Така да, така планирам и јас, уште месецов до негде 15 јуни таман 7 ќе има..па да направам пауза...секако ќе прашам педијатар но сакав да слушнам искуства. Фала мајка
Му дале на моето стоби флипс и јави алергија на кикиритки Цел се исфрли по тело лице раце Му давам аериус сируп а за алергија и сега кака по 3 пати на ден обилно ама течно Ниеден памперс не не собира Од петокот почнав саботата вчера и денес е хаос, само перам Дали е од алергијата или реакција пак од сирупот?
A sirup kolku pati dade? Probiotik da mu dades? Nema steta,a treba prolivot da go sredi. Probaj so prolife Da se dopunam ne mora da znaci deka.od kikirikite e. Ima konzervansi razni u smokite. Mojata naprai reakcija od lindor cokolatce,a se sum i dala i kakao i lesnik i mleko baska nema gajle
Земав пробиотик, дадов вчера и денес ср надевам ќе се среди Сируп ми рече педијатарот 5 дена по еднаш Уште денес треба да дадам Јас му немам дадено уште јаготки кикиритки лешници и белка
Devojki, dali davate b complex i dali imate nekoj nesakani efekti od nego? Sinko mi fati proliv dva dena otkako mu dadov na bekutan b complex
За што се дава cortair? На интеренет прочитав дека е лек за астма и од памет се извадив. Ќерка ми денес кашла скоро нон-стоп, сува кашлица и д-р ми пиша инхалација со физиолошки и cortair. Ве молам искуство за леков.
Ne e nisto strasno, kortikosteroid e, se dava koga ima spusteno na pluka,moze i za kaslica i slicno. Ne e nesto jak iako e ist sostav kako pulmikort. Ako mozes nabavi pulmikort go nosat od bg po fb grupive ima, mnogu podobro dejstvo ima od kortairot koj e turska kopija.
Фала ти многу за брзиот одговор. Прочитав дека е турски и се посомневав. Вчера немаше спуштено, а денес е само сува кашлица....не ми е јасно зошто инхалација за сува кашлица? Неколку дена (4 дена до денес) качува навечер температура 38-39 С. Докторката рече дека е грип и може да потрае неколку дена ова со температурата. Таков е грипот? Прв пат се соочуваме со грип.
Се дава за да се отворат бронхиите за да може полесно да дише и да исфрла секрет ако го има. Ако имаш слушнато за боцкање со урбазон е ова е поблага верзија на него. Ако нема потреба не користи кортико избегавај го.