцинирала малото, а сакам. Но ќе видиме, првин сакам да се консултирам со матичната.
Бебе е 2 месеци и 10 дена давам капки само вигантол приметив деновиве често се врти само на левата страна со главата јас ќе го ставам на десната тој пак на левата ...дали да ги сменам капките да почнам да давам babytol биле подобри од вигантол?
Ние на година и еден месец ставивме прва доза За стрептокока, наредна доза во ноември. Бтв, дали некој го користел спрејчево и како се покажало?
Мајка, по препорака на педијатар ке си даваш све за бебче, еве нас Пливит едно време ни препиша, после ни смена на вигантолче
Немој на своја рака да менуваш, како ти кажале така а инаку нема врска дека од капките се врти само на лева страна, така му е згодно на бебето. Моето пиеше babytol и на последна контрола (тогаш имаше 4 мес) ми смени во вигантол.
Me interesirase sto e razlikata vo nacinot na prskanje so drugive obicni sprejcinja kako Sinomarin na primer. Ova e kako dezodorans da recam pod pritisok. Poubavo li prska?